Поруке: 17,112
Теме: 633
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,911
Типично квиз питање:
- Која је била највећа/најбоља оцена коју је Иво Андрић добио као ђак гимназије у Сарајеву?
Поруке: 14,694
Теме: 308
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,187
Зна ли неко како је , уистину, дошло до " чувеног" Меморандума САНУ? Дакле, шта је понукало САНУ да донесе званичну одлуку да се оформи група академика која ће израдити овај документ?
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Где је Рачић прешао Дрину када су нападали Вишеград 43.?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
459
Нисам се баш најбоље изразио. Мислио сам на целу операцију ка Сарајеву.
Прочитао сам податак да је 2000 Рачићевих четника прошло кроз ослобођену Бајину Башту ба бих рекао да су ту негде и прешли Дрину. Данас на том месту је гранични прелаз Скелани. Само сам то хтео да проверим.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
1,911
Једном команданту корпуса проша је метак кроз уста док је викао "за мном". Метак није пигодио ни зубе нити шта витално. Само је испрао уста ракијом и наставио даље.
Другом команданту корпуса прошао је метак кроз врат, такође не погодивши ништа витално. Замотао је врат и наставио даље. Ено је његова слика, са замотаним вратом, на теми Ко је особа са слике.
Како се зову ова два јунака?
Углед:
459
Је ли Цветић један од њих? Можда и грешим. Колико се сећам он је био рањен у ногу.
Поруке: 2,375
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Рачићу је прошао кроз уста ја мислим.
Углед:
1,911
Највећа оцена коју је Иво Андрић добио била је - кец. Јединица. Јер код Шваба се оцењује од пет до један, унатраг... а Сарајево је дакле било тада под АУ.
Калајит је рањен кроз уста, Љуба Патак кроз врат.