Поруке: 14,695
Теме: 308
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,187
Хвала на информацији. Срећно вам Бадње вече, свима!
Поруке: 3,187
Теме: 51
Придружен: Jul 2013
Углед:
372
(06-01-2018, 08:17 PM)ЈВуО-КГ Пише: Њима није био циљ и нису форсирали серију по оној "историја коју нисте учили",сам Рагнар Лотбрук је њихов митски лик.Они су историјски тачно представили кретања Викинга, ликови су им фиктивни а догађаји стварни. По мени једна од најбољих историјских серија.
Проблем је што чак ни Рагнар није приказан сходно том миту, него су измешали све и свашта са њима као носиоцем радње.
То би било као кад би ми снимили серију у којој Марко Краљевић негде из Бугарске креће да шири Српску државу и ствара царство, па се након две сезоне бори у Косовском боју, и то је као историјска серија.
Сем тога направили су још низ фактографских и историјских грешака у приказу изгледа њихових храмова, обичајног права, непознавања света око себе. Сви су ошишани као хипстери и обучени као бајкери.
Уосталом, сам продуцент ове серије је изјавио: "I especially had to take liberties with Vikings because no one knows for sure what happened in the Dark Ages ... we want people to watch it. A historical account of the Vikings would reach hundreds, occasionally thousands, of people. Here we've got to reach millions."
(06-01-2018, 08:17 PM)ЈВуО-КГ Пише: А ово за дељење жене-кад то ради он није краљ,то је приказано у првој сезони. Мени ништа чудно у томе кад знамо сви да је то код њих обичај и данас.
Шта, дељење жене са слугама?
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
(Последња измена: 06-01-2018, 10:47 PM од
Громовник.)
Углед:
372
(06-01-2018, 11:39 PM)ЈВуО-КГ Пише: Ако би тако гледали, онда не ваља ниједна серија историјског жанра.
Једина добра историјска серија коју сам погледао је Рим, мада су и ту мало дали уметничкој слободи на вољу, па су убацили главне ликове (и то заиста фиктивне, а не ко у Викинзима

) у неке историјске догађаје беспотребно.
(06-01-2018, 11:39 PM)ЈВуО-КГ Пише: Нису свингери љотићевци да имају класе, ко налети ускаче. 
Ја мислим да си ти први човек на свету који тврди да су Викинзи били свингери. И то поред мањка писаних трагова о њима које помињеш
(Последња измена: 07-01-2018, 02:45 AM од
Громовник.)
Углед:
372
Одгледах прву половину филма "Викинг". Каква гомила глупости...
Углед:
372
Ваистину се роди.
Углед:
372
(07-01-2018, 03:19 PM)Бенито Пише: (07-01-2018, 04:09 AM)Громовник Пише: Одгледах прву половину филма "Викинг". Каква гомила глупости...
Море, одгледај то до краја. После дај неки коментар мало опширнији.
Шта писати о филму који Словенске жреце приказује као глувонеме анорексичаре обријаних глава (који успут падају у транс и жртвују људе)?
Довољно им је било да отворе своје књиге:
Углед:
3,187
Добро, све те аномалије сам приметио. Али, аутор инсистира на ономе што је постулат Руске цркве , а и руске државе данас. Дакле, да је христијанизација довела до руске државе и нације. Што није далеко од истине. Код нас је то много оправданије тврдити.
Због тога су предхришћанску руску религију приказали на мрачан начин. Осим тога, Руси су се опекли због неких православних секти које су се појавиле пред револуцију 1917. године.
Али, осим свега овога?[/php]
Углед:
372
(08-01-2018, 06:56 PM)Бенито Пише: аутор инсистира на ономе што је постулат Руске цркве , а и руске државе данас. Дакле, да је христијанизација довела до руске државе и нације. Због тога су предхришћанску руску религију приказали на мрачан начин. Али, осим свега овога?
Да ли знаш да је христијанизација Русије трајала до 16-17. века?
Руска држава у виду Кијевске кнежевине трајала је и пре хришћанства, и била врло војно успешна. То је факат. А нису само религију приказали као мрачну, већ целокупно друштво. Осим свега овога, филм везе нема са Викинзима, сем што чине Владимирову пратећу гарду и спорадично се појављују у филму. Филм би требао да се зове "Владимир", али вероватно је име усклађено због подилажења западној аудијенцији. Првих пола сата филма су некако и гледљиви, али после тога радња постаје отегнута, а дијалози досадни, тако да га је мучно гледати. Ја сам морао из тог разлога да га погледам из два пута. Није приказано како се заиста Владимир одлучио примити Православље, тј. како је слао изасланике код представника свих религија, и како и зашто се одлучио баш за Православље.
(Последња измена: 08-01-2018, 07:46 PM од
Громовник.)
Углед:
3,187
Тако, бре, мало дужи пост, да видимо примедбе. Сагласан сам са овим што си написао. Мислим да су дијалози преоптерећени тиме да објасне целу ту историју. И за наслов си у праву.
Без обзира на то, освежење је за РТС да прикаже неки играни филм у коме се православље приказује афирмативно. Може се рећи да је то чак инцидент.
Углед:
372
Ако имаш времена, погледај такође Руски филм "Коловрат", о отпору Руса Монголској инвазији, тренутно се даје у биоскопима. Ја ћу га погледати за који дан, па ћу јавити утиске.
Што се тиче РТС-а, они пуштају шта стигну, битно је само да је из Русије.
(Последња измена: 08-01-2018, 08:38 PM од
Громовник.)