Оцена Теме:
  • 60 Гласов(а) - 4.42 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

(31-07-2015, 04:18 PM)Вукашин Петковић Пише:  Јевреји у четницима, фотографије су из музеја Јад Вашем
[Слика: copy-of-bandicam-2015-07.jpg]
Зна ли се ко је на њима? И која јединица?
Одговори

На првој слици је "Аaron Rengel (Yan Strichitz) as a Yugoslavian soldier of the Michaelovitz unit", а иста особа се налази и на осталим фотографијама, не знам која је јединица у питању, испод фотографија стоји опис на хебрејском.
Одговори

(31-07-2015, 08:24 PM)Вукашин Петковић Пише:  На првој слици је "Аaron Rengel (Yan Strichitz) as a Yugoslavian soldier of the Michaelovitz unit", а иста особа се налази и на осталим фотографијама, не знам која је јединица у питању, испод фотографија стоји опис на хебрејском.
Хвала.
Одговори

Милер Ебер,инжењер,енглески јевреј.Церско-Мајевичка група корпуса.Активан од 1941 године,а из Србије отишао 1944 године са савезничком војном мисијом.Да немаш можда неки податак о њему или фотографију?
Одговори

(31-07-2015, 07:59 PM)Ратко Пише:  
(31-07-2015, 04:18 PM)Вукашин Петковић Пише:  Јевреји у четницима, фотографије су из музеја Јад Вашем
Могуће да је на сликама рез. поручник НИКОЛА Р. ТАДИЋ, јеврејин, по занимању свршени правник.
Командант Друге моравске бригаде Млавског корпуса, па потом на служби у Штабу Млавско - смедеревске групе корпуса.
Четничко име - Тадија. Шифрована имена - Егон, Биненфелд. Унапређен у чин рез.капетана II кл.
После рат осуђен на само 2 год. затвора, због бројних дипломатских интервенција. По издржаној казни одлази у Израел, где му се губи траг.
Одговори

Da li su se neke jevrejske organizacije oglašavale povodom Dražine rehabiilitacije?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Сада би неки политичари у Србији ово прокоментарисали.Шта Јевреји у четницима.Какви Јевреји у четницима када су четници били на страни Немаца, рекао би "добро упућени" Министар Ивица Дачић.Ево слика са текстом на Хебрејском.Да не испадне да фалсификујемо.
[Слика: 5_Ng07569_Bs4_Zv_DXKusgio_PGa_XTIt0c_Bd_...7ef_R4.jpg]
Одговори

(31-07-2015, 07:59 PM)Ратко Пише:  

Ове три слике вреде много,поготово што се налазе у музеју.Израел је држава која незаборавља ни пријатеља ни непријатеља .Свака част за ове слике ,БРАВО БРАВО ХармоникаSmileSmile
Одговори

Na trecoj slici je izgleda
https://en.wikipedia.org/wiki/Boys_anti-tank_rifle
Одговори

Павелић у замци.
[Слика: 01_AVD9_JU.jpg]
Одговори

[Слика: 118999318349991999495026.jpg]
Жандармеријски потпоручник Милутин Јанковић и његова супруга Бранка на дан венчања 19. јануара 1944. године у цркви брвнари у селу Горњој Оровици код Љубовије. Кум је био Чича.
Одговори

Познавао сам њеног брата, он ми је дао збирку слика...
Одговори

Борци из састава Рудинско - Трепачког батаљона, Вучедолске четничке бригаде са својим командантом вазд. потпоручником Радославом - Раком Лалићем, који је три пута тешко рањаван у борби са комунистима. ''Иде чета све полако а пред њом је Лалић Рако''.
[Слика: fotka5.jpg]
Одговори

Где је она твоја тема о Вучедолској бригади?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 9 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним