Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(29-04-2019, 09:34 AM)Српски Четник Пише:  
(28-04-2019, 08:40 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(28-04-2019, 10:20 AM)Српски Четник Пише:  Хвала вам! Занима ме да ли је стварно Дража наредио Пећанчево убиство? Видео сам снимак војводе Ђујића из 1998. где каже да му је неки његов човек рекао да је Дража изјавио да је убиство Пећанца "дело локалних кабадахија".
Пећанцу је судио војни суд, суђење је трајало више месеци. Иследник је био др Војин Андрић, најмлађи доктор наука (права) у Краљевини.
Пећанчев син Милан је тражио да се придружи четницима, на што је Дража одговорио да може само ако хоће да иде у Босну, с образложењем да се не може очекивати ''да нам буде лојалан'' (у смислу: на том терену, у близини). Или да га пусте. Изабрао је ово друго и пустили су га.
Хвала! Само ме још ово занима у вези са овом темом, да ли се зна када је Пећанац први пут ступио у додир са окупационим или квислиншким властима и да ли је Дража до тог тренутка сарађивао са њим?
Половином августа 1941.
Није ни тада, ни после.
Одговори

Да ли су Раде Радић и Урош Дреновић били војводе? Пошто их сви ословљавају као војводе, а нисам нигде нашао ко им је и када доделио та звања.
Одговори

Дреновић јесте, Радић није.
Одговори

(30-04-2019, 11:10 PM)Милослав Самарџић Пише:  Дреновић јесте, Радић није.
Хвала! Да ли се зна ко је Дреновићу доделио то звање?
Одговори

Ajde bre, dosadan si više!

Uzmi malo i sam nešto potraži. Nismo mi ovde da tebi odgovaramo na pitanja za koja možeš sam da nadješ odgovore, da nisi toliko lenj.
Одговори

(30-04-2019, 11:28 PM)Chicot Пише:  Ajde bre, dosadan si više!

Uzmi malo i sam nešto potraži. Nismo mi ovde da tebi odgovaramo na pitanja za koja možeš sam da nadješ odgovore, da nisi toliko lenj.
Остави човека да ради свој посао. Љутко
Видиш да је добио задужење да испита Милослава да ли заслужује приступницу ГО ИО ЦК СНСРН....Smile
Одговори

Ваистину!
Одговори

Па и питам зато што нисам могао да нађем...
Одговори

(01-05-2019, 11:04 AM)Српски Четник Пише:  

Јави се својима у служби, они имају све одговоре. Ђе је линк?
Одговори

(01-05-2019, 04:01 PM)Жаре Пише:  

Којој служби??? Зар није довољно то што је лик писао у "Новој искри" и што мало по мало говори о Љотићу позитивно.
Одговори

Ако неко пише у љотићевским новинама не значи да је љотићевац. И ти пишеш на четничком сајту а сам признајеш да су сви твоји комунисти.
Одговори

(01-05-2019, 04:44 PM)Српски Четник Пише:  
(01-05-2019, 04:01 PM)Жаре Пише:  

Којој служби??? Зар није довољно то што је лик писао у "Новој искри" и што мало по мало говори о Љотићу позитивно.

Прес служба СНС, УДБА... свеједно, све су то ав службе. Није довољно, дај линк!
Одговори

Сазнао сам да имам и четнике у породици.Али је нисам писао ни у једним комунистичким новинама.
Не свиђа ми се то што Обрадовић пореди Дражу, Недића и Љотића.
Љотић је био југословенски фашиста!
Послушај шта каже при крају.
Кад говори о Љотићу стално некако умањује његову издају, што можеш да чујеш у многим снимцима на Јутјубу.
Одговори

Је л' Жарко Тодоровић оставио неке мемоаре? Претпостављам да није.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 8 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним