Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Црна рука против Краља Петра

У књизи Васе Казимировића "Црна рука" нађох два документа о предлозима о државном уређењу, оба су усмерена против Краља Петра, по једном мање прихваћеном Србију је требало прогласити за модерну парламентарну монархију у којој ће се председник владе питати све а Краљ ништа. У другом много више прихваћеном је предлог да Краљ Петар абдицира у корист Принца Ђорђа и да он аутоматски постане нови Краљ Србије

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

Црна рука је довела Њ.В. Краља Петра Првог на власт, а под слоганом "Уједињење или смрт" остала је до краја лојална Династији Карађорђевић!!!
Одговори

Па ко је рекао да није, зар принц Ђорђе није Карађорђевић???

Одговори

"... Принц Ђорђе Карађорђевић је о Црној руци говорио не само као о антидемократској него и као о антидинастичкој организацији. Краљ Петар се, пак, дуго колебао да на Црну руку гледа тако као принц Ђорђе... Једном приликом, он је Ђорђу рекао: „Можда Црна рука заиста ради закулисно, али ма шта она радила, нико нема права да се меша у њену делатност све док се не покаже да су њене радње уперене против државе и Устава.“
Ђорђе Карађорђевић вели да му је Александар у Паризу, у фебруару 1912. године, рекао о Апису: „Имам поверљива обавештења да он нешто бушка. Сујета му не да мира. Демагог је и агитатор. Немам утисак да увек бира средства, а вечито је незадовољан нечим... Кад си ти био престолонаследник, хтео је да убије тебе, сутра ће можда пожелети да и мене уклони.“

Из књиге Васе Казимировића "Црна рука"
Одговори

Иначе, црна рука је про масонска организација, а њен вођа апис, је чувено енглеско шпијуњирало. Они су и смакли обреновиће и довели карађорђевиће и убили фердинанда, све у ЕНГЛЕСКОМ, а не Српском интересу (не првенствено Српском, чак и контра...).

Гамад.

Смарање бре
Одговори

Каква глупост Боже ме сачувај. Црна рука је била српска организација са везама у разним службама, а да је Апис био енглески човек не би га Краљ Александар онако олако убио

Одговори

(03-01-2014, 07:42 PM)Србин Пише:  Каква глупост Боже ме сачувај. Црна рука је била српска организација са везама у разним службама, а да је Апис био енглески човек не би га Краљ Александар онако олако убио

Е мој Србине.

Треба много више да се информишеш, па да би боље разумео ствари.
Да је и апис био ЧИСТ енглески агент и црна рука ЧИСТА енглеска организација, имаш тврдих доказа на мали милион места.

Рецимо нешто овако. Да је апис и црна рука била Српска (као што кажеш), дал би ико у титовој СФРЈ смео да их глорификује (као што МАХОМ јесу)? Мало сутра... робија мој Бајо!

Дал би енглези у њиховим "књигама" описивали "фантастичне" аписове способности, а рецимо када је истеривао разне ЕНГЛЕСКЕ интересе у АУ монархији и на целом Балкану (што је хронично радио)?!

Данас је (наравно) ствар другачија.
Енглези га се одричу (по обичају...), јер је баш преко њега и црне руке, савршено јасно да су ОНИ директно изазвали 1. св. рат, а што се данас треба прикачити Србима!!!

И то у етапама, довођење Карађорђевића (да раздвоје оно што су вековима радили: да Србија буде прирепак АУ и ДАЛЕКО од Русије).
Па онда атентат на фердинанда.

Што се тиче Солунског процеса, наравно да га се и тад енглеска одрекла, јер је била стиснута уза зид од Француске, а делом и још дихајуће Русије.

Такође у предратној КЈуг, имаш море сведочења тог типа...
Одговори

Па данашна дешавање у свету.....је одлична слика како да читати прошлости.....

Тако Црна Рука се увек мора да гледа у констексу шта је било пре ње.....шта су урадилих да нешто мењају.....и шта се десило кад се нешто изменило!

Ја незнам јели је Убиства Карађорђа било неког почетак или наставак неког међусобног убијање. Или је то све закувано са стране.
Али се искрено треба да се учешља сав тај век можда и пре тога да се добро види корене сва збивање. И како се наствило......

Ја бих исто то погледао са сва дешавање у Царској Русији.....има ту разна дешавање што су јако слично.....поготово покушај убиства тадашње аристократије...

Да се добро се разуме Црна или Бела Рука.....треба да се разуме рад и деловање Српска Народна Одбрана......

Масони су крвно саклевалих......за нешто.....што очигледно има господара вам државне границе.....са седиште у Лондону и Паризу.....

Тако се увек мора да пита....одакле стиже тим људима инспирације за свој рад......или наредба?

Тако се пита кад је била најпрва појава та братства удружења код Срба.....верујем да ће ми неко да каже Нино Белов...или нешто слично?
Одговори

Морају људи и да знају нешто о масонима - уопштено, па да о њима дискутују.

Пре свега масон у Србији, Русији, Кини, ...
Не мора бити члан ложе овдален, отален...

Питај Бога, где је који (значајни) масон улетео у ложу!?

Али, треба се знати, да масони из Србије, Русије, Белорусије, ... са припадношћу ложама из тих држава, немају скоро никакву специфичну тежину, у очима масона из "света" (масонског измета).

Рецимо за тита се зна, припадао је ложи у енглеској, као и крлежа, велебит, а вероватно и данас помињано говно - ђилас.

Што се тиче Захумљевог питања, о настајању БАНДИ у Србији (било када у времену), тога је увек било! Од кад је света, зли су се удруживали у БАНДЕ, тајне организације, јер су само као ТАЈНИ, успевали у ЗЛИМ НАУМИМА (логик...).

Али масони, наравно да своју претечу виде у сваком (такође) ТАЈНОМ, МРАЧНОМ, ВЕШТИЧЈЕМ, ... удружењу из прошлости. Јер то тако и јесте. Пропаганда пак направи од тих бројних криминалаца, неке визионаре, величине, револуционаре, борце за "правду" и сличне кењачине.

Што је човечанство допустило, да јој ТАЈНЕ БАНДЕ - мафије, а у коју спадају масони, кроје капу! То нека захвали безбожној, среброљубивој ДЕМОКРАТИЈИ! Другим речима, свом (нашем) општем безбоштву...

Да је опстала и ЈЕДНА Царевина, мућак би то могло!
Одговори

http://theremustbejustice.wordpress.com/...gust-1913/
Одговори

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Ја не знам да ли је Апис био енглески агент али знам да су га Немци излечили када је на Космету фасовао болест(или отров).Знам и да је Аустро-Угарска само тражила повод да нападне Србију и да јој је Апис тај повод и пружио у веома незгодном тренутку по Србију.Није тајна ни да су једини меци које је у борби испалио убијали и рањавали српске гардисте.Зна се и да је погазио заклетву дату српском краљу.Зна се и за нетачну информацију коју је проследио Ђенералштабу уочи рата са Турском 1912-е да је главнина турских снага на Овчем пољу код Скопља а били су тик уз границу и само захваљујући Моравској другог позива нисмо одмах претрпели тежак пораз.Зна се и да је у Солуну био тежи него тројица просечних српских војника на Крфу итд . . .
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним