Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Не знам ко је ово одвалио, али сигурно је неки комуниста. А сви су они интелектуалци. Smile
Одговори

Ово је као " научну истину" у правом смислу речи одвалио др Предраг Марковић, потпредседник СПС и интелектуалац са општим друштвеним угледом.
Дотичну глупост воли да цитира још један доктор историјских наука Драган Петровић.
Ко су нам доктори наука..... Добро је Андрић ( још један др историјских наука) :" Кад би људи знали какве будале се питају за најважније ствари на овом свету...."
Одговори

Каква је то била организација Подземна Хрватска?
Одговори

Раде Таталовић четник где је живео после рата?
Одговори

Ког немачког официра је, у ствари, убио Веселин Шијаковић у Врњачкој Бањи 1943. године?
Одговори

(16-10-2018, 09:43 PM)Болстон Пише:  Каква је то била организација Подземна Хрватска?
Није ми познато.
Одговори

(17-10-2018, 10:37 PM)Болстон Пише:  Раде Таталовић четник где је живео после рата?
Не знам, није био у четничким организацијама.
Одговори

(22-10-2018, 07:49 PM)Бенито Пише:  Ког немачког официра је, у ствари, убио Веселин Шијаковић у Врњачкој Бањи 1943. године?
Ни једног. Мајор Кениг је умро 1968. у Дрездену, није ни гоњен у Нирнбергу, јер су комунисти тврдили да су они убили оних 10 и ранили 26 Немаца, а одмазде према међународном праву су биле кажњиве ако су предузете после сукоба са регуларном војском, а не са бандитским формацијама.
Одговори

Знам за Кенинга, него питам да ли је неког убио уопште?
Одговори

(22-10-2018, 10:55 PM)Бенито Пише:  Знам за Кенинга, него питам да ли је неког убио уопште?
Проверавао сам редом ту причу. У то доба. у Врњачкој Бањи је убијен један недићевски официр. Убијен је од стране четника и било је одмазде. Ко га је убио, не знам. Чудно бо било да је Шијаковић јер јњ био премлад и из удаљене јесинице.
Одговори

А и немам га ни на једном списку ЈЧО.
Одговори

(22-10-2018, 10:55 PM)Бенито Пише:  Знам за Кенинга, него питам да ли је неког убио уопште?

Могуће је да се ради о капетану Фрицу Фидлеру, који је пре рата био директор Високе техничке школе. Он је заједно са Кенингом учествовао у стрељању ђака у Крагујевцу .

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Је л' Коча The Sandman Поповић био осуђен или не? Мислио сам да је ослобођен, али у овом чланку пише да је осуђен за то.

[Слика: Dq-DGV9-DWk-AMXowo.jpg]

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Где си ово нашао?
Није то " наш" Коча, него његов стриц , по коме је и добио име. Писао сам о свима њима на квизу.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 5 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним