Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 3.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА

(18-08-2016, 01:39 PM)Громовник Пише:  
(18-08-2016, 11:55 AM)ЛукаЛоко Пише:  И Ратко Младић је био комунистички кадар. Да ли се он војнички лоше показао?
И ко га је у његовој улози поставио?

Он је један од ретких случајева црвених официра који је показао способност, али је и даље био заражен црвенилом.
Комунизам је уопште гледано негативна појава, сви то знамо, али је по мени грешка судити све кроз призму комунизма или да се мисли да ако је човек комуниста, онда мора бити обавезно и глуп и неспособан.

Цитат:Он каже да им овог пута Хаг није од помоћи и да је понављање ове приче фарса. „О томе говоре они из некадашње и садашње Демократске странке, Тадић, Чеда и Пајтић, који су, кад је Милошевић вршио притисак на Караџића да прихвати мировни план, убеђивали Радована на Палама да тај план одбаци“, нагласио је Дачић.
Да ли је то тачно да августом 1994. када је Контакт Група предложио још један из низа план за Босну који је предвидео поделу земље мање-више као у Дејтону, Милошевић је вршио притисак како би Караџић пристао, јер Србија није могла даље да се носи са санкцијама, Нато претио бомбардовањем и више се није могло добити, а Караџић је тај план одбио и зато је Слоба наметнуо санкције Реп.Српској?
Одворите искрено, ко је тада био више у праву, с обзиром да годину дана касније морао се потписати Дејтонски уговор?
Да ли је то истинито да су тада Ђинђић и Коштуница подржали Караџића и критиковали Слобу, а касније они и његови поборници као овде Мекензи оптуживали су га да је неодговорно бирао рат?
Одговори

(22-08-2016, 06:18 PM)ЛукаЛоко Пише:  
(18-08-2016, 01:39 PM)Громовник Пише:  
(18-08-2016, 11:55 AM)ЛукаЛоко Пише:  И Ратко Младић је био комунистички кадар. Да ли се он војнички лоше показао?
И ко га је у његовој улози поставио?

Он је један од ретких случајева црвених официра који је показао способност, али је и даље био заражен црвенилом.
Комунизам је уопште гледано негативна појава, сви то знамо, али је по мени грешка судити све кроз призму комунизма или да се мисли да ако је човек комуниста, онда мора бити обавезно и глуп и неспособан.

Да, али је ученик комунизма по правилу такав (глуп и неспособан) док је супротно изузетак,

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(22-08-2016, 09:05 PM)Гроковник Пише:  Да, али је ученик комунизма по правилу такав (глуп и неспособан) док је супротно изузетак,

Ученик и следбеник комунизма, а у нашем случају ТИТОИСТИЧКОГ АНТИ-СРБСКОГ, АНТИ-РУСКОГ, АНТИ-ПРАВОСЛАВНОГ али и ЈЕЗУИТСКОГ, УСТАШОИДНОГ КОМУНО-САТАНИЗМА, нит'је глуп нит'је неспособан већ напротив, веома интелигентан, перфидан и способан!

Као доказ нашем тврђењу имамо 7 МЕЛЕОНА СВЕДОКА, са изузетком оних 4,5% шаке сиромаха!

Наиме ТИТОИСТИЧКИ АНТИ-СРБСКИ, АНТИ-РУСКИ, АНТИ-ПРАВОСЛАВНИ али и ЈЕЗУИТСКИ, УСТАШОИДНИ КОМУНО-САТАНИЗАМ је тако интелигентно и прорачунато изменио ДУХ и СВЕСТ некада Србског Народа да то ни рођена мајка не би препознала тако да овај латиничарски и унијатски људски материјал који данас дише и хода Србијом не можемо назвати никако друкше до

НЕДОВРШЕНИ ХРВАТИ!

То што су титовски комуно-сатанисти успели за пола века то Турци нису могли ни да начну за 500 година!

Паметном доста!

Ако се вратимо на тему (види тему), и ово очајно тумарање у мраку поводом "помиловања" из Хага, па каже:

Ево рецимо и ово, шта човек да каже....

(22-08-2016, 04:46 AM)Филип Пише:  Да будемо искрени сви смо ми по мало југо носталгичари, јер је то део српске историје.

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Да ли је то тачно да августом 1994. када је Контакт Група предложио још један из низа план за Босну који је предвидео поделу земље мање-више као у Дејтону, Милошевић је вршио притисак како би Караџић пристао, јер Србија није могла даље да се носи са санкцијама, Нато претио бомбардовањем и више се није могло добити, а Караџић је тај план одбио и зато је Слоба наметнуо санкције Реп.Српској?
Одворите искрено, ко је тада био више у праву, с обзиром да годину дана касније морао се потписати Дејтонски уговор?
Да ли је то истинито да су тада Ђинђић и Коштуница подржали Караџића и критиковали Слобу, а касније они и његови поборници као овде Мекензи оптуживали су га да је неодговорно бирао рат?
[/quote]

Није у реду ово извадити из цијелог контекста догађаја 1989-1996

Ево само нека појашњења.
План Контакт групе се битно разликовао од Дејтона.
Караџић, а ни било ко други РС није прихватио Дејтон, него Слобо
Дејтон је потписан након бомбардовања РС чини ми се 72 дана.
Пишеш као да је Караџић желио рат, глупост, па све је урадио да не буде рата, а када је избио да дође до мира, али за љубав је потребно двоје, некад и више
Ђинђић, Коштуница, Вук, Шешељ, Чеде, Горани, оне Пешићке, нису имале неки битан утицај ни на Слоба ни на Радована у одлучивању о миру, једноставно су покушавали уграбити који поен (глас) на тој муци
Одговори

Ми би, враћајући се на тему, да још једном подвучемо да се НИШТА, ама баш НИШТА у хашком казамату не дешава случајно, а нарочито у предмету посмртног "ослобођења" титића без покрића!

Све то, по нашем скромном мишљењу, није ништа друго до припрема за уништење Републике Србске, то јест "поклон" Вучићевој Новосрбијици мртве главе титића без покрића у замену за живу главу Милорада Додика!

Сада ће Новосрби из Новосрбијице да испадну добрице које не треба да се поистовећују са злим Србима из Републике Србске којима се, кроз крајњу пресуду Караџићу спрема улога геноцидних злочинаца којима само утапање убосну Бакира Измет-беговића може да поправи и промени геноцидну свест.

У том правцу би требало и схватити опаску водитељке да се "грађани" Југославије титића без покрића НИСУ масовно одазивали на мобилизацију!

Дакле једни пацифисти а други ратоборни!

Лепо, лепо....е па срећан ви споменик титићу "браћо" Новосрби!

И тако ће ово да се настави, са дављењем Републике Србске долази ред на такозвану АП Војводину, кумче-мезимче Јосипа Броза, па на "Санџак" Вучићевог омиљеног муфтије Зукорлића и његових бајаги противника Угљанина и Љајића.

Из наведених разлога ми не видимо ништа добро у овој "ослобађајућој" пресуди титића без покрића јер ће Хаг увек моћи да у некој од следећих пресуда, или неком тумачењу нечега, опет баци љагу кривице на Београд јербо су контрадикторне пресуде и тумачења одавно постале обична ствар тамо, као што уосталом и Гос'н Стефан потврђује!

Не видимо ми туна дакле, нимало разлога за тријумф и славље, ну дај Боже да нисмо у праву!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Ево превода прилога на почетку теме:

Цитат:Пише: Енди Вилкинсон

Суд за ратне злочине УН је установио да покојни председник Србије није одговоран за ратне злочине почињене у Босни током рата 1992-95. године. Судије су установиле да Слободан Милошевић није био део “удруженог криминалног деловања” за жртвовање Муслимана и Хрвата.

Међународни кривични суд за бившу Југославију (ICTY) у Хагу је установио да покојни српски председник Слободан Милошевић није одговоран за ратне злочине почињене током рата у Босни, 1992-95. године.

У запањујућој пресуди судског већа, које је бившег председника босанских Срба Радована Караџића осудило на 40 година затвора, једногласно је закључило да Слободан Милошевић није био део “удруженог криминалног деловања” за жртвовање Муслимана и Хрвата током рата у Босни.

У пресуди Караџићу од 24. марта се каже да “Веће није задовољно јер није било довољно доказа у овом случају који би показали да се Слободан Милошевић сложио са познатим планом” да за стално премести босанске Муслимане и Хрвате са територије за коју су босански Срби тврдили да припада њима.[1]

Судско веће у Караџићевом случају је пронашло да се “однос између Милошевића и Оптуженог покварио почетком 1992. године; до 1994. године, више се нису слагали о правцу деловања. Даље, већ негде од почетка марта 1992. године, на састанцима са представницима међународне заједнице, постојало је очигледно неслагање између Оптуженог и Милошевића, на којима су Милошевић и други српски лидери критиковали Босанске Србе да чине ‘злочин против човечности’, ‘етничко чишћење’ и воде рат за своје циљеве”[2]

Судије су приметиле да су и Слободан Милошевић и Радован Караџић обојица била за очување Југославије и да је Милошевић у почетку давао подршку, али да су се временом њихови погледи разликовали. У пресуди се каже да “од 1990., негде до средине 1991. године, политички циљ Оптуженог и руководства босанским Срба било је очување Југославије и спречавање одвајања или независности БиХ, јер би то водило одвајања у босанских Срба од Србије; Веће каже да је Милошевић подржавао овакав циљ и говорио је против независности БиХ. [3]

Веће је установило да је “декларација о суверености Скупштине српске БиХ, проглашена 15. октобра 1991. године, у одсуству делегације босанских Срба довела до погоршања ситуације”[4], али да Милошевић није био на истој линији са естаблишментом Републике Српске. Пресуда каже да “је Слободан Милошевић покушао да заузме опрезнији приступ” [5]

У пресуди се каже да је пресретнутој комуникацији са Радованом Караџићем “Милошевић поставио питање о томе да ли је мудро ‘деловати илегално, као одговор на илегално деловање’ и довео је у питање легалитет стварања Скупштине босанских Срба” [6]. Судије су, такође, утврдиле да је “Слободан Милошевић имао резерве према начину на који је Скупштина Републике Српске могла да искључи Муслимане који су били ‘за Југославију’” [7]

У пресуди се наводи да је на састанцима са званичницима Срба и босанских Срба “Слободан Милошевић наводио да ‘сви припадници других народа и етничких група морају бити заштићени’ и да ‘национални интерес Срба није дискриминација’” [8] “Милошевић је, такође, објавио да је било потребно борити се одлучно против криминала” [9]

Судско веће наводи да је на “приватним састанцима Милошевић био изузетно љут на босанске Србе због одбацивања Венс-Овеновог плана и проклео је Оптуженог” [10] Такође је утврђено да “Милошевић покушао да уразуми босанске Србе говорећи да разуме њихову забринутост, али да је најважније да се заврши рат.” [11]

У пресуди стоји да је “Милошевић поставио питање о томе да ли би свет прихватио да босански Срби, који представљају само трећину становништва БиХ, добију више од 50% територије и залагао се за политички договор.” [12]
Пресуда каже да је на састанку Високог савета одбране “Милошевић рекао руководству босанских Срба да немају право на више од половине територије БиХ и изјавио да ‘нема шансе да више од тога припада нама! Зато што сми ми трећина становништва […]. Ми немамо право на више од половине територије – не смете отимати нешто што припада другом! […] Како уопште можете да замислите да све трећине становништва живи згужвано на 30% територије, док је вама и 50% мало?! Да ли је то људски, или фер?!’”[13]

Пресуда каже да је Милошевић на многим састанцима са Србима и званичницима босанских Срба “објавио да се рат мора завршити и да је највећа грешка босанских Срба била што су хтели да поразе до краја босанске Муслимане” [14] Судије кажу да је због неслагања Милошевића и босанских Срба “СР Југославија смањила своју подршку Републици Српској и охрабривала босанске Србе да прихвате мировне предлоге.” [15]

Закључак Суда да Слободан Милошевић није био део “удруженог злочиначког подухвата” и, да је, управо било супротно, “осудио је етничко чишћење” [16] и, да је то од невероватног значаја, јер је он био окривљен за сво крвопролиће у Босни, а резултат су биле оштре економске санкције, које су Србији уведене. Погрешно и лажно оптуживање Милошевића је исто као и инвазија на Ирак, да би се на крају утврдило да није било никаквог оружја за масовно уништење.

Слободана Милошевића је демонизовала читава западна штампа и буквално сваки политичар из НАТО земаља. Звали су га “Балкански кољач”. Поредили су га са Хитлером и оптужили га за геноцид. Демонизовали су га и учинили да изгледа као крвожедно чудовиште, и користили су лажне оптужбе и деловања како би оправдали економске санкције према Србији, али, и како би оправдали бомбардовање Србије 1999. године и рат на Косову.

Слободан Милошевић је морао да проведе последњих пет година свог живота у затвору, бранећи себе и Србију од намештених оптужби за ратне злочине, а сада тврде да је он, у ствари, покушавао да заустави рат. Све најозибиљније оптужбе за злочине који су Милошевићу приписани, били су у вези са Босном. Сада, десет година након његове смрти, они признају да уопште није био крив – упс!

Међународни кривични суд за бившу Југославију (ICTY) није учинио ништа и није објавио чињеницу да је ослободио Милошевића оптужбе да је био део удруженог злочиначког деловања. Тихо су сахранили 1303 стране, од 2 590 страна оптужбе Караџићу, знајући врло добро да се већина људи неће бавити читањем свега тога.

Председник судског већа у суђењу Радовану Караџићу био је О-Гон Квон из Јужне Кореје, који је био један од судија на суђењу Слободану Милошевићу. Ослобађање кривице Слободана Милошевића, од стране судског већа на суђењу Караџићу, може указати на то како би судско веће на Милошевићевом предмету, можда, пресудило, барем у случају оптужби везаних за Босну, да је Милошевић поживео да види исход сопственог случаја.

Важно је подсетити се да је Слободан Милошевић преминуо у врло сумњивим околностима. Умро је од срчаног удара, само две недеље пошто је Суд одбио његов захтев да се подвргне операцији срца у Русији [17]. Пронађен је мртав у ћелији мање од 72 сата након што је његов адвокат предао писмо руском Министарству спољних послова да страхује да је Милошевић отрован. [18]

Званични извештај Суда поводом истраге његове смрти је потврдио да “је у узорцима крви Господина Милошевићева, од 12. јануара 2006. године, пронађен Римпафицин” и да “Господин Милошевић о овим резултатима није обавештен све до 3. марта 2006. године због тешког правног положаја у којем се нашао доктор Фалке (главни лекар Суда) на основу холандских законских одредби које се тичу медицинске поверљивости.“ [19]

Присуство Рифамицина (лек који му није био преписан) у Милошевићевој крви је поништио дејство лекова за високи крвни притисак које је узимао и повећало ризик од срчаног удара, који га је на крају и убио. Признање Суда, да је месецима знао за Рифамицин, али није обавестио Милошевића о његовим сопственим лекарским налазима, до неколико дана пред смрт, а све због “холандских правних одредби које се тичу лекарске поверљивости су невероватно јадан и глуп изговор. Нема никаквих одредби којим холандски закон забрањује да лекар саопшти резултате крвне слике свом пацијенту – то је идиотски. Управо је супротно – скривање оваквих информација од пацијента је злодело.

Све ово је сасвим довољно за огромну и добро засновану сумњу да су због моћних геополитичких интереса неки радије желели Милошевића мртвог пре краја суђења, него да се открију њихове злонамерне лажи. Документи које је Викиликс објавио указују да је Суд, са особљем амбасаде Сједињених држава у Хагу, разговарао о Милошевићевом здравственом стању, али без његовог пристанка. [20] Њих тада уопште није било брига да воде рачуна о законима о поверљивости медицинских података, када су о Милошевићевом здравственом стању тртљали са америчком амбасадом.

Није добар и задовољавајући исход да се Милошевић, тихо, десет година након смрти ослободи свих оптужби за веома озбиљне злочине. Најмање што би требало да ураде сада је да обезбеде финансијску надокнаду његовој удовици и његовој деци, а Србији треба западне владе да плате зато што су хтеле да казне Србију, како би Милошевића сматрали “одговорним” за које сада њихов сопствени Суд признаје да их није починио и да је, у ствари, покушавао да их спречи.

Напомене:

[1] ICTY, Karadzic Judgment, 24 March 2016, Para. 3460
[2] Ibid., Footnote 11027
[3] Ibid., Para. 3276
[4] Ibid., Para. 2709
[5] Ibid., Para. 2710
[6] Ibid., Para. 2685
[7] Ibid., Para. 2687
[8] Ibid., Para. 3288
[9] Ibid., Para. 3284
[10] Ibid., Para. 3289
[11] Ibid., Para. 3295
[12] Ibid., Para. 3290
[13] Ibid., Para. 3297
[14] Ibid., Para. 3293
[15] Ibid., Para. 3292
[16] Ibid., Para. 3280
[17] ICTY Case No. IT-02-54 Prosecutor v. Slobodan Milosevic, Decision on Assigned Counsel Request for Provisional Release, February 23, 2006
[18] Text of Slobodan Milosevic’s Letter to the Russian Ministry of Foreign Affairs
< http://www.slobodan-milosevic.org/news/sm030806.htm >
[19] Judge Kevin Parker (Vice-President of the ICTY), Report to the President of the ICTY: Death of Slobodan Milosevic, May 2006; ¶ 31, 76
[20] U.S. State Dept. Cable #03THEHAGUE2835_a, “ICTY: An Inside Look Into Milosevic’s Health and Support Network”
< https://wikileaks.org/plusd/cables/03THE...835_a.html >

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Jašta.

"Divimo" se "heroju" Miloševiću što mi je bio obezbedio lepo, mirno, bezbedno, detinjstvo.

Sa redovnim restrikcijama struje, ratovima, bombardovanjem, izbegličkim kolonama, baraka naseljima, sankcjama, praznim rafovima, inflacijom od 50000000%, studentsskim protestima bljeskovima, olujama. Srebrenicom itd..spisak je podugačak...Za tri-četiri doživotne nebi bilo dovoljno.

Đe se ođe kod mene na Vatinu dok se ginulo u krajini ratni profiteri tone benzina švercovali svaki dan, gde se devize kupovale na ulici. Đe je plata bila 5 dojče mark, kada si imao 100 dojče mark u dzepu bio si bogat covek.

Divno je bio taj Sloba, i njegova poridica beše imaše ono poljoprivredno gazdinstvo u požarevcu zvaano "Madona" i "Bambilend" đe je sin Marko prvi put na tom imanju nosio gajbe i zaradio prvi meleon.

Prosto meni bude ža da mu ne podignemo spomenik u sred Beograda za sva (zlo)dela koje je učinio prema svom a potom prema drugim narodima...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(23-08-2016, 12:51 PM)Mekenzi Пише:  Прво су дошли по Србе из Загреба и околиша,
а ја се нисам побунио јер нисам из Загреба и околиша.

Затим су дошли по Србе из Сарајева,
а ја се нисам побунио јер нисам из Сарајева.

Затим су дошли по Србе из Западне Славоније,
а ја се нисам побунио јер нисам из Западне Славоније.

Затим су дошли по Србе из Крајине,
а ја се нисам побунио јер сам у Вршцу који је далеко од Крајине.

Затим су дошли по Србе из Источне Славоније, Барање и Западног Срема,
а ја се нисам побунио јер нит сам из Источне Славоније а још мање из Барање, а далеко је Западни Срем од мога Вршца.

Затим су дошли по Србе са Косова и Метохије,
а ја се нисам побунио јер далеко је Вршац од Косова и Метохије.

Затим су дошли по Србе из Црне Горе,
а ја се нисам побунио јер ђе је Црна Гора а ђе је мој Вршац, и-хаааа.

Знам...доћи ће и по Србе из Рашке а можда у исто време и по нас из Војводине доћи ће и у мој Вршац...знам да тада више никога неће бити у комшилуку да се побуни, ал'шт'ш...таки смо људи ми Новосрби, евро-угузљуби, унијати, латиничари, женетине у црном и НЕДОВРШЕНИ ХРВАТИ, из ове се коже једноставно не може.

Стварно...шта'ш...

Пилот

Ми иапак морамо да признамо да је било и великих успеха у покојног титића без покрића!

Покојник је на волшебан начин успео да мобилише против себе

СВЕ,
СВЕ,
СВЕ,

СВЕ СЛОЈЕВЕ СРБСКОГ НАРОДА И ОЂЕ И ТАМО, У СРБСКИМ ЗЕМЉАМА И У ИЗГНАНСТВУ, КАО И СВЕ МНОГОБРОЈНЕ ДУШМАНЕ СРБСКЕ!

То је ипак неки успех, не може то свако!

Међутим!

ДОК ГА ДЕМОНОКРАТЕ, АУТО-ШОВИНИСТИ, НОВОСРБИ, УНИЈАТЕ, ЕВРО-УГУЗЉУБИ, ЛАТИНИЧАРИ, НЕДОВРШЕНИ ХРВАТИ И ЖЕНЕТИНЕ У ЦРНОМ, КАО И СВИ СРБСКИ ДУШМАНИ, ПЉУЈУ ЗБОГ ТОГА ШТО ЈЕ ЧИНИО, МИ МАЛОБРОЈНИ ПРЕОСТАЛИ СРБИ, ШАКА СИРОМАХА, ГА ПРОКЛИЊЕМО ЗБОГ НЕЧИЊЕЊА, ЈЕР НИЈЕ ЧИНИО

ДОВОЉНО И...НА ВРЕМЕ !

Шта'ш...не мош' целом свету угодити!

Ђура Јакшић

ПАДАЈТЕ, БРАЋО

Падајте, браћо! Плин'те у крви!
Остав'те села, нек гори плам!
Бацајте сами у огањ децу!
Стресите сa себе ропство и срам!

Гините, браћо, јунаци, људи!
За пропаст вашу свет ће да зна...
Небо ће плакат дуго и горко,
Јер неће бити Србина...

Ми несмо браћа, ми Срби несмо!
Или ви несте Немањин сој?
Та да смо Срби, та да смо људи --
Та да смо браћа -- ох, Боже мој!...

Та зар би тако с Авале плаве
Гледали ледно у огњен час?
Та зар би тако -- ох, браћо драга!
Та зар би тако презрели вас?

Презрите братства, покор и клетву!
Што небо даде, погаз'те ви!
Та није л' грешно, није ли грозно --
Крв деце ваше гледамо ми!...

А где је помоћ, ил' суза братска?
Ил' "Јуриш, роде, за брата свог!"?...
У вељој беди, смрти и крви
Данас вас, саме, оставља Бог!...

Ал' опет, грешан, грешно сам пево --
Рањено срце народа мог!
Та Србин кипи -- кипи и чека --
Ал' не да ђаво... ил' не да Бог

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(23-08-2016, 03:18 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Прво су дошли по Србе из Загреба и околиша,

Zatim su došli po Srbe iz Kanade,
a ja se nisam pobunio jer daleko je moj Toronto od Srbije..
хихихи

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(24-08-2016, 06:01 PM)Mekenzi Пише:  
(23-08-2016, 03:18 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Прво су дошли по Србе из Загреба и околиша,

хихихи

Разлика између мене и тебе јесте што се ја

Ј Е С А М

побунио, и то још седамдесетих кад је Амброзије још био живахан и гицао се с'обе ноге!

Тада је олињали Вук радио код Друга Шпиљака, Шешељ носио штафету а Бошко није био ни рођен!

Паметном доста!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(24-08-2016, 07:29 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(24-08-2016, 06:01 PM)Mekenzi Пише:  

хихихи

Разлика између мене и тебе јесте што се ја

Ј Е С А М

побунио, и то још седамдесетих кад је Амброзије још био живахан и гицао се с'обе ноге!

Тада је олињали Вук радио код Друга Шпиљака, Шешељ носио штафету а Бошко није био ни рођен!

Паметном доста!

Jes bunio si sa ambrozijevim crvenim pasošem koji je u ono vreme lomio grane, si zbrisao za Kanadu.

Međutim!

Eto sad Vuk ne radi za Špiljaka, Vojvoda je tu, a Boško zastupa srpske nacionalne interese koji se poklapaju sa tvojom ideologijom veliko vojnog krajiškog saveza Srbije i Rusije.

Time is come back.....

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Одговори

Најзад, ево и једног истомишљеника, па каже:

Цитат:Горан Петронијевић:

Хаг не ослобађа Милошевића него део „србске кривице“ са њега пребацује на Караџића

https://facebookreporter.org/2016/08/26/...%BC%D0%B8/

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

luka.luke Пише:
ЛукаЛоко Пише:Да ли је то тачно да августом 1994. када је Контакт Група предложио још један из низа план за Босну који је предвидео поделу земље мање-више као у Дејтону, Милошевић је вршио притисак како би Караџић пристао, јер Србија није могла даље да се носи са санкцијама, Нато претио бомбардовањем и више се није могло добити, а Караџић је тај план одбио и зато је Слоба наметнуо санкције Реп.Српској?

Није у реду ово извадити из цијелог контекста догађаја 1989-1996

Ево само нека појашњења.
План Контакт групе се битно разликовао од Дејтона.
Караџић, а ни било ко други РС није прихватио Дејтон, него Слобо
Дејтон је потписан након бомбардовања РС чини ми се 72 дана.
Пишеш као да је Караџић желио рат, глупост, па све је урадио да не буде рата, а када је избио да дође до мира, али за љубав је потребно двоје, некад и више
Ђинђић, Коштуница, Вук, Шешељ, Чеде, Горани, оне Пешићке, нису имале неки битан утицај ни на Слоба ни на Радована у одлучивању о миру, једноставно су покушавали уграбити који поен (глас) на тој муци

Јесте да тај план није био исти као Дејтон, зато што су тада муслимани још држали енклаве.
Међутим, суштина је ипак увек била иста: подела БиХ али нису могли Срби (као ни Хрвати) да се припоје матици.
Не кажем да је Караџић изабрао рат, али чини ми се да је он током рата покушавао (некако разумљиво) да стиже максималне циљеве, који ипак по мени нису били реални, док је Слоба то увидео.
Поента је то: шта се реално могло добити?
Над Србијом је био терет санкција, већ су положаји РС били бомбардовани од стране Нато-а, долазиле су још претње за нова бомбардовања, запад је кумовао за савез Хрвата и Муслимана и организовао њихову офанзиву. Време сигурно није радило у корист Срба. Наставак рата је могао донети само штете.

А то је све одредио Запад!
Ђинђић и Коштуница тада нису имали никакве моћи, међутим они су подржавали националну борбу због које је Србија кажњавана од Запада, а затим су се извадили како да је за то крив само Слоба.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним