Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Серија "Чизмаши"

(19-12-2015, 10:32 PM)Вукашин Петковић Пише:  Да ли ће и ово приказати у серији?
“Четрес прве ми смо и поред оваких официра били тако пропали да после две недеље ни у црпац ниси мого да нас сабереш. А сам Ненковић се, мислим, није ни свукувао него је отишо у шуму и приступио Дражи Михаиловићу. Где је до четрес треће био и шта је радио, не знам, тек, тад је дошо на наш Кучај за команданта четничке летеће бригаде; пре рата је у Ћуприји служио и познавао околину, па га ваљда зато овамо послали. И у почетку можда ни он није био лош. А онда је просто почо да се трка с Немцима ко ће више да побије. И, богами, ако и није надмашио, две-три стотине људи је с летећом бригадом заклао.”

У Титовој Југославији Дражу и четнике није попљувала само она јавна личност која је каснила на воз.
Него мене нешто друго интересује. Како су звали од милоште Драгослава Михаиловића? Дража? Или можда Михиз? Smile

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(19-12-2015, 10:32 PM)Вукашин Петковић Пише:  Да ли ће и ово приказати у серији?
“Четрес прве ми смо и поред оваких официра били тако пропали да после две недеље ни у црпац ниси мого да нас сабереш. А сам Ненковић се, мислим, није ни свукувао него је отишо у шуму и приступио Дражи Михаиловићу. Где је до четрес треће био и шта је радио, не знам, тек, тад је дошо на наш Кучај за команданта четничке летеће бригаде; пре рата је у Ћуприји служио и познавао околину, па га ваљда зато овамо послали. И у почетку можда ни он није био лош. А онда је просто почо да се трка с Немцима ко ће више да побије. И, богами, ако и није надмашио, две-три стотине људи је с летећом бригадом заклао.”

Биће сигурно,у трејлеру у једном тренутку се виде четници . . .

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

(03-12-2015, 08:24 PM)Јеремија Пише:  Филм Скупљачи перја обрађује живот цигана, што није србска прича.

Када сам рекао најбољи српски филм, мислио сам на то да је режисер Србин. Србин може да сними филм о било чему, и то је опет српски филм. Неко може да сними филм о Исусу Христосу, па да испадне којештарија. А неко може да сними филм о Циганима, па да испадне ремек-дело.

"Dakle, još jednom da se upitamo, šta želi Samardžić od srpskih pisaca? Da budu soc-realisti kada su u pitanju srpske istorijske teme, ili ako ništa - bar nac-realisti. Iako se uvek hvali svojim revizionizmom, čini se da je socijalistički odgoj pogodio i njega tamo gde se najmanje nadao."

Самарџићу, опевали су те у е-новинама:

http://www.e-novine.com/kultura/kultura-...-ozna.html

Одговори

(19-01-2016, 09:19 AM)Vlad Alekš Пише:  
(03-12-2015, 08:24 PM)Јеремија Пише:  Филм Скупљачи перја обрађује живот цигана, што није србска прича.

Када сам рекао најбољи српски филм, мислио сам на то да је режисер Србин.

Да би неки филм био Српски, ваљда дијалози у њему треба да буду на Српском језику. Или грешим, можда су филмови једног Џона Малковича у ствари све Хрватски филмови, а не Амерички?

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(19-01-2016, 11:32 AM)Громовник Пише:  

Када сам рекао најбољи српски филм, мислио сам на то да је режисер Србин.

Да би неки филм био Српски, ваљда дијалози у њему треба да буду на Српском језику. Или грешим, можда су филмови једног Џона Малковича у ствари све Хрватски филмови, а не Амерички?

Smile
Ево једног трик питања. Чији је филм "Апокалипто"? Дијалози су на неком "мајанском" или каквом већ језику.

Одговори

У праву си.

Одговори

(19-01-2016, 11:41 AM)Громовник Пише:  У праву си.

Smile
Није битно чији је филм. Битно је да је у тако добром филму филмаџије представљају православног свештеника као дилеју. А не на пример неког комунистичког функционера или не дај боже Тита.

Одговори

Када сам рекао најбољи српски филм, мислио сам на то да је режисер Србин. Србин може да сними филм о било чему, и то је опет српски филм. Неко може да сними филм о Исусу Христосу, па да испадне којештарија. А неко може да сними филм о Циганима, па да испадне ремек-дело.

"Dakle, još jednom da se upitamo, šta želi Samardžić od srpskih pisaca? Da budu soc-realisti kada su u pitanju srpske istorijske teme, ili ako ništa - bar nac-realisti. Iako se uvek hvali svojim revizionizmom, čini se da je socijalistički odgoj pogodio i njega tamo gde se najmanje nadao."

Самарџићу, опевали су те у е-новинама:

http://www.e-novine.com/kultura/kultura-...-ozna.html
Ови су баш комеНдијаши. Smile
Одговори

(19-01-2016, 01:25 PM)Vlad Alekš Пише:  
(19-01-2016, 11:41 AM)Громовник Пише:  У праву си.

Smile
Није битно чији је филм. Битно је да је у тако добром филму филмаџије представљају православног свештеника као дилеју. А не на пример неког комунистичког функционера или не дај боже Тита.

По мени, најбољи наш филм је "Лепа село лепо горе".

Одговори

(20-01-2016, 02:12 PM)Громовник Пише:  По мени, најбољи наш филм је "Лепа село лепо горе".

[Слика: um-what-the-fuck.jpg]
Одговори

Теби се не свиђа? Smile

Одговори

"Лепа села лепо горе"? Највећи анти-српски филм у историји наше кинематографије? Smile
Са тим филмом, по томе колико представља Србе као ментално заостале затуцане кромањонце, може да се такмичи једино филм "Ране".
Знаш шта их спаја? Smile
Одговори

Знам, спаја их режисер.

Шта је по теби конкретно анти-српско у том филму?

Мислиш да нисмо палили села по Босни тих година?

Што се тиче "Рана", ни ту не видим шта је ту анти-српско. Филм приказује наш јад и беду деведесетих година, као и свеопшту криминализацију друштва која је започета тих година.

По мени је ова серија о којој је реч на теми далеко више анти-српска, јер изврће истину и представља ствари онаквима какве нису.

Одговори

Можда је највећи анти-српски филм - "Српски филм".

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним