Оцена Теме:
  • 14 Гласов(а) - 4.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нова ТВ серија - Равна Гора

Овдије се дигла харанга, као комунисти, СУБНОР и остали су противг серије... све зато што навлачи на страну 'сарадника окупатора', а суштина је опали шамар српској стоци да заманта, па ће тако и прихватити ово што Радош Булајић сервира из зна се чије кухиње!

Треба му писати, треба га пљунути сваки пут када прође улицом, треба га напасти у свакој контакт емисији у којој се појави, треба писати жалбе уредништву против домаћина контакт и осталог програма који позову Радоша Булајића.

До нас је да ли смо стока којој се могу сервирати ове спирине или имамо достојанство.

Овако нешто захтјева неодложну акцију!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(09-12-2013, 01:38 AM)херцеговац Пише:  Овдије се дигла харанга, као комунисти, СУБНОР и остали су противг серије... све зато што навлачи на страну 'сарадника окупатора', а суштина је опали шамар српској стоци да заманта, па ће тако и прихватити ово што Радош Булајић сервира из зна се чије кухиње!

Треба му писати, треба га пљунути сваки пут када прође улицом, треба га напасти у свакој контакт емисији у којој се појави, треба писати жалбе уредништву против домаћина контакт и осталог програма који позову Радоша Булајића.

До нас је да ли смо стока којој се могу сервирати ове спирине или имамо достојанство.

Овако нешто захтјева неодложну акцију!

Потписујем.
Одговори

(18-11-2013, 06:45 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(18-11-2013, 09:47 AM)Андреја Вражалић Пише:  Мислим да ће серија бити помак у смислу да ће Михаиловић лично бити приказан као "нормалан" и умерени позитивац, и то је то.
Мислиш... Smile
Ај` да се кладимо да ће да севне кама барем једном и док не дођу на Равну Гору?

Имао си осећај за feeling... Крезахихихи

"Ствар је била врло проста. Потребан је био само бескрајан низ победа над својим памћењем.", Џорџ Орвел - "1984"
Одговори

(09-12-2013, 01:16 AM)Србин Пише:  Ево и ја ти се извињавам Милославе, разочарао сам се тешко, ни један злочин ни убиство бар у кадру није приказан ни комунистички ни усташки, први злочин четнички па још ритуално клање, ово је бре опасније од Булајића, његови филмови су бар отворено наступали за једну страну, што је свакако боље него овако увијено а порука иста, уз јако мале прекиде црвена куга се шири и дан данас
Што се извињавете, овде свако пише шта мисли.Ваистину!
Одговори

(09-12-2013, 02:12 AM)Унук "Народног непријатеља Пише:  
(18-11-2013, 09:47 AM)Андреја Вражалић Пише:  Мислим да ће серија бити помак у смислу да ће Михаиловић лично бити приказан као "нормалан" и умерени позитивац, и то је то.
Мислиш... Smile

Smile
А јел знаш шта не могу да погодим...
У следећој епизоди биће силовање. Наравно, силује неко из Дражиног окружења.
Дакле, било је пијанчење, преждеравање, клање, са`ће силовање...
Остају још 4 епизоде.
Шта ће бити у те четири епизоде, кад је већ све потрошено? Smile
Паљевине? ОК, али остају још три...
Можда директан позив на ''национално помирење''...
Јер сад је као речена истина и остаје да се измиримо...Smile
Одговори

геније Бајић је за пет епозода од по 50 мин. стигао од 5. до 21. априла

Ова задња сцена је за неверицу. Дража је био добар а остали четници лоши-кољачи. Апелујем на онога ко познаје путању кретања Радоша Бајића да га пљуне кад га види.

Smile
Одговори

Јебеш филинге,

питање је сада акције.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

(09-12-2013, 02:18 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(09-12-2013, 02:12 AM)Унук "Народног непријатеља Пише:  
Мислиш... Smile

Smile
А јел знаш шта не могу да погодим...
У следећој епизоди биће силовање. Наравно, силује неко из Дражиног окружења.
Дакле, било је пијанчење, преждеравање, клање, са`ће силовање...
Остају још 4 епизоде.
Шта ће бити у те четири епизоде, кад је већ све потрошено? Smile
Паљевине? ОК, али остају још три...
Можда директан позив на ''национално помирење''...
Јер сад је као речена истина и остаје да се измиримо...Smile

Ово ти преписао моју писанију?

Порука #418

Што волим када ме цитираш!

Одговори

За почетак:

https://sr-rs.facebook.com/pages/Rados-B...4321622749

https://www.facebook.com/ravnagora.tv

Одговори

Неко рече горе да је овај Бајић опаснији од Булајића!

Сутим се потпуно слажемо, и биће још опаснији јер Булајићеви "четници", Мирко и Славко, "Валтер" Бате Живојиновића итд. више не пију воде нарочито код младих!

Ова перфидна комендија има за задатак да кобајаги прикаже Дражу као позитиван лик али...НЕСПОСОБАН да обузда своју банду пијандура са камама у зубима!

Међутим!

Ово кобајаги "поштено" приказивање Четника и Драже од стране Бајића и компаније, фол на основу "релевантних докумената", нами све више личи на "поштено" приказивање такозваних "Љотићеваца" од стране Гос'н Самарџића, Гос'н Динчића, хомића лажног Џомића и масе следбеника, младенаца Четника-почетника овуден!

Шта'ш...Бог ником дужан не остаје а ђаво увек дође по своје!

Друго, овај глумац Глоговколац уопште не личи на Дражу!

Србски Мученик Драгољуб имао је сасвим другачији облик лица, нарочито носа, типична наша Србенда са херцеговачким генима, к'о што су сви наши од Ивањице и тијех крајева, онај помало издужен кошчат нос итд.

Међутим!

Глоговколац има неку њоњу са широким, типично креолским носем, дебелим устима и гргуравом косом...ко зна који се туна ген умешао, наш "ерски" сигурно није!

Зато је нами тај лик од прве сцене остао неубедљив без обзира на непријатан утисак који на нас оставља појава Глоговкоца још од серије "Мој рођак са села".

Кажу да му је родитељ Свештеник...штета и брука!

Боље дакле да су узели оног Ћетковића који је узто и глумац прве класе.

Од нас толичко.

Војин Ћетковић

[Слика: 116963.jpg]

Дража Михаиловић

[Слика: images?q=tbn:ANd9GcTXM1XA1Lmu-NMVq_W__em...bGjsO930t8]

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Део са клањем је јадан покушај Радоша Бајића да направи симетрију са претходном сценом где се комунисти свађају и вуку са оним попом. Бајић је мислио да ће "уравнотежити" ствари ако сада четници неког закољу. Свађа и клање - то је за њега исто.
Одговори

А ево како Хрвати снимају филмове....

http://www.24sata.hr/express/filmska-ist...nja-344462

Србима национална свијест 0 %, тачније не знам да ли смо и до 0 дошли или смо још у дебелом минусу. Само се у позадини чује неки протест, револт Србинов, али се и његов глас брзо изгуби и нестане и као да до никога није ни дошао, а на српској сцени углавном исто. Издајници! Комунисти и даље легу своја погана јаја и увлаче се у сваку пору Србинову и као опака болест шири се српским организмом. Србин, безуман, као да нема своју славну историју и славне претке, светог Саву и светог кнеза Лазара, који му чврст коријен ударише, допушта да га вихор комунизма однесе у бездан. Чврсто вјерујем да они који су од нас отпали, да је то она болест коју и треба одстранити, да би остало здраво сјеме које ће богат род да донесе кад за то дође вријеме. Они лажима једино и могу да очувају полажај који су стекли лажирањем историје, тако да ни ови садашњи покушаји нису за чуђење. Једино што сад не могу баш директно, већ то све фино упакују па опет пошаљу поруку о Србима кољачима као Радош.

„На прави пут, браћо! Ваш командант је жив и он вас из онога света види на странпутици и жалости се.“
Св. Николај Велимировић
Одговори

Браћо и ја сам се охладио.Мислио сам биће нешто од овога.Радашин Булајић.Занима ме јел фора са ципелама нова ил,је већ коришћена у неком филму до сад.Јел измислио, или копирао.
Одговори

Читао сам Станковићеве мемоаре где он каже да је Дража тражио да се доведу два виђенија муслимана. Након разговора су пуштени. (Радован Калабић, Равногорска историја).

А ово је у својим мемоарима навео Ратко Мартиновић:

Цитат:''Čelna patrola je otvorila vatru na njega a on je, vrdajući, i dalje bežao. Draža je imao jahaćeg konja, ali ga nije jahao. On naredi Pažinu.da.uhvati seljaka. Pažin, koji .je bio artiljerijski oficir, uzjaha konja i potera ga u galopu da sustigne begunca. Seljak je baš prilazio jednoj ogradi kada ga Pažin sustiže.

Čuli smo na ovoj daljini slab pucanj iz pištolja poručnika Pažina, koji i ne zaustavi konja. Onda obiđe oko seljaka, koji je pao, i u galopu se vrati. Svi ostali smo stajali i posmatrali šta se događa, kao da gledamo film.

Pažin pritera konja do Draže pa skočivši stade mirno i raportira:

"Gospodine pukovniče, jedan Turčin manje." Draža ne reče ništa, već samo kruto naredi:

"Pokret."

Prošli smo dosta blizu seljaka koji je ispružen ležao na livadi. Po odjeći se moglo videti da je Musliman. Umesto crvenog fesa koji je ležao pored njega, sa čela mu je tekao mlaz crvene krvi.

Niko nije proveravao da li je mrtav, niti je ko izdao naređenje da se pokopa. Ugrabivši u jednom trenutku priliku, pitao sam Pažina zašto je ubio seljaka.

"Šta se ti mešaš? Da nije kriv, ne bi bežao. Šta bi bilo s nama da nas prijavi Nemcima?"

"Kojim Nenicima, po bogu brate? Odakle ovde Nemci?"

"Jesam li vam rekao da se to vas ne tiče. Zna se ko ovde naređuje."

Baš kao da je on, poručnik Pažin, komandant ove grupe.

Ućutao sam, ali nisam prestao razmišljati. Gotovo da sam zaboravio na katedralu u Đakovu. Tamo su ustaše pucale na vojsku, na nas, i mi na njih. To je ipak nešto drugo, a ovo, šta ovo znači? Kod Đakova, uostalom, nisam video mrtve, a ovde u planini, kako se kaže, daleko i od boga i od sveta, pade jedan Musliman, jedan "Turčin", kako reče poručnik Ilija Pažin.''

Дакле, клања нема нигде, сем ако не постоји неки трећи извор. И ако му је то уметничка слобода, без везе је. Плус целу епизоду назвати ''Кама''.

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
ко хоће да мре нек живи!“
(Гаврило Принцип)
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)