Поруке: 3,187
Теме: 51
Придружен: Jul 2013
Углед:
372
(02-01-2017, 12:42 AM)ПРОСВЕТАР Пише: Ми Страшног Брке нијесмо имали но смо добили пегавог
Скинуо му страшни Брка конкуренцију на време.
(02-01-2017, 02:40 PM)Mekenzi Пише: Eto proslavicemo i srosku novu godinu, nikakav problem.
На петак 13-и?
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Поруке: 9,134
Теме: 234
Углед:
373
(02-01-2017, 03:00 PM)Громовник Пише: (02-01-2017, 02:40 PM)Mekenzi Пише: Eto proslavicemo i srosku novu godinu, nikakav problem.
На петак 13-и? 
Pitaj prosvetara on slavi te karakondžulske paganske praznike prvo ide onaj sa hrastom i simuliranje spaljivanje vestica, u ponoc na lomači, gde popovi mađijaju vatru.
A drugi je na petak 13-ti isto paganski. Tada u ponoc cekaju novu godinu..
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
(Последња измена: 02-01-2017, 06:27 PM од
Mekenzi.)
Поруке: 4,513
Теме: 86
Придружен: Sep 2016
Углед:
60
Па за Православце 13тог Јануар је Св. Васиљије
Мој Ново Годишња Порука теби је чувај се!
Поруке: 7,047
Теме: 39
Придружен: Aug 2013
Углед:
167
Себи убраду:
Нами се чини да је ови Киза СУБОТАР вршачки, има их тамо....
Волели би да нисмо у праву, гадна је то секта.
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Углед:
373
Kak'i crni subotar.
Nami ođe najjveći problem predstavljaju crkve svih verskih zajednica.
Dok se popovi, fratari voze limuzinama i đe narod ostavlja meleone, gde za jedno opelo uzmu i do 200 eura, dotle mi ođe decu lečimo sms porukama.
Crkva je danas ođe jedna mafijaška organizacija.
Čast jedino monasima i monahinjama u manastirima.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
(Последња измена: 02-01-2017, 10:35 PM од
Mekenzi.)
Поруке: 5,715
Теме: 64
Углед:
364
Киза се клања само једном "Богу" а то су зелембаћи у свим монетама... Славио би он и филипински Н.годину, наравно за разумну цену
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Поруке: 1,374
Теме: 9
Придружен: Oct 2014
Углед:
137
СВИ СТЕ ВИ У ПРАВУ! Што је најгоре.
Питање је, има ли нам помоћи. Велика је ово заврзлама око календара, Нове године, Божића. Мислим, да је ситуација озбиљна, врло лоша, ако не и погубна за српски народ. Што је најгоре ситуацију нико и не покушава размрсити. Кад кажем нико, мислим нико званичан, држава, институције, ни партије, а што је најгоре црква шути и не утиче на народ.
Народ је збуњен, уствари народ не размишља уопште о том проблему.
Тако нпр.
1.
Народ, Срби, ките Кризбан , већина то уради и прије 24.децембра, још за католички бадњи дан, односно грегоријански календар. Дјеца се томе радују, што је по Србе катастрофално. Онда дјеци понестаје мотива за радост Бадњаку, који је 6.јануара.
Напомена:
Кризбан је католички Бадњак, католичко Божићно дрво. Не постоји нигдје на свијету никакава Новогодишња јелка. То је кумунистичка превара, гдје нам Кризбан увалише под некакву Јелку, коју ми нажалост прихватисмо, као тобоже нешто међународно.
2.
Држава, окити градове, углавном прије 24.децембра, али свакако прије 31. додуше то остане до 14.јануара, али почетни ефекат је најбитнији. Студијски простори на српским ТВ станицама су такође "украшени" Кризбаном.
3.
Новогодишња ноћ 31.12./01.01.
Можемо причати шта хоћемо, али 99% Срба чека, на неки начин прославља ову нову годину. У главном је то на начин непримјерен у дане поста. Сложићете се свакако. Али шта радити? (Осим оних 300 храбраих) Постављам реално питање. То по мени и не би био велики проблем да је то негдје у јуну, али овако пред најрадоснији мој празник, Божић. Е ту ми већ смета. Израдовасмо се брате много пред сам Божић, па у нама, а што је најгоре у дјеци не остане довољно радости да се обрадује Божићу како треба. Друго, требали би постити пред Божић, а како кад је славље? Опет, како не славити, кад стварно 01.01. долази Нова година.
Многе ствари се овдје сукобљавају, а на штету српског идентитета.
Мене искрено нервирају
Шта радити.
Мислим да је за СПЦ и српски корпус најбоље да прихвате, ако и већина православних цркава грегоријански календар. (Очигледно да је онај договор о Миланковићевом календару мртво слово.)
ШТО ПРИЈЕ, ТО БОЉЕ
(Последња измена: 03-01-2017, 02:05 PM од
luka.luke.)
Поруке: 5,715
Теме: 64
Углед:
364
(03-01-2017, 02:05 PM)luka.luke Пише: СВИ СТЕ ВИ У ПРАВУ! Што је најгоре.
Мислим да је за СПЦ и српски корпус најбоље да прихвате, ако и већина православних цркава грегоријански календар. (Очигледно да је онај договор о Миланковићевом календару мртво слово.)
ШТО ПРИЈЕ, ТО БОЉЕ
Не бих се сложио са тобом да се прихвати грегоријански календар, бар што се православних празника тиче. Било је дискусија на ову тему, углавном прихватањем тог календара СПЦ и наша вера губи смисао постојања(ако се само на православни Васкрс у Јерусалиму пали Благодатни огањ православном свештенику)онда је јасно да календар не треба мењати.
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Углед:
137
Па није баш јасно.
Зар наша вјера не губи мисао због онога што сам горе наводио. Хајмо ставити на вагу. Ја вјерујем да се ти и ја ( и просветар) у топ погледу погледу (однос према вјери, цркви, православљу, српству....) готово слажемо. Шта ћемо са оних 99% Срба што ништа не контају. На њих ја циљам. Лако је за тебе и мене.
Нпр. та предлажеш да урадимо да се не ките Кризбани.
Мислим да је календар чисто техничко питање, питање прецизнијег мјерења времена. На том питању цркве себи дају непотребну важност. Уосталом, мјењао се календар и пре.
Углед:
167
(03-01-2017, 03:08 PM)luka.luke Пише: Шта ћемо са оних 99% Срба што ништа не контају.
Како шта ћемо?
Па
ПУЧ и промену режима насилним путем и устоличити Србског Правславног Краља-Војника а Државу да води
ХРИСТОЉУБИВО ВОЈИНСТВО
у
ПЕРСОНАЛНОЈ УНИЈИ са Русијом!
Кад цела кукавна Новосрбијица са свих тијех 99% пучине постане једна џиновска
ВОЈНА БАЗА, ондар ће најзад и пучина (стока једн грррдна) да прогледа и схвати да је само и једино
ВОЈНИЧКА ДРЖАВА она у којој ће Србин бити поново срећан!
А што се тиче индустрије и економије пааа....
БРАНИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
И туна моментално запослити мелеон Срба, врсних грађевинара!
А према Кризмању и такозваним "хрватима" НЕПРОБОЈНИ КИНЕСКИ ЗИД ДО ДАЉЕГ, а послен видећемо!
Ми рекосмо, по пустињи викасмо, ама Душу спасисмо!
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Углед:
373
(03-01-2017, 05:25 PM)ПРОСВЕТАР Пише: (03-01-2017, 03:08 PM)luka.luke Пише: Шта ћемо са оних 99% Срба што ништа не контају.
Како шта ћемо?
Па ПУЧ и промену режима насилним путем и устоличити Србског Правславног Краља-Војника а Државу да води
ХРИСТОЉУБИВО ВОЈИНСТВО
у ПЕРСОНАЛНОЈ УНИЈИ са Русијом!
Кад цела кукавна Новосрбијица са свих тијех 99% пучине постане једна џиновска ВОЈНА БАЗА, ондар ће најзад и пучина (стока једн грррдна) да прогледа и схвати да је само и једино ВОЈНИЧКА ДРЖАВА она у којој ће Србин бити поново срећан!
Jel građanin Severne Koreje srećan čoe'k.
Tamo je vojnička država....
ПРОСВЕТАР.
Углед:
137
Просветару молим те уозбиљи се. Ствар је озбиљна. Народ не схвата за шта је ратовао, уопште. Остало нас је врло мало живих, који Кризбан не доживљавамо као нешто наше. . Врло мало, а ти ми причаш о Русима којих, није остало нимало.
Пусти то.
Ми (нас мало, што је остало) и браћу Русе морамо просвјетити по том питању
Него, по овом питању ја јесам за пуч, али у СПЦ, потребно је да га изведе десет владика, одмах и сад (што би ти рек'о).
Да догодине акобогда 24. децембра рано ујутру кренемо у Бадњаке, (и изгурамо Кризбане из наших кућа) а 25. на Божић да их наши полазници наложе у кућама. Да Нову годину дочекамо након што се омрсимо на Божић (а не прије Божића), да нам Бадњак краси и Божић и Нову годину
Углед:
167
(03-01-2017, 06:00 PM)luka.luke Пише: Просветару молим те уозбиљи се. Ствар је озбиљна. Народ не схвата за шта је ратовао, уопште. Остало нас је врло мало живих, који Кризбан не доживљавамо као нешто наше. . Врло мало, а ти ми причаш о Русима којих, није остало нимало.
Пусти то.
Ми (нас мало, што је остало) и браћу Русе морамо просвјетити по том питању
Него, по овом питању ја јесам за пуч, али у СПЦ, потребно је да га изведе десет владика, одмах и сад (што би ти рек'о).
Да догодине акобогда 24. децембра рано ујутру кренемо у Бадњаке, (и изгурамо Кризбане из наших кућа) а 25. на Божић да их наши полазници наложе у кућама. Да Нову годину дочекамо након што се омрсимо на Божић (а не прије Божића), да нам Бадњак краси и Божић и Нову годину
Ништа то све не може без
ПУЧА, насилне промене власти!
Међутим!
Нами је јасно да се то не може без
АПСОЛУТНЕ ВОЉЕ РУСИЈЕ ДА ЈЕДНОМ КОНАЧНО И ЗА ВЈЕКИ ВЈЕКОВ ИЗАЂЕ НА СРЕДОЗЕМЉЕ СА ДОБРО УТВРЂЕНИМ МОСТОБРАНОМ ПО ИМЕНУ СРБИЈА!
Ако таква воља у Русуји постоји-
а постоји, онда нам спаса
има и то у 3 реза-четири парчета!
1.
Тајно допремање и монтирање руских играчки у деловима.
2.
Војни државни удар, распуштање партија и Скупштине.
3.
Васпостављање Соједињеног Војно-Крајишког Краљевства Србског у
ПЕРСОНАЛНОЈ УНИЈИ СА РУСИЈОМ.
Тек онда може да се почне и са бријањем неподобних Владика и то на 3 начина:
АЗ.
Са мало топле воде и сапуна.
БУКИ.
Са 'ладном водом и
ВЈЕДИ.
Насуво!
Ми рекосмо, по пустињи викасмо ама Душу спасисмо.
ПС
НЕ ПОЂЕМО ЛИ ОВИМ ОТАЧКИМ ПУТЕМ ПРОПАШЋЕМО!
Међутим!
Спаса нам нема ал'пропасти нећемо!
Никола Пашић
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
(Последња измена: 03-01-2017, 06:29 PM од
ПРОСВЕТАР.)