Оцена Теме:
  • 60 Гласов(а) - 4.42 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

Распитаћу се о Андрићу. Познајем му родбину.

Стоје: Сава Медан, после рата робовао 4 године. Милослав Медан, делегат испред Среза Љубиње на Светосавском конгресу у селу Ба. Умро у Сан Франциску 2011.
Клечи: Милан Шкорић, погинуо у селу Поплату, у борби са паризанима 1943. године.
Борци Другог брдског батаљона Љубињске бригаде, Требињског корпуса.

[Слика: scan0036_1.jpg]
Одговори

Вук Сагаш, да ли знаш тачно место где су ове слике настале?Пише у опису Столац април-мај 1943.Дивизија Принц Еуген заробљава четнике-вероватно Столачке бригаде.
[Слика: 20141124084603-91300504.jpg]
[Слика: 20141124084613-d71fbab3.jpg]
[Слика: 20141124084626-27f6e014.jpg]
Одговори

Прва слика је снимљена у селу Ошанићима код Стоца. Ове друге не знам. Мој дјед је ухапшен у тој акцији у Дубравама у селу Локве.
Одговори

Хвала!
Одговори

Активни артиљеријски поручник Стојко Филиповић, командант Ужичке и Подгорске бригаде и начелник штаба Јаворског корпуса.

Слика са споменика у селу Рибашевина.

[Слика: IMG_4764.jpg]

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Јесу ли ово еполете поручника?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Perune imas li sliku spomenika ispred crkve u Ribasevini?

Izrazito antikomunisticki spomenik.Filipovice znam.Starosedeoci.Dobar svet.
Одговори

(04-02-2018, 05:53 PM)EXREZISER Пише:  Perune imas li sliku spomenika ispred crkve u Ribasevini?

Окачио сам слике споменика на другој теми.

Одакле си ти ако није тајна?

Одговори

Najveca cetnicka familija u selu su Babici.Mnogo su se angazovali oko crkve pre 10-tak godina.Ja sam iz Uzica.
Одговори

По овој слици са Споменика,рекао бих да није Филиповић на Белцу на оној слици са Љотићевцем.
Одговори

(04-02-2018, 07:22 PM)Pravda Пише:  По овој слици са Споменика,рекао бих да није Филиповић на Белцу на оној слици са Љотићевцем.

Његов сестрић каже да је оно он. Истог коња имао је и 41.

По његовим речима једно време није носио браду.

Одговори

Свака част Перуне!Како нема ни једна његова слика из рата са косом и брадом ?Лакше би било да се упореди.
Одговори

(04-02-2018, 07:28 PM)Pravda Пише:  Свака част Перуне!Како нема ни једна његова слика из рата са косом и брадом ?Лакше би било да се упореди.

Поменуо сам на другој теми један несрећан догађај који се догодио 80-их.

Тројица младића су пронашли сакривену четничку бомбу и случајно је активирали. Даље не бих да причам.

Након тога мештани су се уплашили да ће бити претреса терена и попалили све што су имали, и што су крили 40 год., да не би опет заглавили у затворе. Тада су и уништене Стојкове фотографије и фотографије осталих четника из села.

Одговори

Da nisu iz familije Djokic?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 15 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним