Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Мислиш на Вука Малешевића?
Он би могао бити горе, али доле не.
Одговори

Господине Самарџићу у ,,Књизи о Рачићу,,наводите да је комадант Азбуковачке бригаде капетан Раде Степановић или Стјепановић погинуо 21.октобра 1943.године код с,Сијерци на Романији.Трбојевић каже другачије.
Одговори

Значи није иста особа на обе слике! Не знамо ко је официр у Гардијској униформи,штета изгледа моћно.
Одговори

(29-11-2018, 07:42 PM)Петар Пише:  Господине Самарџићу у ,,Књизи о Рачићу,,наводите да је комадант Азбуковачке бригаде капетан Раде Степановић или Стјепановић погинуо 21.октобра 1943.године код с,Сијерци на Романији.Трбојевић каже другачије.
Шта каже?
Одговори

Погинуо у повратку са Јелове горе према Пецкој у сукобу са комунистима.Пренет у Пецку и сахрањен.
Одговори

Кад смо код Сијераца. У комунистичким изворима се наводи да је тада у том селу погинуо и сахрањен капетан Павловић "Рачићев заменик", са још 100 четника.

Мислим да је то претерана цифра, као у осталом готово свака која потиче са комунистичке стране.
Друго, никад нисам чуо за Рачићевог заменика "капетана Павловића". Зна ли неко нешто о њему?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Капетан Милан Павловић комадант Азбуковачке бригаде.Његов заменик Раде Степановић.Капетан Милан Павловић касније начелник штаба Мачванског корпуса.
Одговори

Је л тај Павловић погинуо октобра '43?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Капетан Милан Павловић је заробљен и стрељан 1945 или 1946 године.
Одговори

Значи онај комунистички извор је безвредан.

Одговори

(29-11-2018, 09:05 PM)Петар Пише:  Капетан Милан Павловић је заробљен и стрељан 1945 или 1946 године.
Командант Студеничке бригаде. Није стрељан, убијен је као џукела у подруму ОЗНЕ у Рашки.
Иначе, за њега се причало да се представљао са чином више него што је имао. Односно да му је Рачић доделио чин, али да то није потврдио министар војни.
Павловић је рођен у Бакионици код Пожеге.
Одговори

(29-11-2018, 09:07 PM)Николај Пише:  Значи онај комунистички извор је безвредан.
Не могу сад да тражим, али прилично сам сигуран да има још један извор да је један официр погинуо у Сијерцима.
Одговори

(29-11-2018, 11:51 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(29-11-2018, 09:07 PM)Николај Пише:  Значи онај комунистички извор је безвредан.
Не могу сад да тражим, али прилично сам сигуран да има још један извор да је један официр погинуо у Сијерцима.

У "Срби против Вермахта" то је једини извор где се наводи да је погинуо капетан Павловић и 97 четника. Нешто "Путеви Романије", заборавио сам тачан назив. Нека локална монографија.

Одговори

Управо се купио Вашу књигу " Спашавање савезничких пилота".
Међутим, осим на насловној страни нема фотографија у боји.
Како то и зашто то ?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 13 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним