Оцена Теме:
  • 48 Гласов(а) - 4.54 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Проверите да ли овде има нешто корисно:

http://www.pogledi.rs/forum/Thread-inter...-djurisica

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(14-12-2018, 04:02 PM)Бенито Пише:  Да ли је аутентична она депеша, пишем по сећању, где Дража Михаиловић неком од команданата ( чини ми се Лукачевићу) сугерише да ће попа Селимира скратити за главу?
И који је контекст те приче.

Где си је нашао?
Одговори

Кад би сад могао да се сетим! 1943. је сигурно, али не могу да се сетим да ли поводом одласка из Црне Горе или касније.
Одговори

Ако си нашао негде у мојим књигама, онда је оригинал, нисам користио преписе и сл, али не верујем, сетио бих се такве депеше.
Одговори

Ок, пробаћу да нађем ових дана, кад будем имао више времена.
Одговори

(14-12-2018, 04:02 PM)Бенито Пише:  Да ли је аутентична она депеша, пишем по сећању, где Дража Михаиловић неком од команданата ( чини ми се Лукачевићу) сугерише да ће попа Селимира скратити за главу?
И који је контекст те приче.

Не знам за ту депешу, али по Немачким обавештајним извештајима поп Селимир је био популарнији и од Драже у срезу Сјеничком.
Одговори

Он је био између сјеничког и штавичког среза.
Одговори

(18-12-2018, 06:38 PM)Бенито Пише:  Он је био између сјеничког и штавичког среза.

Јесте, погрешио сам и то сам исправио.
Био је командант среза Сјеничког од окт.1942.
Одговори

Питање за све.
По коме су назване Калуђерске Баре на Тари и где му је гроб ?
Одговори

(18-12-2018, 08:57 PM)Мића Адмирал Пише:  Питање за све.
По коме су назване Калуђерске Баре на Тари и где му је гроб ?
По Попу Захарију Милекићу?Тамо је сломио ногу када је био у обручу од Аустроугара.Не знам где је сахрањен ни како је завршио.
Одговори

Борио се као четник у оба рата. Ако се не варам страдао је крајем 42. од Немаца, не могу сада да тражим папире.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(18-12-2018, 11:48 PM)Перун Пише:  Борио се као четник у оба рата. Ако се не варам страдао је крајем 42. од Немаца, не могу сада да тражим папире.

Борио се на Вишеграду 1941.
Његово име налази се на списку сахрањених у манастирском гробљу Св.Саве у Либертивилу. Не знам да ли је то тачно с обзиром на ово што каже Перун, а и нигде се не помиње у последње две ратне године.
Одговори

Питао ме Веља Илић, пре неки дан, и нисам знао одговор, па рек'о да питам тебе.
Реци ми име неког четника из Сомбора за време Другог светског рата?
Одговори

Било их је доста тамо, илегалци, има и на сајту, четници у Бачкој.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 4 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним