Оцена Теме:
  • 60 Гласов(а) - 4.42 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

Извор: фб страница Равногорска историја

[Слика: 19702511_1327324727316358_5915964927778519745_n.jpg]

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(04-07-2017, 10:14 AM)Pravda Пише:  Посматрач је ли на овој слици, исто аутомат ЕРМА или неки други?
[Слика: Legendarni_brica_pratilac_Majora_Zivana_Lazovica.jpg]
Јесте Ерма, има карактеристични округли вертикални рукохват за лијеву руку (мада овај рукохват немају све Ерме).

Знаш ли кад и гдје је фотографисано?
Одговори

(04-07-2017, 01:06 PM)posmatrač Пише:  
(04-07-2017, 10:14 AM)Pravda Пише:  Посматрач је ли на овој слици, исто аутомат ЕРМА или неки други?
[Слика: Legendarni_brica_pratilac_Majora_Zivana_Lazovica.jpg]
Јесте Ерма, има карактеристични округли вертикални рукохват за лијеву руку (мада овај рукохват немају све Ерме).

Знаш ли кад и гдје је фотографисано?

Препоручујем ти књигу од Банета Јевтића ,, Наоружање ЈВуО " ако је већ немаш.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Је ли у тој књизи пише да није Ерма?
Одговори

(04-07-2017, 01:52 PM)posmatrač Пише:  Је ли у тој књизи пише да није Ерма?

Колико видим најсличнији му је овај. Нема рукохват и рекао бих да је горе поменути дужи од овог.

[Слика: image.png]

Аутомат Штајер Солотурн МП34

[Слика: image.png]

Одговори

Штајер-Золотурн има округле отворе на расхладној кошуљици, а Ерма издужене релативно танке прорезе.
Облик горњег дијела сандука (код Штајера поклопца сандука трапезастог облика са шарком мало иза утичника оквира, а код Ерме округао) је другачији.
На тој Ерми се види и кочница затварача у предњем положају (испред задњег нишана), као и предњи рукохват (дно рукохвата се наслања на заштитник прстију на ками, види се ако се мало боље загледа).
Значи дефинитивно Ерма!!!
Иначе Ерма је израђивана у дугоцијевној и краткоцијевној варијанти (дужина цијеви 32 одн. 20цм), али на горњој слици предњи дио цијеви није у оквиру фотографије.
Е сад би био ред да кажеш кад и гдје је фотографисано.
Одговори

(04-07-2017, 03:33 PM)posmatrač Пише:  Штајер-Золотурн има округле отворе на расхладној кошуљици, а Ерма издужене релативно танке прорезе.
Облик горњег дијела сандука (код Штајера поклопца сандука) је другачији.
На тој Ерми се види и кочница затварача у предњем положају (испред задњег нишана), као и предњи рукохват (дно рукохвата се наслања на заштитник прстију на ками, види се ако се мало боље загледа).
Значи дефинитивно Ерма!!!
Е сад би био ред да кажеш кад и гдје је фотографисано.

Нисам рекао да није Ерма. Приметио сам да те занима оружје па сам ти зато препоручио ту књигу.

Иначе, Ерма се не помиње у књизи.

Не знам где је фотографија настала и кад.

Одговори

Помаже Бог! Ево једне бојадисане слике Николе Калабића са породицом.
[Слика: Untitled-1.jpg]
Одговори

Ту слику сам ја пронашао на фејсбуку још одавно.Слика је са фејсбук странице Горња Ореовица-место код Љубовије.Опис слике је не јасан.Писало је:Легендарни брица,пратилац мајора Живана Лазовића,није писало које године је сликано.Сад како је био пратилац Лазовића ,кад је Смедеревски крај доста далеко од Љубовије? Млади Историчар Немања Девић који је написао књигу о Смедеревском крају за време 2. Светског рата,рекао ми је да не препознаје особу са слике.Значи да је слика погрешно потписана.
Одговори

Видео сам фотографију потпоручника Часлава Протића у ранијим постовима.Свидела ми се резолуција слике па реко да је обојим Smile
[Слика: 19_Potporucnik_Caslav_Protic_1.jpg]
Одговори

Четници са минобацачем.
Извор:Walter
[Слика: 18042988_1555434927821895_1662771650_o.jpg]
Одговори

[Слика: m._muzikravic.png]

Капетан Марко Музикравић

[Слика: radomir_tusevljakovic_kt_vlasenicke.png]

Капетан Радомир Тушевљаковић, командант Власеничке бригаде, романијског корпуса.
Одговори

Вучко Игњатовић
[Слика: vucko_ignjatovic.jpg]

Жарко Тодоровић
[Слика: zarko_todorovic.jpg]

Лево је потпоручник Доброслав Радојковић Дода,а четник десно не знам ко је па ако неко зна нека напише ко је
[Слика: image.jpg]
Одговори

Ако коза лаже,не лаже рог!Какав им је ово Калабићев двојник,не да не личи у опште на Николу него је ово нека сека перса.Креза
Није слика за ову тему баш али је Историјски веома значајна,јер се овде довољно добро види да је комунистичка верзија Калабићеве издаје ,чиста превара.
[Слика: fotodokumentacija-politike.jpg]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 17 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним