Оцена Теме:
  • 12 Гласов(а) - 3.92 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Украјина и Новорусија

Ма, сагласан сам са Тобом. Моје је да објасним стратегију, а не да ли сам сагласан.
Путин је дефинисао циљ када је признао четири отцетљене области. То је минимум.
Е сад, друга је прича што ако дођу до тих граница онда више неће имати ко да брани остатак Украјине.
Видећемо....
Одговори

Одговори

Ако сам добро разумео Дејана Берића сада су неке јединице подељене овако :

1. Армијски Корпус (ДНР)

2. Армијски Корпус (ЛНР)

3. Армијски Корпус (Добровољци)

Што се тиче ситуације око Угледара,где су Руси изгибили три тенка и не знам још колико оклопних возила,то се десило зато што је један официр издао наређење да иду преко степе где их је сачекала украјинска артљерија и уништила.У људству су губици преко 20 војника.Том официру није први пут да је издао неко овакво наређење.Берић каже да је издајник,што може да буде, али може бити и гребање за чварке.Углавном надају се да ће тај официр бити повучен са фронта,ако већ није.
Одговори

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Одлично толковање гос'н Самарџића, али уз једну замерку: пренаглашавање појаве "антиамериканизам" и "антиевропејство" као део комунистичке тековине, а изостанак, тј. није поменута ниједном и трећа комунистичка тековина - "русофобија", која је много битнија у целој причи.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(12-02-2023, 10:17 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Што се тиче ситуације око Угледара,где су Руси изгибили три тенка и не знам још колико оклопних возила,то се десило зато што је један официр издао наређење да иду преко степе где их је сачекала украјинска артљерија и уништила.У људству су губици преко 20 војника.Том официру није први пут да је издао неко овакво наређење.Берић каже да је издајник,што може да буде, али може бити и гребање за чварке.Углавном надају се да ће тај официр бити повучен са фронта,ако већ није.
Наводно је у питању Ђенерал-потпуковник Рустам Мурадов, командант групе "исток". Али ову информацију сам добио са руског телеграма, тако да не грешимо душу јер можда човек није крив.
Одговори

(12-02-2023, 11:58 PM)Шумадинац Пише:  Одлично толковање гос'н Самарџића, али уз једну замерку: пренаглашавање појаве "антиамериканизам" и "антиевропејство" као део комунистичке тековине, а изостанак, тј. није поменута ниједном и трећа комунистичка тековина - "русофобија", која је много битнија у целој причи.

Тачно...
Мада ја мислим да тешко ми било какву сарадњу са Американцима можемо да успоставимо, то ни много веће и озбиљнији европске државе од нас нису успеле. У најбољем случају међусобно толерисање.
Просто, Америка је заснована на идејама које су суштински супротстављене српским традицијама и вредностима. Фанатични републиканизам, протестантизам и реформација, анти-традиционализам, а уз све то и екстремизам без обзира о којој се линији радило.
Одговори

Одговори

Одговори

ЖОЗЕП БОРЕЉ: ЕВРОПСКА УНИЈА ЈЕ ВОЈСКА УКРАЈИНЕ

▪️Жозеп Борељ је на Минхенској конференцији изјавио да је Европска унија војска Украјине, пошто сукоб представља егзистенцијалну претњу европској безбедности;

▪️Украјина добија довољно оружја, али мало муниције, ЕУ би требало да реши овај проблем у року од недељу дана;

▪️Украјина је већ постала члан европске породице, остаје само да се „институционализује ова одлука“

▪️ Треба мање да аплаудирамо Зеленском и да му испоручујемо више граната;

▪️Ванредни састанак министара спољних послова ЕУ биће одржан 6-7 марта ради координације испоруке додатног наоружања и муниције Украјини.

РТ Балкан

Д М
Одговори

Годину дана рата ускоро...неће се то још скоро завршити...
Одговори

(19-02-2023, 04:26 PM)Filip88 Пише:  Годину дана рата ускоро...неће се то још скоро завршити...

Процена је око 4-5 година...

Руси ће имати око 700-800 хиљада мртвих...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(19-02-2023, 05:11 PM)Mekenzi Пише:  
(19-02-2023, 04:26 PM)Filip88 Пише:  Годину дана рата ускоро...неће се то још скоро завршити...

Озбиљно?
Одговори

(19-02-2023, 05:13 PM)Београђанин Пише:  
(19-02-2023, 05:11 PM)Mekenzi Пише:  

Озбиљно?

Шала ба!

Више, са рањеним прећи ће мелеон.

До сада имају преко 200 хиљада мртвих и рањених.

Као год се заврши, Руси су изгубили.

Овако се не улази у "трећи светски рат".

Тотални фијаско друге највеће војне силе.

За годину дана ратовања освојили један већи град Маурипољ и ништа виша изгубили Херсон цео. Шуме, села и ливаде не рачунам.

Вагнер изгубио силне људе за Бахмут због погрешне обавештајме службе Руса...итд..

И, да после годину дана ракете и дан данас падају на Доњецк.

Лоше много лоше...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 7 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним