Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Корени НИН-ове награде

Награда је и измишљена због Добрице Ћосића.
Више аутора о томе пише. Имаш и код: А. Филиповић- Корени српске пропасти ( критика серије Корени).
Одговори

(20-01-2020, 09:06 PM)Бенито Пише:  Саша Илић је добитник Нинове награде ове године.
У изјави за РТС рекао је:" Цела моја едиција посвећена је антифашизму и југословенству."

Овај човек као да је негде нашао времеплов па побегао из шпанске луднице 1937. године. Smile

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Био сам на додели НИН-ових награда.Повраћало ми се када сам видео Бисерко, Давида и оног дебилчета Бастаћа...
Одговори

Баш си потрефио друштво. Баја
Одговори

Буквално цела другосрбијанштина се окупила.Изненадио ме је срдачан сусрет Игора Јурића и оног Обрадовића из Крушика.Већина људи је дошла само због њега.
Одговори

А он је дошао као љубитељ књижевности? Јок
Шалим се, не мораш да одговараш.
Одговори

(28-01-2020, 03:47 PM)Константин Миловановић Пише:  Буквално цела другосрбијанштина се окупила.Изненадио ме је срдачан сусрет Игора Јурића и оног Обрадовића из Крушика.Већина људи је дошла само због њега.

Ко је Игор Јурић?

Иначе, дуго сам читао НИН. Како су године пролазиле, мењали смо се и он и ја. Остао ми је у лепом сећању. Био је то, за наше прилике, релативно добар часопис. Неколико пута су ми објавили реаговање у писмима читалаца. Вероватно сте приметили да ми недостаје интелектуалне полемике у реалном животу, па сам одувек налазио одушка у полемисању "на даљину". На пример, волео сам да се препуцавам са Богданом Тирнанићем. А и он је одговарао на моја реаговања. Након једног мог дрског и малициозног реаговања је и преминуо.
Елем, НИН је продат странцима чини ми се 2010. године. За неке смешне паре. Тада је потпуно и дефинитивно пропао. Једном приликом су имали неки текст који је био превод са енглеског. Превод је био тако лош као да су преводили са аутоматског интернет преводиоца. Тада сам им написао последње писмо читалаца. Које, наравно, нису објавили. После тога сам престао да га читам. Видео сам сада недавно да од старе екипе колумну пише само онај лудак Драган Јовановић.
Да скратим. Предратни НИН су основали комунисти. Поратни су обновили комунисти. То се односи и на НИН-ову награду. А, као што сви добро знамо, оно што се грбаво роди - време не исправи. Па ни недељник Време. Smile

Одговори

Цитат:Ко је Игор Јурић?

Оснивач фондације "Тијана Јурић", отац дјевојчице, жртве манијака.
Одговори

(29-01-2020, 05:25 PM)ХраброСрце Пише:  

Тај ми човек иде на живце сам' тако. Претпостављам да му није било лако када је изгубио ћерку на тако гнусан и суров начин (не знам како му је било јер то само он зна) и да треба времена да се човек навикне на губитак. Међутим, када неко почне да уновчава сопствену трагедију у мојим очима постаје ловац на душе, а таквих је све више по Србији.

НИН-а што се тиче...
Престао сам да га читам још ономад, када су награду дали Арсенијевићу.
Одговори

(29-01-2020, 11:22 PM)Јеремија Пише:  НИН-а што се тиче...
Престао сам да га читам још ономад, када су награду дали Арсенијевићу.

Да, то је тада био велики скандал. Дати награду једном жутокљунцу. Мислим да је тада Никола Милошевић био у жирију. Нисам читао књигу, али начуо сам да је књига дефетистичка. Колико се сећам - позивање на дезертерство, супростављање Милошевићу као ратном хушкачу и паликући. То је било ваљда 1993. или 1994. Али ко би још обраћао пажњу на то док траје рат у Босни? Шта смо ми све претурили преко главе, каквих смо се све будала нагледали...

(29-01-2020, 05:25 PM)ХраброСрце Пише:  

Аха, чуо сам за њега. Али нисам баш укапирао шта он заправо ради и зашто се толико често појављује у медијима. Да ли може неко да ми то објасни? Да не бих дангубио тражећи по интернету...

Одговори

Па званично, циљ фондације је спријечавање сличних злочина и борба против педофилије и насиља над малолетним лицима. Позива на доношење строжијих закона за такве преступнике борбу против истих. Скоро је помињао да има доказе против неких вип личности, политичари и слично.
Е сад, откуд толика медијска пропраћеност и да ли има нешто још иза тога, што брат Јеремија каже - да ли се профитира на нечијој трагедији, ја не бих коментарисао, ово што сам написао знам површно из медија, тако ништа нећу судити.
Одговори

(30-01-2020, 03:58 PM)ХраброСрце Пише:  Па званично, циљ фондације је спријечавање сличних злочина и борба против педофилије и насиља над малолетним лицима. Позива на доношење строжијих закона за такве преступнике борбу против истих. Скоро је помињао да има доказе против неких вип личности, политичари и слично.
Е сад, откуд толика медијска пропраћеност и да ли има нешто још иза тога, што брат Јеремија каже - да ли се профитира на нечијој трагедији, ја не бих коментарисао, ово што сам написао знам површно из медија, тако ништа нећу судити.

Хвала на одговору, скратио си ми муке у вези са претрагом по интернету. Smile
То шта се десило у тој трагедији и шта се сада збива само Бог зна. А вероватно и неколико добро обавештених људи.
Чудно ми је да помиње у медијима како има доказе против тих неких познатих људи. Нисам правник, али претпостављам да је скривање доказа о злочину - такође злочин. А ако знамо ми те ствари из медија, онда знају и полиција и тужилаштво. Шта је ово, лудница, људи моји?

Одговори

Ове године роман од Светислава Басаре "Контреаедорифин" је освојио НИН-ову награду...

Све би било идеално да до две недеље пре проглашења добитника НИН-ове награде Басара није извршио трансфер после 10+ година из опозиционог Данаса у режимски Курир.

Да је Басара остао у Данас-у да ли би добио НИН-ову награду.

Наравно да не би.

Комунисти су јачи него икад.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Погледај прво ко је добио НИН-ову награду прошле године, па онда тврди да је Басара добио награду зато што је напустио Данас.
Нису црвени само код Овај, има их на све стране. Поготово у култури. Само су нијансе рујне боје у питању.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним