Поруке: 14,533
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,068
Да ли од Никола, или од Ника или од Нико, тек Ник Дучић се враћа у земљу предака и то ни мање ни више, као војни управитељ Косова и Метохије.
Да ли ће за седам-осам деценија неки нови Бјелогрлић дизати овог новог Мустафу Голубића у правог Србина и Херцеговца који је желео само најбоље својој земљи, али га затуцани српски народ није разумео.
ПС ова тема нема никакве везе са онима који су се иселили у Канаду.
Поруке: 4,404
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
651
Већ је изјавио нешто у стилу "помоћи ћемо да се одржи стабилност институција Косова" или неку сличну будалаштину. Према томе...
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 1,375
Теме: 9
Придружен: Oct 2014
Углед:
137
Нема ту дилеме, он је Амерканац 100%. Према Србима или било коме на сијету има однос какав му прописује америчка политика. Значи био Весли Кларк или Ник Дучић (пријеклом и Херцеговине или Златбора), нама је потпуно свеједно.
из
(Последња измена: 22-03-2018, 07:32 PM од
luka.luke.)
Поруке: 1,797
Теме: 51
Придружен: Jul 2013
Углед:
165
Наш усуд-јаничар србског имена!
У славу предака, на понос потомака!!!
http://cojstvo.rs/
(Последња измена: 22-03-2018, 07:36 PM од
регул.)
Таман да се зове Немања или Сава ништа не мења однос према Србима и Србији. Лик је Амер, типичан војник, индоктриниран да изврши сваки задатак који се постави пред њега.
Лично мислим да "потурице" служе господара боље од правих"турака", па треба бити још опрезнији са Ником.
Углед:
3,068
Све сам сагласан са вама свима. Моје је питање по чему се Ник разликује од Мустафе Голубића?
Поруке: 3,876
Теме: 103
Придружен: May 2017
(22-03-2018, 08:20 PM)Бенито Пише: Све сам сагласан са вама свима. Моје је питање по чему се Ник разликује од Мустафе Голубића?
Голубић је био члан српске патриотске тајне организације " Уједињење или смрт". "Мујко" се изјашвавао као Србин не у кафани него када га Српска Војска ухапсила и тукла у ћелији при томе су му псовали "мајку турску" теравши га да призна да је учествовао у покушају атентата на Регента Александра Карађорђевића 1917.
Мислим да Ник Дучић нема ни приближно овако биографију иначе неби да би постао пуковник америчке војске и к-дант једне од највећих америчких војних база на Балкану.
Углед:
3,068
Знамо ми шта је био до 1917. године. Али њега Бјелогрлић представља као највећег Србина после 1917 и то у обе серије које је радио. За тај период не постоји ниједан доказ да се изјашњавао као Србин.
А овај Американац иде у српску цркву, држе му молебан његови пароси сваке недеље кад је на терену, помаже у прилозима српском народу.... Ништа од тога Голубић није радио. Нити било шта слично.
И како је сад један Србин, и то највећи јунак, а други је плаћеник и јаничар?
(22-03-2018, 08:57 PM)Бенито Пише: Знамо ми шта је био до 1917. године. Али њега Бјелогрлић представља као највећег Србина после 1917 и то у обе серије које је радио. За тај период не постоји ниједан доказ да се изјашњавао као Србин.
А овај Американац иде у српску цркву, држе му молебан његови пароси сваке недеље кад је на терену, помаже у прилозима српском народу.... Ништа од тога Голубић није радио. Нити било шта слично.
И како је сад један Србин, и то највећи јунак, а други је плаћеник и јаничар?
Не знам питај браћу Бјелогрлиће, В. Кецмановића...Уосталом, Голубић, какав год даје био, он је прошлост а пук. "Ник" или Ник Дучић је садашњост и будућност на Косову и шире.
Углед:
3,068
Био би прошлост када би га оставили на миру. Не грешим ја ништа.
Јер, ако си можда приметио, кад год поставим тему, наслов никад није буквално постављено питање, него треба симболично да представља неке недоумице које се код нас појављују.
Дакле, тема није само Ник Дучић, него да ли ми имамо конзистентан став према истој или сличној појави у нашој култури. Да ли ми користимо двоструке аршине, а за такве ствари друге оптужујемо? И још нешто, зашто смо ми непријатељски настројени према нашој дијаспори, а са друге стране, појединце које нам одаберу велике силе ми једног дана прогласимо за спасиоце ?
(22-03-2018, 09:19 PM)Бенито Пише: Био би прошлост када би га оставили на миру. Не грешим ја ништа.
Јер, ако си можда приметио, кад год поставим тему, наслов никад није буквално постављено питање, него треба симболично да представља неке недоумице које се код нас појављују.
Дакле, тема није само Ник Дучић, него да ли ми имамо конзистентан став према истој или сличној појави у нашој култури. Да ли ми користимо двоструке аршине, а за такве ствари друге оптужујемо? И још нешто, зашто смо ми непријатељски настројени према нашој дијаспори, а са друге стране, појединце које нам одаберу велике силе ми једног дана прогласимо за спасиоце ?
Можда али не можемо некога a priori прогласити за спасиоца ако је емигрант. Сетимо се конгресмена Џорџа Војновича. Славни режисер Питер Богданович је успео и српски да заборави.
Поруке: 7,047
Теме: 39
Углед:
167
ЈАЊИЧАР
У вихору као ватра,
бојевима љутим вођен
палио је један ратник
село где је рођен.
.
Сина мајци из наручја
отео је зулумћар
сада куне своју судбу
што је јањичар
.
На огњишту пусте куће
плакала је једна стара
изнад ње је сабљу диго
ратник који хара
.
Сина мајци из наручја
отео је зулумћар
сада куне своју судбу
што је јањичар
.
Не диж на ме руку сине
ако своје јаде знадеш
мајка сам ти јер препознах
изнад усне младеж!
.
Сина мајци из наручја
отео је зулумћар
сада куне своју судбу
што је јањичар
.
Сјаха с коња млад јањичар
баци сабљу дизфин пусти
мајка хтеде нешто рећи
али не изусти
.
Сина мајци из наручја
отео је зулумћар
сада куне своју судбу
што је јањичар.
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Углед:
3,068
Да, само што треба да будемо поштени и кажемо да ми априори одбацујемо. Наравно, новац који шаљу ником не смета, али " неће они нама да причају шта ми треба да радимо". А притом ми незаустављиво идемо низбрдо.
(22-03-2018, 09:30 PM)Бенито Пише: Да, само што треба да будемо поштени и кажемо да ми априори одбацујемо. Наравно, новац који шаљу ником не смета, али " неће они нама да причају шта ми треба да радимо". А притом ми незаустављиво идемо низбрдо.
Одбацујемо зато што САД се непријатељски понаша према Србима од 1991. Сада траже да Србија дозволи да "Косово" постане чланица УН.
И у исто време, Пентагон за команданта Бонндстила код Урошевца поставља пук. Дучића, пореклом Србина.
Па шта сада требамо да скачемо до неба или да говоримо "сад се ствари мењају у нашу корист. Наш човек је фактички командант на КиМ."
Бенито, имам предлог. Отвори тему Српска емиграција.Од XIX века па до данашњих дана. А ко зна можда нас пук. Дучић пријатно изненади.