Оцена Теме:
  • 60 Гласов(а) - 4.42 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

Је ку на овој слици Рајко Марковић?

https://www.pogledi.rs/bitka-za-juznu-srbiju/

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(28-04-2018, 01:44 PM)Mario Пише:  
(28-04-2018, 10:20 AM)Pravda Пише:  Интересантно да је баш ова слика запала за око,некоме из Шабачке народне милиције!По мени најлепша четничка слика из Шабачког архива али пропагадно оскрнављена.Чак су му нацртали кукасти крст на чело.

Има малу грешкицу код шакјаче па реко ајде да поправим Smile Таман сам целу слику мало прерадио,додао контраста итд.
[Слика: 0441.jpg]

Свака част!Мало је код чишћења шајкача страдала,одлично си је поправио,Мајсторски.Smile
Одговори

(28-04-2018, 10:20 AM)Петар Пише:  Мој коначан одговор је следећи.Ја ништа не говорим што није проверено и тачно.Ја нисам сигуран да је на сликама Вјин Ракић које су потписане као Живановић.Намерно сам ти рекао да поставиш слику Марковића.Ја мислим да је то један исти човек на сликама као Живановић,или су веома слични па смо неке слике измешали.Обе ове слике Марковића су у Пецкој.Ту је био и Живановић.Не постоји ни једна слика где су на истој ова два слична лика.Што се тиче надимака то је у реду.Многи су имали лажна имена.Такође сам намерно питао за Луна.Сви су га знали тако,а нико право име и презиме.Моје мишљење је следеће.Човек на слици кад Рачић пере руке не личи на оног Живановића или Марковића.То може бити Ракић.

А што се тиче слика,да је био човек а да га нема ни на једној слици.Ако неко може да ми покаже слику Ратка Голића?Извињавам се нешто ме дрнда тастатура па прескочи неко слово.
Мислиш да је Ракић користио и презиме Живановић?
А да Ракић личи на команданта Рађевске бригаде, Марковића?
Можеш ли да поставиш неку Марковићеву слику.
У принципу мени је логично оно што каже Зарија.
Одговори

Капетан Славко Цветић
[Слика: image.jpg]

Одговори

Ја немам Марковићеву слику.Имам само ове слике што си ти или неко други потписао као Марковића.Ја кажем само да су вероватно помешане слике Марковића и тог Живановића ма ко се крио под тим именом.Требало би да нађем Марковићеву слику и да неко потврди идентитет.Ја мислим да човек на слици где се Рачић умива није исти човек са осталих слика или Марковића или Живановића,ма ко он био.
Одговори

Ево прегледам и тражим све спорне фотографије, упоређујем од обуће, преко корпорана, каме, шубаре....све....сва тројица која се помињу Марковић, Живановић, Ракић. Погледајте фотографије па сами процените. Ја се у потпуности слажем са Милославом.
Да додам, Војин или право име Јездимир Ракић је родом из села Залазја код Сребренице. Муслиман је ножем убио његовог брата Војина и он је ради освете одмах отишао у четнике. Веома је познато колико су акција против усташа и партизана баш у околини Сребренице водиле Водиле Рачићеве и Дангићеве јединице, па се поставља логично питање а шта да је неко од њих сазнао да је Јездимир Ракић с Рачићем? Па нико жив од фамилије не би остао жив, а Богу хвала јесте.

Приложених Датотека Изведена сличица(e)

Одговори

(28-04-2018, 05:23 PM)Zarija Пише:  Ево прегледам и тражим све спорне фотографије, упоређујем од обуће, преко корпорана, каме, шубаре....све....сва тројица која се помињу Марковић, Живановић, Ракић. Погледајте фотографије па сами процените. Ја се у потпуности слажем са Милославом.

Ја бих рекао да је ово иста особа на сликама.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(28-04-2018, 06:02 PM)Николај Пише:  
(28-04-2018, 05:23 PM)Zarija Пише:  Ево прегледам и тражим све спорне фотографије, упоређујем од обуће, преко корпорана, каме, шубаре....све....сва тројица која се помињу Марковић, Живановић, Ракић. Погледајте фотографије па сами процените. Ја се у потпуности слажем са Милославом.

Задњи можда и није исти Smile

Одговори

(28-04-2018, 07:49 PM)Mario Пише:  

Тако је.То и ја кажем.Можда само на задњој слици није иста особа.А на осталим сликама је вероватно или Војин Ракић,или Ратко Марковић,или Сретен Живановић.Само је неко помешао потписе на сликама.
Одговори

Око тога ко је који надимак носио нећу и ко је ко на сликама. Мислим на крају крајева и да није толико битно, а све се своди на личи ми, дао бих руку да је то...и слично.
Важно ми је да се не елиминише ниједан четник, без икаквог аргумента, а то покушава један форумаш.
Тврдим да су постојали и Живановић и Ракић и Зарић и Марковић и Тешић. Прича да су Живановић и Ракић једно исто је само прича.
Наредба
Команданта Церске четничке бригаде за 6.септембар 1942.
За учешће у свим борбама од почетка акције Церске четничке бригаде, за истрајност и верност према КРЉУ И ОТАЏБИНИ, самопрегор рад, оданост нашој идеји водиљу и сав досадашњи рад
Унапређујемо
1. У ЧИН ПОДНАРЕДНИКА: .......................,..........
2. У ЧИН НАРЕДНИКА: поднаредника : ЖИВАНОВИЋА С. СРЕТЕНА, ............................
Нека им ово признање служи као потстрек на даљи рад и истрајност у нашој светој борби за слободу и спас отаџбине.
ПЕЧАТ.
Командант
Церске четничке бригаде
Капетан I кл.
Драгослав Рачић

Исти Сретен Живановић, Указом О.Бр.2888, од 1.окт.1943. унапређен је у чин рез.пеш.п.поручника

Из писма пор.Теодора Милашиновић , на моје питање да наброји важне људе око Рачића, он је навео, између осталих, све горе поменуте, посебно.

Код Јоце Михаиловића, Живановић је потписан на преко 15 слика. Уредно су пописани и остали - неколико десетина људи.

То што не знамо његову судбину ништа не значи. Не знамо за судбине некол.десетина хиљада људи.
Шигету свака част, али имао је грешака у књизи. Касно сам га контактирао, већ је био у болници због излива крви на мозак. Није ни стигао да види своју књигу. Шиге и Живановић припадали су истом корпусу, али различитим бригадама, а то значи и срезовима, односно били су удаљени. Свакако су се знали, али Шиге је био млади борац, а Живановић официр, који је на крају био у Штабу Церско - мајев.гр.корпуса.

На крају наводим и књигу Душана Трбојевића, официра Церско - мајев.гр.корпуса.
Одговори

Тако је.Ова наредба има и у Трбојевићевој књизи.
Одговори

Пошто сам евидентно и индиректно прозван, желим рећи да ми није намера било кога елиминисати, напротив, желим само да покушамо разјаснити дилему око ове тројице.

О све три књиге могло би се доста полемисати јер свакако у свакој има грешака у потпису фотографија.

Мој циљ је само да видимо и отријемо ко је ко.
А зашто тражим Ракића, па треба да се подигне споменик њему и Вели а тражимо слику. Ето никаква елиминација.
Одговори

(28-04-2018, 08:21 PM)Петар Пише:  

Тако је.То и ја кажем.Можда само на задњој слици није иста особа.А на осталим сликама је вероватно или Војин Ракић,или Ратко Марковић,или Сретен Живановић.Само је неко помешао потписе на сликама.

А можда и трећа особа са слике није иста особа,погледајте нос и усну Smile тј упоредите

Одговори

(28-04-2018, 10:25 PM)Mario Пише:  
(28-04-2018, 08:21 PM)Петар Пише:  

А можда и трећа особа са слике није иста особа,погледајте нос и усну Smile тј упоредите

Ти се бавиш колорисањем, примећујеш детаље. И ја сам сигуран да је то друга особа. Ако упоредимо браду испод усне на сликама видећемо да је негде скроз попуњено а негде се види лице. Раѕлика је и у Гардероби, не верујем да су имали толико да мењају. На неким ови са фотографија имају прстен неки нема, онда се и каме разликују. а по мени, кажем по мени овај на трећој ми делује и млађи.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 17 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним