Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4.75 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Пропаганда против четника

Ја нисам видео слику ни једног високог партизанског команданта са Немцима...

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(22-12-2016, 11:13 PM)Громовник Пише:  Ја нисам видео слику ни једног високог партизанског команданта са Немцима...
Ђилас и Велебит треба да су на тој слици о којој причам.
Одговори

Не постоји фотографија Дреновића и Њемаца заједно, има ова што је ватхра http://www.pogledi.rs/forum/Thread-propa...4#pid60974 поставио, али на фотографији коју сам ја поставио http://www.pogledi.rs/forum/Thread-propa...9#pid60959 не виде се Усташе док их комунисти наводе у опису. Са Њемцима имају фотографије Леке Дамјановића.
Одговори

(15-12-2016, 05:28 PM)Милослав Самарџић Пише:  Са усташама су се само комунисти споразумевали. Дреновић је имао уговор са властима НДХ који није обухватао усташе.

Tesko je shvatiti da se ugovor potpisan sa vlastima ndh, neodnosi na ustase. Ustase su sastavni dio te vlasti, a domobrane bez ustasa skoro pa mozete da zanemarite kao vojnu formaciju. Glavni stub vlasti ndh su ustase i zaista se cini nemogucim da se ugovor neodnosi na njih.
Mozda
Одговори

(23-12-2016, 01:48 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(22-12-2016, 11:13 PM)Громовник Пише:  Ја нисам видео слику ни једног високог партизанског команданта са Немцима...

Можеш ли да је окачиш?

(23-12-2016, 10:24 AM)Брада Пише:  Не постоји фотографија Дреновића и Њемаца заједно

Дреновић иде заједно са Немцима и усташама и Лорковић га хвали. Дреновић треба да спашава наш народ од усташа и Немаца и да се држи по страни."
--(Дражина депеша 8. фебруар 1943.)

[Слика: %C4%8Cetnik_vodi_Nemce.jpg]

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Молим. Видим. То је изгледа он.
Често се наводи да је страдао од Британских бомбардера, негдје сам прочитао да се то десило зато што се возио у возилу са њиховим, Њемачким ознакама. А на Мањачи кажу да су га управо Њемци убили са леђа.
Одговори

(23-12-2016, 10:24 AM)Брада Пише:  Не постоји фотографија Дреновића и Њемаца заједно, има ова што је ватхра http://www.pogledi.rs/forum/Thread-propa...4#pid60974 поставио, али на фотографији коју сам ја поставио http://www.pogledi.rs/forum/Thread-propa...9#pid60959 не виде се Усташе док их комунисти наводе у опису. Са Њемцима имају фотографије Леке Дамјановића.

Немају. На сликама на које ти мислиш није Лека Дамјановић. На двије слике се налазе (очигледно) двије различите особе, комунисти тврде да је и једна и друга особа Лека, а уствари није ни на једној.
Одговори

Прва слика је Лекина. Једино је овај орао мало чудан. На осталим сликама не личи да је он.
[Слика: 249594_1748142589527_1417691360_31421748_6558439.jpg]
[Слика: v41o38.jpg]
[Слика: 1944_majevica_stevan_damjanovic.jpg]
[Слика: 16724m.jpg]

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Да, то није Лека, нема његових слика са Немцима.

А требало би да постоји још једна Дреновићева са Немцима, код српске цркве у Крупи, неко је постављао скоро.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(23-12-2016, 02:38 PM)Громовник Пише:  
(23-12-2016, 01:48 AM)Милослав Самарџић Пише:  [quote='Громовник' pid='61189' dateline='1482441222']
Ја нисам видео слику ни једног високог партизанског команданта са Немцима...

Можеш ли да је окачиш?

https://www.google.rs/url?sa=i&rct=j&q=&...9967435234
Одговори

(23-12-2016, 06:01 PM)Романија Пише:  Немају. На сликама на које ти мислиш није Лека Дамјановић. На двије слике се налазе (очигледно) двије различите особе, комунисти тврде да је и једна и друга особа Лека, а уствари није ни на једној.

Нема Дамајановићеве слике са Немцима. Има Дреновића, Радета Радића и Лашића од виших команданата. За једну се тврди да је Видачић, али нисам сигуран. Има Ђуришић, али већ кад је прешао у СДК.
Има и Звонка Вучковића са једним Немцем, који је био официр за везу у љотићевском батаљону. Описао је то Звонко у мемоарима.
Одговори

Налетео сам на једну слику Радивоја Керовића уколико је он на њој. Да ли је он и на некој од претходне три које сам окачио?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(23-12-2016, 08:46 PM)Живојин Мишић Пише:  Налетео сам на једну слику Радивоја Керовића уколико је он на њој. Да ли је он и на некој од претходне три које сам окачио?
Не видим Керовића на оним сликама.
Одговори

Ја сам видео и слику Радета Радића како је позирао заједно са једним Немачким официром ваљда и са једним домобраном.
Ако поново налетим на слику окачићу је да се уверите.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним