14-08-2018, 11:23 AM
16 цм.
Дубина степеника 25цм.
Обе мере су вероватно другачије, ова илустрација објашњава принцип.
Дубина степеника 25цм.
(14-08-2018, 11:23 AM)ватхра Пише: 16 цм.
Дубина степеника 25цм.
(14-08-2018, 11:45 AM)Pravda Пише: На тих 136. цм додај још 100. цм до кваке и још Немац 60. цм у вис и то му дође 3. метра окруло од првог степеника до Вредеових очију.
(14-08-2018, 09:23 AM)ватхра Пише:Ja sam lepo napisao da sama promena ugla po horizontali ne utiče. Pod uslovom da se ostali parametri, tj. distance ne menjaju.(14-08-2018, 01:15 AM)Chicot Пише: Mene samo zanima ovo oko ugla što ste izjavili malopre.
Ako se neko ne vidi ili se jedva vidi jer je zaklonjen prvim objektom kada se slika frontalno, kako pomeranje ugla čini da taj pozadinski objekat izgleda višim i to dramatično višim?
Већ сам написао у ранијој поруци - тако што се фотограф одмакне.
Ако се још примакне, биће заклоњенија особа у позадини.
(14-08-2018, 12:56 PM)Милослав Самарџић Пише: Мистерија слике у Тополи.☺
Ово ће тек да се слика, ако им направимо туристички бум, могли би да часте...
Заиста је била велика ствар откриће објекта, свака част Гоксу још једном! Како сте се сетили, ако није тајна?
Иначе нису комунисти ово фалсификовали, већ нацисти. И иначе оне фалсификване фотографије доста су нацистичке, комунисти су их само преузели. Нацисти су дуго били у овој вили, слику четника могао је Нешко да поклони Фелберу у Крушевцу, а свог су имали. Мислим да се ипак нису усудили да фалсификовану фотографију пошљу уз измишљен извештај о састанку, па да је зато фотографија остала у архиви једног од њих и откривена много касније.
Ватра је у праву за одмицање. Што је даље фотограф, то се особа иза више види. Сликали смо синоћ са разних даљина. Е сад да би се ишло још даље, на 10 м, фотограф би морао да легне, пошто је ту успон. Да легне да би се задржао ниво камере између 4 и 5 степеника. Да би ишао још даље, у шуму, фотограф би морао да се укопава, јер је успон још већи.
У свим осталим варијантама, лице иза се или не види, или само вири, када је висине 190 цм, а када је 160, не види се ни у једној опцији.
На жалост ипет нисам код компа, пишем са мобилног, поставићу касније.
(14-08-2018, 09:51 AM)ватхра Пише: Пошто наравно треба и да се нацрта, ево и приближне скице како изгледа на снимку, и како је Самарџић покушао да слика.
Фотограф мора још да се одмакне.
На овој скици је објашњен положај даљине и висине фотографа.
Угао у односу на степениште се може видети у односу држача за тепих и врата.