Оцена Теме:
  • 60 Гласов(а) - 4.42 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

Не питам за читав корпус, него само за 3. млавску.
Шта је било са поручником Живковићем- да ли је у Босни завршио?
Одговори

Не знам то. Ово је са теме о формацији ЈВуО. Нема података о командантима појединих бригада које су ушле у састав група бригада.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(04-04-2017, 05:53 PM)Pravda Пише:  Полагање заклетве,регрута Млавског корпуса.
[Слика: 192907_1906196100766_1417691360_31580521_1132004.jpg]

Правда, прими извињење, не знам који је извор, али тешко да је ово заклетва регрута. Ово је заклетва бригаде. Превише су матори ови људи да би били регрути. Други је разлог што немају оружје.
Много мени ово сумњиво ко стоји испред бригаде. Али, ако Милослав каже да није Пазарац, нека остане тако.
Одговори

Нисам виђао много слика Млавског корпуса. То су ове, углавном.
https://www.pogledi.rs/mlavski-korpus/

Знаш ли је ли Пазарац носио дугу косу и оволику браду током рата?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Имаш ову слику где су и Пазарац и Јагош Живковић, па упореди. Не знам за браду и косу, вероватно Милослав има тачне информације.
Одговори

[Слика: IMG_1549.jpg]

Крцо са својим синчићем у боји!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Командант Треће млавске бригаде био је акт.вазд.поручник пилот Павић А. Вујисић,1908-1945.
Иначе, Млавска група бригада имала је у саставу четири Млавске бригаде + Млавску јуришну бригаду.
Одговори

Четници Горске Краљеве Гарде.
[Слика: 2742_e.jpg]
Одговори

(05-04-2017, 11:24 AM)Зоран Недељковић Пише:  Командант Треће млавске бригаде био је акт.вазд.поручник пилот Павић А. Вујисић,1908-1945.
Иначе, Млавска група бригада имала је у саставу четири Млавске бригаде + Млавску јуришну бригаду.

Знаш ли да ли је Павић испред бригаде на оној слици?
Одговори

(05-04-2017, 02:40 PM)Бенито Пише:  
(05-04-2017, 11:24 AM)Зоран Недељковић Пише:  Командант Треће млавске бригаде био је акт.вазд.поручник пилот Павић А. Вујисић,1908-1945.

Знаш ли да ли је Павић испред бригаде на оној слици?
Каже ми сарадник из тог краја: Могуће.
Одговори

Ако се сећам добро, Вујисић је био у делегацији са Пилетићем и Вешовићем која је отишла код црвеноармејаца у Турн Северин?
Одговори

Промена ситуације на фронту. Аца Гера каже да је ово ипак Јагош, пошто је Вујисић био низак. И по униформи такође.
Одговори

Ево још се дописујем са Ацом... Тражим му Вујисићеву слику, он рече да сам је у ствари ја њему дао. Smile
Само је грешка у презименима. Каже:
''Па да, то је исти човек, наши га прекрстили у Павла Вујчића, иначе право име му је Павел Вујсић''.

Зоране, шта кажеш на ово?

А слика му је овде, 4. ред 4. слика:
http://www.pogledi.rs/mlavski-korpus/
Одговори

(05-04-2017, 10:11 PM)Милослав Самарџић Пише:  Ево још се дописујем са Ацом... Тражим му Вујисићеву слику, он рече да сам је у ствари ја њему дао. Smile
Само је грешка у презименима. Каже:
''Па да, то је исти човек, наши га прекрстили у Павла Вујчића, иначе право име му је Павел Вујсић''.

Зоране, шта кажеш на ово?

А слика му је овде, 4. ред 4. слика:
http://www.pogledi.rs/mlavski-korpus/
Немам таленат да препознајем или разазнајем ликове са слика. Много пута сам омануо, али правилно је овако
Павић А. Вујисић,рођ.1908. у с Улица, код Колашина, од оца Алексе. Свршио 32.кл.Пешад.подоф.школе, 28.фебр.1928.преведен у ватдухопловство, одликован и Сребрном и Златном медаљом за ревносну службу, 1.окт.1937. унапређен у чин н.в.т.ч.IV кл.вазд.техн.струке...Кроз Босну пришао својим црногорцима...стрељан код Марибора,маја 1945.
Ожењен Даријом, син Aлександар,р.1937 и ћерка Јелена.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 16 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним