Поруке: 3,876
Теме: 103
Придружен: May 2017
Мој друг ми јуче каже да је "Дража" стрељан на Ади Циганлији, Мајкл Лиз у књизи "Силовање Србије" је написао да је Михаиловић стрељан у "једном београдском игралишту за голф".
Да ли је стрељан пре изрицања пресуде ?
Поруке: 17,024
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,882
Не, убијен је три дана после изрицања пресуде.
(17-07-2017, 05:03 PM)Милослав Самарџић Пише: Не, убијен је три дана после изрицања пресуде.
Да, али отприлике где и да ли је ђен. Михаиловић тражио помиловање ?
Поруке: 17,024
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,882
Где - објавићемо у филму ''Генерал Дража Михаиловић'', већ смо снимили то место.
Тражио је.
(17-07-2017, 05:28 PM)Милослав Самарџић Пише: Где - објавићемо у филму ''Генерал Дража Михаиловић'', већ смо снимили то место.
Тражио је.
Господине Самарџићу, хвала на одговорима али то не значи да неће бити још питања.
(17-07-2017, 07:35 PM)Романија Пише: Не вјерујем нешто у ово да је истина, ал ето...
https://m.facebook.com/story.php?story_f...8121871060
Тачно. Није иcтина. То су одломци из романа Вука Драшковића " Ноћ ђенерала ".
Поруке: 14,469
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
879
(17-07-2017, 12:07 PM)Ултрадесничар Пише: Мој друг ми јуче каже да је "Дража" стрељан на Ади Циганлији, Мајкл Лиз у књизи "Силовање Србије" је написао да је Михаиловић стрељан у "једном београдском игралишту за голф".
Да ли је стрељан пре изрицања пресуде ?
Наш Чича је ликвидиран близу.... где сам ја давао стражу.
Отом-потом.....
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
![[Слика: streljani_Draza.jpg]](https://s3.postimg.org/6kdryjhmr/streljani_Draza.jpg)
[/img]
Да ли је ова фотографија аутентична ?
Поруке: 2,374
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Занимљиво да се и дан данас форсира израз "стрељан од комуниста" јер су у филмовима комунисти противнике стрељали а четници клали. Тај израз практично даје оправдање за сваки њихов злочин. На примјер за убиства хиљаде четника код Миљевине 1945. се користи исти израз, иако су бачени у јаму, тако и за "лева скретања" 1942, итд.
Дража је највероватније раскомадан па ни физички није могуће наћи његове остатке. Такође се користи и "не зна се где је сахрањен", вала исто ко да су га сахрањивали уз војне почасти.
Поруке: 1,375
Теме: 9
Придружен: Oct 2014
Углед:
137
Интересантно, у том Лисичијем јарку, који се сматра за једно од озниних стратишта нису пронађени не само Дражини посмртни остаци, него нису пронађени ничији, уствари готово нигдје нису пронађени посмртни остаци несталих након ДРС.
Гдје су толики људи?
Поруке: 14,554
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,083
Ко каже да нису пронађени?
На свим стратишта су проналажене кости, али је систем све то проглашавао животињским остацима. То је " државна" стратегија и о томе ће се тек писати.
Поруке: 232
Теме: 3
Придружен: Dec 2013
Углед:
18
Мени се све то чини да су нашег мученика ЧИЧУ не стрељали већ су га " истранжирали " , опростите за овај израз , и на крају или разбацали на четири стране света и покопали на тих четири стране света или можда и још горе спалили живог и расули пепео у Дунав и Саву ! Тако да мислим никада се неће пронаћи његови мученички земаљски остаци ! То ми је некако најлогичније него да су га бацили рецимо у стару кречану на Ади . То је моје мишљење ! Не знам за ваше мишљење али сам ја убеђен да је тако !
НО ИПАК ЖИВ ЈЕ ДРАЖА УМРО НИЈЕ ДОК ЈЕ СРБСТВА И СРБИЈЕ !
``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"[/size]