Поруке: 14,530
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,065
Прошао је један век од када је српска војска закорачила на Коркиру. РТС је, за дивно чудо, овај догађај достојно испратио изузетним документарним филмом у коме је гледаоце професор Милош Ковић провео кроз Сциле и Харибде које су наш народ, војска, влада и круна прошли пре сто година. Наравно, филм је био приватна иницијатива, а не жеља и налог културне редакције РТС. Филм се завршава достојним речима:" Онај ко верује, тај ће на крају победити." ПС Милош као да је и себе описао у овој реченици. Познајем га још из времена када је био аутсајдер, али је упорним радом стекао врхунско образовање и постао један од најзначајнијих српских интелектуалаца данашњице.
Поруке: 17,010
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,875
Гледао сам филм на РТС 2, и ја сам се пријатно изненадио.
Поруке: 232
Теме: 3
Придружен: Dec 2013
Углед:
18
Има ли негде постављено за нас који смо били у трећој смени па нисмо могли да гледамо ?
``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"[/size]
Поруке: 232
Теме: 3
Придружен: Dec 2013
Углед:
18
Нажалост немам ! Имам ИПТВ телекомоб али стари систем без те опције ):
``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"[/size]
Поруке: 911
Теме: 1
Углед:
129
Кад ће неко направити филм и рећи истину о томе?
Чак и ону ружну, али истину. Да су генерације жртвоване, за шта? Ко је имао право коцкати се судбином цијелога једног народа као покусни кунића и стотинама иљада српски глава?
Да је сто иљада српски глава пало за Маћедонију а да данас Срби не држе ни дијелове које нико жив Србима у свијету тад није то спорио, чак ни непријатељи, ни Турци, Бугари, Аустрија.
Колко је коштала фикс идеја "југославија"?
У име чега? ЧЕМУ?
Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
(Последња измена: 21-04-2016, 12:07 AM од
мунгос.)
Поруке: 1,793
Теме: 10
Углед:
258
Ау брале ала давите са тиме. За шта све Срби нису гинули па данас немају ништа од тога!
Сад је и Цар Душан крив што је водио Србе да ратују у неке "сумануте ратове"?
Схватите да би Срби ратовали свакако или лизали анални отвор свакој војсци којој се ћефне да крене у поход на било коју страну. Не ратују Срби због Пере или Мике који је на власти како год да се тај презивао већ зато што га увлаче у ратове. И да је Србин избегао "овај или онај" рат био би неки трећи и четврти. "Југославија" па "Југославија" сад је то кривац за све. Имамо ратничку историју дугу хиљадама година, ратовали и за курту и за мурту, свих вера и свих страна света, вукли нас на други континент да ратујемо а сад је НАЈВЕЋИ проблем Југославија! У мору грешака, то је само једна, преболите то.
Углед:
129
Мислиш да не треба подвући јасну историјуску црту за чије бабе здравље се толико изгинуло и шта смо добили?
Ниједна чаша што се пије,
ниједна тробојка што се вије,
наша није.
Гладан и крвав је народ мој.
А сјајна прошлост је лаж.
Јаук и гробље је народ мој.
А сјајна прошлост је лаж.
Црњански
Поруке: 964
Теме: 18
Углед:
256
(21-04-2016, 04:10 PM)Павле Пише: и његову трудну жену
Коју бре трудну жену,кобила имала 46 година и троје деце пре тога . . .
А за остатак приче . . .
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)
(Последња измена: 21-04-2016, 05:11 PM од
Бранке.)
Углед:
129
(21-04-2016, 04:10 PM)Павле Пише: Изгубљена је касније, након смрти Краља Петра и касније Краља Александра. За то што се гинуло, то се и чувало. Питање је шта би било кад би било да је Краљ Александар остао жив.
Није то уопште питање. Александар јест покушао све могуће и немогуће и резултат тога је био да је изгубио и своју главу (а само пар год. касније и стотине и стотине иљада Срба своју због тога што је он покушао). Нема ту више никакви питања.
Та аналогија је иста као да кажеш ја сам изградио кућу из темеља и док сам је градио и кад сам је изградио, она је стајала. А посље пар година пала, срушила се до темеља. Не зида се кућа да би након кратког времена пала. Него, какав материјал и какви мајстори, така и кућа.
Цитат:Само у 20ом веку смо ратовали у четири рата, убили Краља и његову жену, убили Престолонаследника и његову трудну жену, проширили па изгубили теритирије, имали грађански рат, комунистичку пошаст, санкције, све савезнице су нас бомбардовале, хаос општи... ко ће Србима да подвуче црту, ко је ту крив него сами Срби, најлуђи народ на планети!!
Па то је оно што и ја велим, само другим ријечима. Цијена српски одлука је била престрашна, и још увијек је!
(Последња измена: 22-04-2016, 12:34 AM од
мунгос.)
Поруке: 1,793
Теме: 10
Углед:
258
У кућу се увек улаже, у принципу никада не престанеш да је градиш.
Поруке: 3,187
Теме: 51
Углед:
372
Лош темељ.
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Поруке: 14,530
Теме: 307
Углед:
3,065
Овде је тема Крф, а не Југославија.