Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4.75 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Корона вирус: Како и зашто?

Tebe cemo prosvetar u neku supu da te izoluju, ionako ti mnogo vise od toga ne treba, imaju to u Australije a i Kanada ce, posto ste za kraljicu majku, pa ces ti tamo lepo da se molis preko interneta sa lajv striming u Ostrog. A mozda pronadju i da miris prebace preko interneta, pa da i omirises malo Ostrog.

A Terzin ako ima malo mozga, on ce u Alabamu, Teksas....
Одговори

Ti Prosvetar ne da si konzerativan(nemam ja nista protiv toga), ali si toliko zakonzervioran ki Hitler kad pravio konzerve koje traju po 50 godina.
I nasao si gde da odes, u KANADU. Pa nema gore.
Одговори

Ај и ја мало ћирилицу, што сам ја гори од осталих. И мој компјутер има ћирилицу.

Ало, Просветар, како ЖИВИНАРИШ у Канади?
Одговори

Амерички радиолози упозоравају: Последице због КОВИД-19 могу довести до више смртних случајева од рака

Значајно смањење ЦТ снимања за рак настављено је чак и након пика пандемије ковида 2020. године, одлажући дијагнозу и лечење и повећавајући могућност узнапредовалих карцинома и лошијих исхода за пацијенте у будућности, према студији која ће бити представљена следеће недеље на годишњем састанку Радиолошког друштва Северне Америке (РСНА).

Бројне студије су показале озбиљан утицај КОВИД-19 на здравствену заштиту у САД, пошто је пандемија испунила болнице и смањила капацитет снимања током свог врхунца од марта до почетка маја 2020. Међутим, неколико студија је истраживало дуготрајне ефекте пандемије на откривање рака.

За нову студију, истраживачи из Опште болнице у Масачусетсу (МГХ) и Харвардске медицинске школе у ​​Бостону упоредили су ЦТ прегледе у вези са раком током три периода 2020. године: пре-КОВИД фаза (од јануара до средине марта), пик КОВИД-а (средином марта). до маја) и пик после КОВИД-а (од маја до средине новембра). Они су посматрали запремину ЦТ-а и врсту неге која се пружа путем снимања.

Као што се очекивало, обим ЦТ-а је значајно опао током КОВИД пика. ЦТ за скрининг рака је пао за невероватних 82%, док је ЦТ за почетни преглед, активни рак и надзор рака такође забележио значајан пад. Обим за скрининг карцинома и иницијални преглед нису се побољшали у периоду пика након КОВИД-а, остајући мањи за 11,7%, односно 20%, у односу на њихов број пре КОВИД-а.

„Смањење током пика ЦОВИД-а очекивало се због наређења о останку код куће и броја одељења за снимање која су се затворила из предострожности“, рекао је старији аутор студије Марк Суци, МД, радиолог за хитне случајеве у МГХ и извршни директор МЕСХ инкубатор, интерни центар за иновације и предузетништво. „Када су нормалне операције настављене, очекивали бисте да ови пацијенти буду третирани на правичан начин, али, у ствари, испоставило се да нису".

Постојаност опадања ЦТ-а за скрининг рака и почетни преглед вероватно значи већи број пацијената са узнапредовалим карциномом у будућности.

https://scitechdaily.com/radiologists-wa...er-deaths/
Одговори

Pa normalno da opalo lecenje ostalih bolesti prosle godine na racun Korone. Slabe pare dobijali tad, a za Koronu 13K ako te stave na respirator i 39K ako umres.
To je trajalo tako jedno 3 meseca od pojave Korone, kaze moja zena sad, a posle se malo vesnuli, al se nisu pretrgli opet.
Одговори

I da ti kazem ovo: U demokratiji mozes dosta vise da kazes nego u komunizmu, mada ne mozes bas sve sto bi hteo, cak i ako iskljucis psovke.
Ali da promenis ne mozes nista.

To je video jos Mark Tven i rekao: Kad bi se nesto glasanjem menjalo oni nam ne bi dali da glasamo.
Одговори

Ima nesto interesantno. Mene su na "Nultoj tacki" na Telegramu banovali istog trenutka kad sam rekao da se u Americi placa 13K za one kojie stave na respirator, i 39K ako umre. Ja ne mogu da vidim komentar nijedan niti da posaljem od tada, samo vesti. A to mi ej bio prvoi(i poslednji) komentar. Smile

E sad, server nulte tacke je u Americi, Politike slicno, Novosti ..., uglavnom svi ti poznati su van Srbije na zapadu, telegraf je u Srbiji, Danas Srbija i Pogledi isto.

Jel zna neko nesto vise o ovoim stvarima...?

Nesto meni tu mnogo smrdi.
--------

Zena mi kaze da mnogo znam, dodaje: A koliko to njih zna u Americi? Pa reko sta znam, znaju valjda? Pa znaju moji pacijenti kad im kazem.
Rekao joj JEDAN Amer....
Mozda je to razlog.

Aj neko nek ode telegram nulte tacke i nek anapise: U Americi placaju 13K dolara bolnici ako stave pacijenta na respirator i 39K ako umre.
Da vidim jel ce i njega da stopiraju. Link je ovde: Telegram: Contact @nultatacka
Одговори

Црквена заједница мора промовисати поштовање медицинских мјера против епидемије. Ко од нас мисли да те мјере не треба поштовати, нека такво мишљење задржи за себе.

У заједници, на нашим сабрањима, морамо показивати ту врсту бриге и међусобне пажње која пази на све те мјере прописане од стране здравствених радника. Црква не смије постати мјесто из којег се шири прича да су здравствене мјере нешто сувишно и непотребно.

Ако неко од вјерника има неку дилему по питању мјера, а да су оне оправдане, то онда треба да буде предмет његовог духовног разговора и савјетовања са пастиром.

Не могу и не смију појединачне дилеме да се приказују као став Цркве. Став Цркве као заједнице је више пута поновљен и врло је јасан: поштовање здравствених мјера. Уз такав став наравно иде и овај други да Црква никада, ни по коју цијену – било каква невоља или епидемија да је у питању – неће оставити ниједног свог вјерника без молитве, без благослова и без упражњавања светотајинског живота.

О. Гојко Перовић

Митрополија црногорско-приморска

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(30-11-2021, 11:07 AM)Шумадинац Пише:  Црквена заједница мора промовисати поштовање медицинских мјера против епидемије. Ко од нас мисли да те мјере не треба поштовати, нека такво мишљење задржи за себе.

У заједници, на нашим сабрањима, морамо показивати ту врсту бриге и међусобне пажње која пази на све те мјере прописане од стране здравствених радника. Црква не смије постати мјесто из којег се шири прича да су здравствене мјере нешто сувишно и непотребно.

Ако неко од вјерника има неку дилему по питању мјера, а да су оне оправдане, то онда треба да буде предмет његовог духовног разговора и савјетовања са пастиром.

Не могу и не смију појединачне дилеме да се приказују као став Цркве. Став Цркве као заједнице је више пута поновљен и врло је јасан: поштовање здравствених мјера. Уз такав став наравно иде и овај други да Црква никада, ни по коју цијену – било каква невоља или епидемија да је у питању – неће оставити ниједног свог вјерника без молитве, без благослова и без упражњавања светотајинског живота.

О. Гојко Перовић

Митрополија црногорско-приморска

Uvek je crkva znala uz narod poslednjih 75 godina. Smile De je ovaj prosvetni radnik, sta on kaze na RPC i SPC? I S ide posle R u azbuci. Smile
Pao u depresiju.... 

Prica se da ce da se vakcinise jer mu i SPC i RPC to preporucuju. DVA PUTA ce da se vakcinise svakom dozom. Jednom za SPC a drugi put za RPC.
Al prva inekcija doze mora da bude za RPC, a tek druga inekcija doze je za SPC, jer smo mi mladja ruska braca(mada se pokojni Deretic ne slaze sa tim).
Znaci duplo sve....svaka mu cast, kao u Dangi(Radoje, ne golub) ...pecat u celo....

Medjutim bas sad mi javljaju drugi da on napisao zalbu kanadskoj vladi jer ga SPC tera da se vakcinise. Smile Kako ce presudi kanaCka vlada, ce vidimo, vrlo je neizvesno.
Одговори

Samo par prvih minuta...Korona ce da TRAJE.

https://www.youtube.com/watch?v=6TXCe7blOSA

Kako i zasto Korona....Zasto je ...jer globalisti vise nemaju nacin da zavladaju svetom, gubili su ubrzano pozicije.
Одговори

(01-12-2021, 04:00 AM)zstoja Пише:  Samo par prvih minuta...Korona ce da TRAJE.

https://www.youtube.com/watch?v=6TXCe7blOSA

Kako i zasto Korona....Zasto je ...jer globalisti vise nemaju nacin da zavladaju svetom, gubili su ubrzano pozicije.

ШАРИЋ ЈЕ ДАО ПРЕСЕК ЕПИДЕМИЈА КРОЗ ИСТОРИЈУ АЛИ НИЈЕ ОБРАДИО ФЕНОМЕН ЧЕТВРТЕ КОМУНИСТИЧКЕ РЕВОЛУЦИЈЕ!

Ипак...користан прилог, само да упоредимо ПРАВЕ епидемије са овом махинацијом где су главни циљеви:

1. Глобално поробљавање человјечества,
2. Уништење Хришћанства па и осталих религија (сем једне).
3. Уништење традиција.
4. Уништење Светих Тајни Породице, Брака, Очинства, Мајчинства...
5. Увођење сијасет џендера зарад обесмишљавања полова!
6. Уништење свих раса и свођење свих цветова у башти Бжијој на једну травуљину која нит'смрди нит'мирише!
7. Свођење човека на животињу, стоку која скаче једно на друго по улици као кучад!

Све оно што претходне ТРИ КОМУНИСТИЧКЕ РЕВОЛУЦИЈЕ нису успеле да остваре!

ИЗ ОВОГА МОЖЕ САМО БОГ ДА НАС СПАСЕ!

ИЛИ ПАК НЕКА ВОЈНО-ОБАВЕШТАЈНА АКЦИЈА ПОКАЈАЊА РАЗНИХ СЕКТИ, СУБОТАРА, КВЕКЕРА, МОРМОНА, МОРОНА ИЛИ ЏЕХОВИНИХ СВЕДОКА, КОЈИ БИ КАО ПОКАЈНИЦИ УСПЕЛИ ДА СПСУ ЧЕМЕРИКУ ОД УНИШТЕЊА А УЗГРЕД И НАС, ШАКУ СИРОМАХА ДИЉЕМ ПЛАНЕТЕ!

Међутим!

У ДЕМОНСТРАЦИЈЕ И ГАНДИЈЕВСКЕ ПРОТЕСТЕ НЕ ВЕРУЈЕМО, ТО САМО ЊИМА СЛУЖИ ДА ПРОЦЕНЕ КОЛИКО ИМА НЕПОСЛУШНИХ ЛОГОРАША!

У КОНЦ-ЛОГОРУ ‘АУСТРАЛИЈА’ ГЛАВНА ДОКТОРКА МЕНГЕЛЕ ОТВОРЕНО ГОВОРИ О ДИРЕКТИВАМА НОВОГ СВЕТСКОГ ПОРЕТКА, ПОГЛЕДАЈМО ТО ЛИЦЕ, ОЧИ...КАЖУ ДА ТО СТВОРЕЊЕ ИМА И МУЖА, ДЕЦУ....КУКУ И ЛЕЛЕЕЕЕЕ!

https://www.youtube.com/watch?v=WCiPwb4CxOM

Међутим!

Увек има логораша којима је у логору добро, то је као онај шведски синдром.

ЗДРАВОМИСЛЕЋИ ЛОГОРАШИ СВИХ ЗЕМАЉА-СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

СФ-СН*

-------------------------

*Смрт Фармакофашизму-Слобода Народу!

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(01-12-2021, 10:20 AM)Шумадрипац Пише:  

Водитељка:

-Да ли сте чули...омикрон...бла, бла...

Другар'ца Глигић:

-Не чујем!

OOO TEMPORA!
OOO MORES!
ODI PROFANUM VULGUS ET ARCEO!

А и свим симпатизерима, добардан!

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

"ИЗ ОВОГА МОЖЕ САМО БОГ ДА НАС СПАСЕ!

ИЛИ ПАК НЕКА ВОЈНО-ОБАВЕШТАЈНА АКЦИЈА ПОКАЈАЊА РАЗНИХ СЕКТИ, СУБОТАРА, КВЕКЕРА, МОРМОНА, МОРОНА ИЛИ ЏЕХОВИНИХ СВЕДОКА, КОЈИ БИ КАО ПОКАЈНИЦИ УСПЕЛИ ДА СПСУ ЧЕМЕРИКУ ОД УНИШТЕЊА А УЗГРЕД И НАС, ШАКУ СИРОМАХА ДИЉЕМ ПЛАНЕТЕ!"

Svako bira kako ce da se spasava, i ne ceka samo na boga. Bog je inace isti i kvekerima i subotarima,...sad ne znam kako on svima d audocvolji zamerice se nekima.

I plasim se da ovim pravovernicima slabo nesto pomaze(sve ih manje, sektasi ih opkoljavaju...)...vise "sektasima" pomaze.
A najvise pomaze oniam koji u njega ne veruju, rekao bih, nego sve izvlace sami. Nama ne da je pomogao....nego ne mogu ti opisem, a nismo neki ver(e)nici.
Cak ugodio da udari tornado u bolnicu i porusi je da bi nam jeftino prodali stvari kad smo otvarali privatno.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним