Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 4.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Отписани су четници

Гледајући АГАПЕ, професор Батаковић, помиње Александра Михаиловића (46:52), четничког оперативца који је извео спектакуларне акције у окупираном Београду. Батаковић га описује као Тихог.

Ко сме тај може, ко незна за страх тај иде напред!
Одговори

Професор је већину ових ствари сазнао тако што је кришом читао Самарџићеве књиге и кроз разговоре са припадницима Штаба 501. Ваистину!
Одговори

(05-06-2016, 02:15 AM)Бенито Пише:  Професор је већину ових ствари сазнао тако што је кришом читао Самарџићеве књиге и кроз разговоре са припадницима Штаба 501. Ваистину!
И хвала ми што је јавно проговорио. Одличан доказ за обарање комунистичких лажи.

Ко сме тај може, ко незна за страх тај иде напред!
Одговори

(05-06-2016, 02:15 AM)Бенито Пише:  Професор је већину ових ствари сазнао тако што је кришом читао Самарџићеве књиге и кроз разговоре са припадницима Штаба 501. Ваистину!
Није морао ни књиге да отвори, све о Другом светском рату што је говорио је могао да прочита и по новинама.

Мислим да је за човека његовог звања то недопустиво. Ако већ није истраживао сам о томе, било је пожељно да прочита озбиљнију литературу, па макар да своје мишљење о догађајима. Овако је само препричао неколико новинских чланака.
Одговори

Ваљда је битније то што говори на ТВ нешто о чему овај затуцани народ неће да чује већ 70 година.
Одговори

Богами Ватра, овај пут си у праву.
Одговори

(06-06-2016, 02:29 PM)Павле Пише:  Ваљда је битније то што говори на ТВ нешто о чему овај затуцани народ неће да чује већ 70 година.

Ако др историје (докторирао на Сорбони), директор Балканолошког института САНУ, на телевизији о историји препричава новинске чланке по мени је врло забрињавајуће за нашу историју. Ако је хтео да говори о томе, морао је да се озбиљније припреми.
Одговори

(06-06-2016, 05:03 PM)ватхра Пише:  
(06-06-2016, 02:29 PM)Павле Пише:  Ваљда је битније то што говори на ТВ нешто о чему овај затуцани народ неће да чује већ 70 година.

Ако др историје (докторирао на Сорбони), директор Балканолошког института САНУ, на телевизији о историји препричава новинске чланке по мени је врло забрињавајуће за нашу историју. Ако је хтео да говори о томе, морао је да се озбиљније припреми.
С друге стране, за све ове године не видех да Вас забрињава кад је нешто у корист комуниста. Иако нетачно. А ово што каже Батаковић је ипак у основи тачно.
Одговори

Ватра, није забрињавајуће за историју. Историја остаје иста, тј догодило се како се догодило. Забрињавајуће је за историографију. То си хтео да кажеш.
Одговори

(06-06-2016, 09:28 PM)Бенито Пише:  Ватра, није забрињавајуће за историју. Историја остаје иста, тј догодило се како се догодило. Забрињавајуће је за историографију. То си хтео да кажеш.
У начелу јеси у праву. Ја сам мислио на представљање историје у медијима, али свакако ће да га качи и науку.

(06-06-2016, 05:12 PM)Милослав Самарџић Пише:  С друге стране, за све ове године не видех да Вас забрињава кад је нешто у корист комуниста. Иако нетачно. А ово што каже Батаковић је ипак у основи тачно.
Ово што каже Батаковић је у основи јевтина демагогија.
Ако би он и писао нешто о Другом светском рату, ако би ишта од овога што је причао у интервјуу навео у раду, било би добрано завучено.

Што се тиче интервјуа који дају другачије мишљење, Ђорђе Станковић је дао неколико интервјуа, који се и сад могу наћи на нету. Неко се неће сложити са његовим ставовима - о чему се да дискутовати - али је он изнео своје ставове, неке догађаје из свог рада који нису познати, коментаре на актуелне догађаје и као на својим предавањима зачинио неком анегдотом да буде занимљивије.
Врло занимљив ми је био коментар на сведочење Латаса и Димитријевића на рехабилитацији Драже Михаиловића да историчари не могу да буду сведоци јер дају своје субјективно мишљење.

А код Батаковића имамо резиме новинских чланака. То би рецимо било у реду да су рекли Вељко Лалић или Дејан Лучић. Није ниво академика.
Одговори

За Батаковића си у праву, али..... Само ме чуди да си за ауторитет узео Станковића. Што није испричао како је спречавао отварање масовне гробнице у Змијанцу. Проблем УДБ-е је у томе што мисли да је једина служба на свету. И заобиђи Станковића. Зна се како је он дошао до катедре. А како Батаковић. То су два света. Ако те интересују детаљи, јави се на ПП. Рачунам [/align]да си частан човек.
Одговори

(07-06-2016, 10:18 PM)Бенито Пише:  За Батаковића си у праву, али..... Само ме чуди да си за ауторитет узео Станковића. Што није испричао како је спречавао отварање масовне гробнице у Змијанцу. Проблем УДБ-е је у томе што мисли да је једина служба на свету. И заобиђи Станковића. Зна се како је он дошао до катедре. А како Батаковић. То су два света. Ако те интересују детаљи, јави се на ПП. Рачунам [/align]да си частан човек.

Станковића нисам навео за ауторитет. Он то и није за ову тему јер мислим да је мало и писао о Другом светском рату. Дат је као пример како је дао своје мишљење (све да се слажемо или не слажемо о њему) о овој теми, иако није његова специјалност.

Што се тиче трачева, ништа ме не изненађује јер су историчари по томе још гори од естрадних звезда. А како не читам трачеве за естрадне звезде, још мање ме занимају за историчаре. Више волим да анализирам шта су пислаи.
Одговори

Камо среће да су трачеви.
Одговори

(07-06-2016, 10:18 PM)Бенито Пише:  Рачунам да си частан човек.

И Дража је тако рачунао Сирома'

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним