Оцена Теме:
  • 14 Гласов(а) - 4.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нова ТВ серија - Равна Гора

Ја сам серију престао да гледам након 5. или 6. епизоде.

Јуче сам видео да пар људи са форума хвали последња три минута. Одгледао сам их, и остављају снажан утисак.

После тога сам одгледао ону сцену са Титом и Зденком; званична прича је да је она умрла од туберкулозе, али видим да колају приче да је он њу убио. Ту серија прави наговештај који је веома далеко од позитивног.

После свега овог, мислим да не стоји да је серија про-комунистичка. Јесте да је Михаиловић представљен као мало туњав, али са друге стране као исправан и моралан. Броз као шармер, али је његова исправност под знаком питања. Нисам сигуран да ли је то намерно, али свако је добио оно што жели: по неким америчким причама десничари више цене моралност, а левичари шарм.

На крају, серији остају замерке што се тиче режије, сценарија, неисторичности, итд, али онај крај јасно каже ко је протагониста и јунак, и од целе серије ће се вероватно само то памтити...
Одговори

Сад јели има неко стручан ко бих могао да води десекције на трошкове?

Мислим да није серија била толико скупа како се сервира.....

Снимљење природе кошта, позајљење филмске опреме, комби, бензин...локација је бесплатна....чак верујем да можда некој је примио мит....да се слика у њиховом локалу....као индирекног туризам та крај!......или је неко користио филм.....за уживање у природи док се ради?
Сад колико минутажа је било заузето сликање природе?

Можете набројати паљбе на 10 прста!.....и то за нешто што је страјало 10 часова!
Колико собе су били корисћених?

Ја верујем да ће серија бити понављена барем 3 пута.....пре него се ћује било шта од друге серије....."КРАД" је некако оставио је серија да мора да будем настављем

Због је серија изгледала тако лоша постојих прилика да се ГЛАС ИСТИНЕ чује.....

Због је изгледала тако аматерско....и невероватно пасивна за РАТНИ ФИЛМ....тешко ће КРАДОШ то да прода.....на светском тржиштом.

Тако очекивам потскупљења наплате за сервис.....или повећање наплате за рекламе!

Серија служи за одличну прилику за Герила Маркетин ИСТИНЕ!

Тако морате да јашите серије....за нова окриће у медијама.....битка за Сарајево 1943 једва чекам да читам у неко новине!

Хоћели нова серија да изађе све завици што се може ново окрити....и што можете да ставите у медијама......нека медија служи као за рекламу за књиге....итд.
Одговори

Kako bi se izbegla nagađanja i proizvoljnosti koje unose konfuziju i devalviraju ogromne napore producenata i velike ekipe „Ravne gore“, stavljamo javnosti na uvid sledeće informacije:

Radio televizija Srbije i Contrast Studios demantuju da se obustavlja rad na “Dramskoj trilogiji 1941-1945”, čiji je prvi ciklus “Ravna gora” imao odličnu gledanost.

Prvi ciklus ove dramske trilogije, pod nazivom „Ravna gora“, autora Radoša Bajića je, prema izveštajima AGB Nielsen, ubedljivo najgledanija TV serija u periodu njenog prikazivanja od 10. novembra 2013. do 12. januara 2014. godine. Takođe, sa preko 2.300.000 gledalaca koji su iz nedelje u nedelju pratili seriju, „Ravna gora“ je najgledaniji TV program uopšte ili je bila u samom vrhu gledanosti.

Radi tačnog informisanja o TV projektu koji je izazvao nezapamćeno interesovanje kako u Srbiji, tako i u zemljama regiona, ovim saopštenjem obaveštavamo javnost da:

- RTS i Contrast Studios imaju potpisan Ugovor o snimanju jos PET epizoda NOVOG CIKLUSA i da izvršni producent Contrast Studios planira da, krajem juna 2014. godine nastavi snimanje serije.
- Shodno velikim zahtevima produkcije za snimanje ratnih zbivanja u drugoj polovini 1941. godine koju tretira Dramska trilogija, kao i usled veoma teške finansijske situacije i nerešenog statusa u finansiranju Javnog servisa RTS, producenti RTS i CONTRAST uskoro će obavestiti javnost o tačnom broju epizoda DRUGOG CIKLUSA ili o eventualnom prestanku rada na ovom velikom projektu zbog nemogućnosti obezbeđivanja potrebnog budžeta.

Takođe, sa radošću obaveštavamo javnost da je počela obrada i montaža igranog filma “Ravna gora”, koji ce premijerno biti prikazan u Beogradu 13. maja 2014. godine.

Beograd, 15. januar 2014. PRESS SLUŽBA
Contrast Studios
Одговори

У бре , колико придева и атрибута, а тачне информације мораш свећом да тражиш: јел трилогија, петологија или једнологија, колико пара је потрошено и за шта...
Одговори

Биће новца сигурно. Пројекат Равна Гора је тачно урадио оно што му је била сврха.
Одговори

(14-01-2014, 11:55 PM)Андреја Вражалић Пише:  Ја сам серију престао да гледам након 5. или 6. епизоде.

Јуче сам видео да пар људи са форума хвали последња три минута. Одгледао сам их, и остављају снажан утисак.

После тога сам одгледао ону сцену са Титом и Зденком; званична прича је да је она умрла од туберкулозе, али видим да колају приче да је он њу убио. Ту серија прави наговештај који је веома далеко од позитивног.

После свега овог, мислим да не стоји да је серија про-комунистичка. Јесте да је Михаиловић представљен као мало туњав, али са друге стране као исправан и моралан. Броз као шармер, али је његова исправност под знаком питања. Нисам сигуран да ли је то намерно, али свако је добио оно што жели: по неким америчким причама десничари више цене моралност, а левичари шарм.

На крају, серији остају замерке што се тиче режије, сценарија, неисторичности, итд, али онај крај јасно каже ко је протагониста и јунак, и од целе серије ће се вероватно само то памтити...

Слажем се скроз. Сам квалитет серије као серије је лош. То што користе неке на пример камионе који нису тад постојали је из разлога непостојања оних који су тад постојали. За наоружање је требао барем да се потруди, али како кажу људи кад је драмска трилогија има слободе сценаристе да мења ствари. Ја сам незадовољан квалитетом серије.

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
ко хоће да мре нек живи!“
(Гаврило Принцип)
Одговори

О серији Равна Гора:
http://www.pogledi.rs/slobodni-strelci-protiv-sistema/
Одговори

Све у свему последњом епизодом серије Равна Гора можемо бити благо задовољни,али укупно целом серијом неможемо бити.
Шта на крају рећи ,очигледно је превелики залогај сама тема, како за редитеља Бајића тако и за његове сараднике ,разлог због чега је то тако, једноставно је објаснити, са једном речју КОМПРОМИС .
КОМПРОМИС са свима онима коме мртав Дража још увек смета ,његова војска ,и део СРБСКОГ народа који га је подржавао и још увек га подржава такође им смета, па на крају вероватно им смета и сам назив серије али су је некако прогутали.ЈокВаистину!
Одговори

Пошто не пратите Фејсбук, углавном, има овде
https://www.facebook.com/groups/JaSamIzC...e/?fref=ts
...занимљива полемика, па рекох да пренесем део:

Gavrilo Grban
најтужније је што су главни критичари серије ,,равна гора" некакви квази-равногорци попут милослава самарџића и његових следбеника, а комунисти и њихови наследници у много мањем броју. заиста да се човек запита да ли самарџић то ради од себе, тј.своје ,,луде главе" или ради по нечијем налогу. већ сам писао да људи попут самарџића су на пример могли да коментаришу у свом маниру на б92 прилог о догађају у вранићу 1943, док мој аргументовано образложен коментар није био пуштен. уз све слабости серије ,,равна гора" велико хвала радошу бајићу на искреном труду и поштеном приказивању историјских догађаја из пролећа 1941.

Зоран Стевановић
Одговор једног квази равногорца др Gavrilu Grban....ја вам се извињавам у име свих квази равногораца зато што сматрамо да је серија прокомунистичка, зато што неволимо лик и дело далибора булаића,зато што мислимо другачије од шефова партија, зато што ми немамо иза себе као финансијера јавни сервис па да снимимо истину какву ви вероватно неволите, зато што немамо тајкуна родољуба и још много тога ЗАТО, још једном опрости једном квази равногорцу.

Александар Динчић
Гаврило, кад ти зарати са Милославом? И зашто?

Gavrilo Grban
како се говорило: драг ми је платон, али ми је истина још дража! а милослав се прилично удаљује од тога.
Gavrilo Grban
Христос је рекао: Ја сам, Пут, Истина и Живот. Као што је Бог један и Истина је само једна. А Мојсију Бог заповеда у Старом Завету: Не узимај залуд име Господа Бога Свога.

Милослав Самарџић
А је ли, Гаврило, која истина ти је дража?
Ти и твоји пријатељи из Института за савремену историју подразумевате да је истина:
- да је Калабић издао Дражу,
- да је Дража био неспособан, слаб герилац (чак и теоријски), никакав вођа, није се разумео у политику, итд.
- да је Тито био све супротно од тога,
- да су четници били разуларена банда без контроле, неборбени, слабе борбене вредности, да су сарађивали са Немцима и чинили злочине,
- да су, истина, и партизани чинили злочине, али не толико да би се и за њих употребио термин ''злочин'',
- да су партизани били добро организовано, борбени и много јачи од четника,
- да су најгори били четници западно од Дрине, који нису ни били под Дражином командом, већ су само користили његово име,
- да су Ђујић и Јевђевић били самозване војводе, а да Тито није био самозвани маршал,
- да се не може чак ни утврдити ко је гори од њих преко Дрине: Дамјановић, Керовић, Врањешевић, Радић, Херцеговци сви редом, можда Тодић или Тешановић... мада су изгледа ипак најгори Ђујић и Јевђевић,
- да су сарађивали чак и са усташама...
И тако даље, да не ређам, а могао бих цели дан да наводим примере из књига (нео)комуниста, које проглашаваш истином, па се притом и на Господа позиваш!
Зато мислим да је била важна ова серија - да народ види све вас који ширите ту комунистичку причу, и који сте дакле (нео)комунисти, замаскирани црквом, Равном Гором, СПО-ом, итд.
Ви сте сада главна препрека у борби за истину о четницима.
Међутим, изгубићете, не сумњајте у то.
Одговори

Што би Његош рекао:"Нека буде борба непрестана,нека буде што бити не може".Једино што вреде последња три,четири минута последње епизоде.Него,колико је коштало снимање,негде сам прочитао да се ради о цифри од око 1 500 000 евра.
Одговори

Милослав и његови следбеници...Ја мислим да су безглави следбеници ипак они други! Нећу да правим поделе ал наћох се прозван.
Одговори

Људи без обзира на истину и пропаганду серија је досадна али ужасно досадна, оне из комунистичког времена попут Отписаних, Капелских кресова, Више од игре.......... без обзира на пропаганду могао си да гледаш биле су занимљива са перфектним глумцима, одлично снимане

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

Одговор Радоша Бајића Раденковићу, комеНдија жива. Smile

http://srbin.info/2014/01/15/odgovor-rad...ca-majklu/
Одговори

Ево га: Smile

До данас никоме ко критички, другачије и опортуно мисли о „РАВНОЈ ГОРИ“ нисам одговарао. То може да Вам потврди чувени квазиисторичар из Бруса кога помињете у Вашем писму, који је организовало АНТИКАМПАЊУ за „РАВНУ ГОРУ“. Који ће моћи да од својих поганих текстова о мени и ТВ серији „РАВНА ГОРА“ скрпи још једну квази књигу, брошуру или сликовницу, те да је „промовише“ и продаје за који долар јадној и жалосној дијаспори. Која зна ко је ОН – а не зна ко је највећи српски драмски писац и академик Душан Ковачевић? У то сам се лично уверио 14. фебруара на свечаности у православној цркви у Чикагу.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним