Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ЈЕДНА ДОБРОНАМЕРНА МОЛБА

Молим овом приликом све који посећују сајт и форум Погледа, а који на другим форумима дискутују са противницима четничког покрета, да када су већ ушли у озбиљну расправу не траже помоћ од мене, нити Милослава када буду доведени у шкрипац. Дакле, или нека полемишу и нека се боре с чим располажу, или нека одустану од расправе.
У немогућности смо да због великих обавеза свима одговарамо на питања што преко фејсбука, што преко пп порука, а што преко СМС-а. Таквих питања је ужасно много.
ХВАЛА!
Одговори

Није то ништа - 3-4 дневно Smile - у односу на молбе да помогнемо у потрази за несталим прецима, за документима за четничку пензију, за документима за рехабилитацију... Било их је преко 1.000.
Одговори

Баш зато кажем, да не можемо да стигнемо на све стране. Па плус књиге...Ипак, превише је. Нека то људи схвате без неке зле намере да их напросто одбијамо.
Одговори

Ја сам за једну Мини-Ђеп књигу
Хронологије Другог Светског Рата.....

Вероватно то бих дала нека оружање где на кратка времена.....

Што бих било одлична отварац за преосталих књига и знање!
Одговори

Захумље, озбиљна су времена - само научно поткрепљена прича долази у обзир. Видиш да ће почети да пресавијају табаке...Те брошурице, шаренице, сликовнице - баци у воду.
Одговори

Почели смо да радимо нови списак палих припадника ЈВУО - почели, па стали. Јер, радимо самостално - без икакве логистике и што би се рекло без пара (волонтерски). А људи се само јављају и траже: "Што мој деда није уписан, што мој прадеда није уписан...". Само да се у просеку једна примедба прочита за дан, па то је пуна глава као балон...
Одговори

Па све звучи до организације.....руковођење и делегације!

Као главних стручњаци за препород историје Другог Светског рата.....ви требате да нађете поузданих сараднике ко вама омогућити да организује кроз целе Србије и бивше Краљевине...и то на локалној њиви ....ДОБРОВОЉСКИ САРАДНИКЕ локалне ИСТИНСКЕ историје.

Што се треба да се ствара је један Датабејса информатике....са разним њивима...што могу да даду добрих детаље..... датабејса може бити испуњен од сараднике....ту се може додати сканираних актуелних документи слике....итд.

Исто као овај форум служи као исмена информатике....један датабејса биг могао да служи као озбилна места за прикупљавање информације.

На овај начин омогучаваш и обогатаваш обичних људи да поможе у прикупљавање податке своје прошлости....зашто доста грађаних незнају....што се десило њихових рођаке....итд. Али уместо да то стојих као нека приватна потрага.....та информације се може укључити у некој датабејсу.

Тако се исто може урадити за ових ратове што су прошлих....

Може се користи...мобилне телефон....као један начин прикупљавање инфомације.....важно је начин оквир.....

Проблем што је Поглед има једну потражницу на старих сајт.....што за мене није никад радила!

Битно имати један гугул за Другог Светски Рат у Краљевини!
Одговори

(17-01-2014, 06:21 PM)Александар Динчић Пише:  Захумље, озбиљна су времена - само научно поткрепљена прича долази у обзир. Видиш да ће почети да пресавијају табаке...Те брошурице, шаренице, сликовнице - баци у воду.

Мене је чудило, да се и оволико устежу...
Ето демократске "слободе", говора, штампе, мисли и то.

Улазимо у демократско буре, а као куване жабе, а знајући о каквима се ради, видећете да је њихов тиле, био мало дете.

Друг тита се вратио, па стеже полако док нас не утегне у менгеле, али са каматом за пропуштене прилике.

Милославе и Александре, разумећу сваки ваш потез.

До ослобођења од Руса, или Господа биће тврдо, али Победа није упитна, упитни смо ми.

Ипак, нема много секирације, неће ово дуго (пар година макс), они се више секирају, јер им је незаустављива секира за вратом. Нама, шта Бог Да.

Smile
Одговори

(17-01-2014, 06:25 PM)Александар Динчић Пише:  Почели смо да радимо нови списак палих припадника ЈВУО - почели, па стали. Јер, радимо самостално - без икакве логистике и што би се рекло без пара (волонтерски). А људи се само јављају и траже: "Што мој деда није уписан, што мој прадеда није уписан...". Само да се у просеку једна примедба прочита за дан, па то је пуна глава као балон...

Можда би било добро отворити посебну тему на форуму где би људи могли остављати податке о својим ближњим погинулим у ЈВуО.
Одговори

(17-01-2014, 07:05 PM)Захумље Пише:  Па све звучи до организације.....руковођење и делегације!

Као главних стручњаци за препород историје Другог Светског рата.....ви требате да нађете поузданих сараднике ко вама омогућити да организује кроз целе Србије и бивше Краљевине...и то на локалној њиви ....ДОБРОВОЉСКИ САРАДНИКЕ локалне ИСТИНСКЕ историје.

Што се треба да се ствара је један Датабејса информатике....са разним њивима...што могу да даду добрих детаље..... датабејса може бити испуњен од сараднике....ту се може додати сканираних актуелних документи слике....итд.

Исто као овај форум служи као исмена информатике....један датабејса биг могао да служи као озбилна места за прикупљавање информације.

На овај начин омогучаваш и обогатаваш обичних људи да поможе у прикупљавање податке своје прошлости....зашто доста грађаних незнају....што се десило њихових рођаке....итд. Али уместо да то стојих као нека приватна потрага.....та информације се може укључити у некој датабејсу.

Тако се исто може урадити за ових ратове што су прошлих....

Може се користи...мобилне телефон....као један начин прикупљавање инфомације.....важно је начин оквир.....

Проблем што је Поглед има једну потражницу на старих сајт.....што за мене није никад радила!

Битно имати један гугул за Другог Светски Рат у Краљевини!

Проблем је у томе што многи (то знам поуздано) у мени и Милославу гледају парајлије (нарочито Милославу) од писања о равногорском покрету, а не знају да смо само у губитку. Ја што би се рекло један динар од силне те муке нисам видео. Дакле, радимо као волонтери. Милослав да покрије трошкове, а ја тек да пишем и да поделим сиротињи да чита. И када онда прочитам, или чујем да смо плаћени историчари...
Одговори

(17-01-2014, 09:17 PM)Сипуљац Пише:  
(17-01-2014, 06:25 PM)Александар Динчић Пише:  Почели смо да радимо нови списак палих припадника ЈВУО - почели, па стали. Јер, радимо самостално - без икакве логистике и што би се рекло без пара (волонтерски). А људи се само јављају и траже: "Што мој деда није уписан, што мој прадеда није уписан...". Само да се у просеку једна примедба прочита за дан, па то је пуна глава као балон...

Можда би било добро отворити посебну тему на форуму где би људи могли остављати податке о својим ближњим погинулим у ЈВуО.
Одлична идеја, отвори.
Одговори

Ја се чак озбиљно премишљам да ли већ једном да дигнем руке од целог посла и посветим се локалној градској историји (историји Ниша). Ко је видео вајду од писања о Другом светском рату. Или, ко се од тога обогатио? Али, ето, неки мисле да се ту сливају огромне паре... На ивици сам да преломим и завршим ову седмогодишњу агонију у земљи где ја не видим прозор кроз може да се удахне свеж ваздух. Мука ми је више од црвене прашине.
Одговори

(17-01-2014, 06:00 PM)Александар Динчић Пише:  Молим овом приликом све који посећују сајт и форум Погледа, а који на другим форумима дискутују са противницима четничког покрета, да када су већ ушли у озбиљну расправу не траже помоћ од мене, нити Милослава када буду доведени у шкрипац. Дакле, или нека полемишу и нека се боре с чим располажу, или нека одустану од расправе.
У немогућности смо да због великих обавеза свима одговарамо на питања што преко фејсбука, што преко пп порука, а што преко СМС-а. Таквих питања је ужасно много.
ХВАЛА!
Препознајем се као један од тих који су питали, дефинитивно, мада не често. Smile

(17-01-2014, 09:48 PM)Александар Динчић Пише:  Ја се чак озбиљно премишљам да ли већ једном да дигнем руке од целог посла и посветим се локалној градској историји (историји Ниша). Ко је видео вајду од писања о Другом светском рату. Или, ко се од тога обогатио? Али, ето, неки мисле да се ту сливају огромне паре... На ивици сам да преломим и завршим ову седмогодишњу агонију у земљи где ја не видим прозор кроз може да се удахне свеж ваздух. Мука ми је више од црвене прашине.
Немој тако, има и здравог ваздуха...направио си пробој у музеју логора. Још споменик равногорцима у граду Нишу и онда пиши локалну историју... Smile
Одговори

(17-01-2014, 09:48 PM)Александар Динчић Пише:  Ја се чак озбиљно премишљам да ли већ једном да дигнем руке од целог посла и посветим се локалној градској историји (историји Ниша). Ко је видео вајду од писања о Другом светском рату. Или, ко се од тога обогатио? Али, ето, неки мисле да се ту сливају огромне паре... На ивици сам да преломим и завршим ову седмогодишњу агонију у земљи где ја не видим прозор кроз може да се удахне свеж ваздух. Мука ми је више од црвене прашине.

Можда...вероватно..ма сигурно би вам било лакше и финансијски боље да се бавите неком другом темом. Али онда бисте нас обичне људе који немамо довољно знања, стручности (а признајем ни воље) да се бавимо истраживачким радом оставили ускраћене за многе информације и сазнања која сте нам пренели. Ако вам моја подршка ишта значи имате мој глас да истрајете, уз велико Хвала за све постигнуто до сада.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним