Поруке: 14,702
Теме: 308
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,196
Не стижем да гледам филмове као раније. Синоћ се поклопило да време дозволи, а и да термин буде баш кад треба.
Руски филм Викинг, редитеља Александра Кравчука, о кнезу Владимиру и доласку хришћанства међу Русе, показао је на ком нивоу се налази руска кинематографија. Тај степен квалитета потврђује се годинама из филма у филм.
Просто је невероватно да наши аутори не гледају шта раде Руси који квалитетом и играног и документарног филма, а поготово шароликошћу историјски тема , доминирају на светској сцени. За неверовати је због сталне антируске кампање која влада свим сферама западних друштава.
Такође, нашим филмаџијама начин како Руси раде могао би бити узор. Можда је проблем у линији : финансијер- продуцент- сценариста- режисер, који је код нас још у соцреализму, а Руси су то одавно другачије уредили. О томе је глумац Милош Биковић говорио у гостовању недавно у Балкан Инфо.
На жалост, наш прозападњачки РТС за Бадњи дан и Божић неће нас више частити са неким филмом оваквог квалитета. Ми смо осуђени на Драгана Бјелогрлића.
Поруке: 14,643
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
897
Највећи редитељи у историји филма су чувена тројка - Андреј Тарковски, Бергман и Фредерико Фелини.
Дакле, Рус, Швеђанин и Италијан.
На кога се угледати? На Холивуд свакако не. Не негирајући његову некадашњу вредност.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Углед:
3,196
У праву си, мада би додао још три-четири имена, али да не иде тема у том смислу.
Нешто друго је мени занимљиво: како сви успеју да погоде боју филма. Чим почне неки филм, одмах знам да ли је руски, кинески, или румунски рецимо. Невероватна је та боја филма, као да свако у палети боја изабере неку своју боју и то постане национални колорит филма.
Наш највећи проблем је у комунистичкој продукцији. Ту је апсолутна контрола, непотизам и титоисти. Све они контролишу и користе фондове за лично богаћење, а јавности, Србима, и то за њихове новце, дају производ који је испод сваког квалитета
Поруке: 3,307
Теме: 9
Придружен: Jan 2017
Углед:
636
Две ствари.
1. Бенито, ако те занимају Викинзи са историјског аспекта,на јесен креће 6. сезона серије Vikings у којој би требало да буде говора о доласку у Русију и стварању државе. Тренутно је у току 5. сезона.
2. Зашто се све теме о серијама или филмовима отварају овде? Постоји ПДФ предвиђен за то. Што се тај ПДФ онда не угаси и теме пребаце овде?
Углед:
3,196
1. Чија је то серија?
2. За ово сам највећи кривац. Намерно сам ове теме ставио овде , јер им је место на Култури. Оне пледирају да створе одређену идеолошку потку, оно како народ треба да разуме своју историју и смисао свог постојања. А то је културни концепт који елита намеће, у овом случају преко серија и филмова. Викинга , односно кнеза Владимира, сам ставио да видимо колико Руси трезвено и јасно виде своју прошлост.
У нашем случају, лаже се на тоне.
Дакле, не ради се о обичним филмовима и серијама, и зато су као тема, постављени овде.
(Последња измена: 06-01-2018, 04:02 PM од
Бенито.)
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
(06-01-2018, 04:11 PM)ЈВуО-КГ Пише: (06-01-2018, 04:01 PM)Бенито Пише: 1. Чија је то серија?
Америчко-британско-скандинавска. Серија је више него добра, ако је ниси гледао ето радости за тебе . Има још њих овде који могу да потврде, по мени тренутно најјача на целом свету.
Неће се то њему свидети гарантујем ти али у праву је за ово под бр. 2.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 06-01-2018, 04:14 PM од
Перун.)
Углед:
3,196
Ако тврде да су Руси настали тако што су Викинзи били промискуитетни, а Рускиње нимфоманке, а што су деценијама пропагирали, онда нема потребе да гледам.
У Викингу, а то је паралела са Немањићима, сваки народ говори својим језиком. Има тог савременог руског језика, али ово да Ромеји говоре грчки, а Владимир руски је изузетно битно. То су аутори Немањића пропустили да ураде и то је основна примедба за ту серију.
Поруке: 3,187
Теме: 51
Придружен: Jul 2013
Углед:
372
Шта си ти ту гледао?

На IMDB филм је добио врло ниску оцену, с ким год сам причао да је гледао филм, каже да нема везе с везом а камоли са историјом.
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Поруке: 3,187
Теме: 51
Придружен: Jul 2013
Углед:
372
(06-01-2018, 03:39 PM)ЈВуО-КГ Пише: ако те занимају Викинзи са историјског аспекта,на јесен креће 6. сезона серије Vikings у којој би требало да буде говора о доласку у Русију и стварању државе. Тренутно је у току 5. сезона.
Ова серија тек нема везе са везом у историјском контексту.
(06-01-2018, 05:10 PM)Бенито Пише: Ако тврде да су Руси настали тако што су Викинзи били промискуитетни, а Рускиње нимфоманке, а што су деценијама пропагирали, онда нема потребе да гледам.
Не, али су зато морали да провуку сцену групног секса где велики Рагнар Лотброк дели своју жену (иначе приказану као поноситу) са једним слугом 'ришћанином, кога је покупио негде успут
(06-01-2018, 04:01 PM)Бенито Пише: да видимо колико Руси трезвено и јасно виде своју прошлост.
У нашем случају, лаже се на тоне.
Кад је у питању даља прошлост, ту се комунисти не мешају много, и код нас су комунисти дозволили да се снима Марш на Дрину, тј. историјски реално може све до оног момента док они не "ступају на сцену".
А иначе и Руска историјска школа је подељена по питању настанка и порекла Руског народа. Мислим да се званично код њих форсира Несторова хроника, али такође имају и аутохтону школу и тезе о Иранском пореклу Руса.
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
(Последња измена: 06-01-2018, 07:42 PM од
Громовник.)
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
(06-01-2018, 07:31 PM)Бенито Пише: Ма, пусти ти Еру. Знаш какви су они- стално хоће да се за нешто питају. Видео си ово за малине, само се они буне, свима одговара цена. 
Него, сад си ме заинтригирао. Где та серија може да се гледа?
Боље ти одгледај Сенке још једном да напишеш бољу критику, обећа пре некад.
Пусти ти Ере. ,,Ере су људи који не воле хајдуке, и који седе на више столица"
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."