(06-06-2016, 09:28 PM)Бенито Пише: Ватра, није забрињавајуће за историју. Историја остаје иста, тј догодило се како се догодило. Забрињавајуће је за историографију. То си хтео да кажеш.
У начелу јеси у праву. Ја сам мислио на представљање историје у медијима, али свакако ће да га качи и науку.
(06-06-2016, 05:12 PM)Милослав Самарџић Пише: С друге стране, за све ове године не видех да Вас забрињава кад је нешто у корист комуниста. Иако нетачно. А ово што каже Батаковић је ипак у основи тачно.
Ово што каже Батаковић је у основи јевтина демагогија.
Ако би он и писао нешто о Другом светском рату, ако би ишта од овога што је причао у интервјуу навео у раду, било би добрано завучено.
Што се тиче интервјуа који дају другачије мишљење, Ђорђе Станковић је дао неколико интервјуа, који се и сад могу наћи на нету. Неко се неће сложити са његовим ставовима - о чему се да дискутовати - али је он изнео своје ставове, неке догађаје из свог рада који нису познати, коментаре на актуелне догађаје и као на својим предавањима зачинио неком анегдотом да буде занимљивије.
Врло занимљив ми је био коментар на сведочење Латаса и Димитријевића на рехабилитацији Драже Михаиловића да историчари не могу да буду сведоци јер дају своје субјективно мишљење.
А код Батаковића имамо резиме новинских чланака. То би рецимо било у реду да су рекли Вељко Лалић или Дејан Лучић. Није ниво академика.