Поруке: 14,475
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
879
(17-04-2018, 10:19 PM)Бенито Пише: (17-04-2018, 10:10 PM)Шумадинац Пише: (17-04-2018, 09:21 PM)Бенито Пише: Нема никакве потребе да ми се извињаваш, ничим ти мене ниси увредио.
Мој коментар уопште није идеолошки, него ти не познајеш тај свет, а ја се њима бавим цео живот. То што ти наводиш као чињенице нема никакве везе са питањем.
Наиме, сви ти председници ФК Црвена Звезда били су први круг Крцунових сарадника. И та Мадера, о којој се данас бајке причају, била је прво седиште Озне у Београду 1944. године. У тој кући је и Крцун спавао. И ко год је хтео нешто у вези Звезде, тамо је ишао на поклоњење.
А што се тиче о потуљености идеологије те српске удбе и њихове " реакције" у односуна режим довољно говори то да су сво време држали разне државне функције и да су читавог живота остали верни одлукама из Јајца. Да је било другачије, завршили би у рупи.
Све су то чињенице, али кад се чињенице сударе са предубеђењима, тим горе по чињенице. Зато ће много времена проћи Савом и Дунавом док Срби ово не схвате. А питање је и да ли желе да схвате.
Стефан Првовенчани није добио круну од папе Хонорија и ФК Црвена Звезда није настала од ФК Југославије..... јел су ово теби чињенице или предубеђења?
Није крунисан папском круном. Ако јесте, покажи на ком месту. У ствари, не мораш. То ће ови генијалци из Немањића приказати неки дан.
А ово за Звезду тврдиш само ти и овај доктор што управља Звездом. Тако је тврдио и да је ОФК настао од БСК-а. То нису питања за историју, него за једну другу науку.
Историјске чињенице говоре сасвим друго.... наиме, Стефан Првовенчани је добио круну од папе Хонорија, свидело се то нама или не.
Друго, СК Југославија тј. СК 1913 је претеча СК Црвене Звезде. О томе постоје очигледни аргументи... истоветност грба, боја дресова, место стадиона, играчи, итд.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 5,904
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,538
Сад је скоро била реприза Монтевидеа, али Бане Секулић је потпуно запостављен лик у серији са још неколико фудбалера. Уопште не постоји никаква прича око њега и око Гусара и Вампира и Теофила. Вампир је представљен као да је глуп. У серији обија браве, а у ствари је радио у полицији.
За питање, ово сам нашао на интернету, не знам колико је тачно, али поставићу на форум.
На сахрани нашег познатог писца 1905. десило се да је један наш чувени сатиричар ударио капу о земљу и продерао се промуклим гласом: „Јаој, Србијо, мајку ти је.ем кад ти и оваки људи помреше!“
Ко је ово рекао? И на чијој сахрани се ово десило?
Поруке: 3,876
Теме: 103
Придружен: May 2017
Углед:
1,538
Тако је, Домановић. Знаш ли о чијој сахрани се ради?
Поруке: 3,876
Теме: 103
Придружен: May 2017
Углед:
1,538
Није, други писац је у питању. Написао је роман о једном хајдуку