Поруке: 1,374
Теме: 9
Придружен: Oct 2014
Углед:
137
Ма дај брате Капатане немој и ти...
За ширу јавност испаде да је Додик открио спашавање пилота. Више одјека има његова данашња изјава (а јуче је први пут сазнао за спашавање) о спашавању из Вољнића него сав рад и труд Самарџића, Динче, Шика...
Поруке: 14,527
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,065
Ма јесте, Антун Милетић.
Ненамерна омашка.
Поруке: 2,084
Теме: 6
Придружен: Jul 2013
Углед:
109
Једно питање.
На више места Американци објашњавају да су им рекли да је постојала награда ко преда америчке авијатичаре Немцима. Ја нисам срео такав податак.
Читам код Тимотијевића анализу Недићеве штампе. Тамо се уопште не спомињу ни оборени авиони ни оборени авијатичари. А било је јасно да су стотине авијатичара у Србији избегле заробљавање. У светлу тога да су по штампи игнорисали оборене Американце, мало ми је чудно да је постојала награда за њихово хватање.
Да ли је ико негде нашао поуздан податак да је таква награда нуђена?
Поруке: 4,401
Теме: 55
Углед:
648
Можда се награда односила на службенике Недићевог апарата, вероватно су претпостављали да од народа не могу да очекују изручење, као што се и обећање награде за Дражу показало као промашај.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 14,527
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,065
Шта се ово, напрасно, ТВ Пинк ухватио ове теме?
Само пљуште емисије....
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 17,005
Теме: 632
Углед:
1,872
Ватра, шта беше у вези оне евакуације из Бољанића крајем фебруара 1945? Је ли била или не? Колико је било укупно евакуација из Бољанића?
Поруке: 2,084
Теме: 6
Углед:
109
Није била. Биле су евакуације 1. Новембра и 27. Децембра, 3 односно 20 авијатичара, плус још неки.
Било је авијатичара који су били тад са четницима, скоро до маја.