Поруке: 2,374
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Павелић и Степинац ускоро постају свеци, Дража рехабилитован (без обзира што је имао са собом све странке, он је десница), само је питање дана кад ће Недић бити рехабилитован. Без обзира на пресуде суда и историје, у будућности ће Младић, Алија и Туђман бити национални јунаци.
Поруке: 2,302
Теме: 21
Углед:
515
По мени су Павелић и Степинац националсоцијалисти (свако на свој начин), то јест они нису десница. Дража, Недић и Младић су официри, дакле тешко их је сместити у идеолошки оквир. Што се тиче Туђмана и Алије, за њих тек нисам компетентан.
Десничари су конзервативни политичари.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Углед:
201
Зар националсоцијалисти нису ултра-десница? Сви су они десничари, иако су нпр. и Дража и Младић били за неку врсту Југославије.
Углед:
201
На примјер, Додиков Снсд тј. Социјал-демократе се гледа као десничарска странка. Иако им програм, већински има љевичарске ставове.
Поруке: 17,009
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,873
Ех, гледа се...
Десница је Републиканска странка (америчка), Конзервативна странка (британска), итд. Приватна својина, ред и закон, демократија!
А не демагогија о народу и радницима - као оно рецимо ''народни ауто'' (фолксваген), или ћћвласт радника и сељака'' - а једна ужа група приграби монопол власти и ради шта хоће.
Углед:
201
Па не знам, за мене је Стаљин крајња љевица а Хитлер крајња десница, без обзира на назив партија.
Поруке: 16
Теме: 0
Придружен: Nov 2015
Углед:
2
Један од разлога зашто су се националсоцијалисти уздигли Вајмарској Немачкој јесте и то што су на популистички начин комбиновали левичарске идеје са националистичким.
Грубо речено они су левица стопљена са шовинистичким, тоталитаристичким и антијудаистичким елементима.
Поруке: 964
Теме: 18
Придружен: Jul 2013
Углед:
256
(07-12-2015, 04:44 PM)Vlad Alekš Пише: По мени су Павелић и Степинац националсоцијалисти (свако на свој начин), то јест они нису десница.
Усташтво не спада ни у националсоцијализам ни у фашизам . . . Усташтво је имало само два циља,створити независну хрватску државу и побити и протерати Србе из ње,мимо та два циља остала је велика рупа у идеологији - јер идеологија није ни постојала . . . Није било решења за социјална питања,није било размишљања о напретку хрватског народа и државе,тако да је целокупни период постојања НДХ био само бледи покушај копирања Италије и Немачке . . .
Степинац је клерикалац,"добри син" РКЦ коме је упала секира у мед да се нађе у правом тренутку као личност која ће више од свих својих претходника да шири "праву веру" на исток . . . нема ту политике ни идеологије . . .
Националсоцијализам - производ за домаћу употребу . . .
Комунизам - производ за извоз . . .
У суштини,исто срање,друго паковање . . .
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)
(Последња измена: 10-12-2015, 06:59 PM од
Бранке.)
Поруке: 342
Теме: 24
Придружен: Feb 2015
Углед:
32
Не бих се сложио са тобом да усташе нису размишљале о напретку хрватског народа. Увели су кориенски правопис, језик чистили од страних ријечи, издавали енциклопедију... Пуно су тога урадили на добробит хрватскког народа.
Ко је Србима крив што су се занослили Југославијом умјесто да брину о добробити српског народа.
(Последња измена: 11-12-2015, 07:00 PM од
Ђуро.)