Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(03-04-2023, 10:09 PM)Gapon Пише:  
(03-04-2023, 09:49 PM)Александар Динчић Пише:  
(03-04-2023, 07:45 PM)Vladinica Пише:  Hvala puno Aleksandar Dincic...prosto ne znam kako da Vam zahvalim.Sta se desilo sa Dragim BeloTrepcom i da li je on u stvari "GaGa" kog se moj deda mnogo plasio...
da li imate fotografije.?
izvinite sto Vas puno zapitkujem...

Овај "Га-Га" којег помињете стварно је био страшан. Али, то није Драги Белотрепац већ је то био надимак за Милоша Гагића, команданта Жупске четничке бригаде.

Страшан... ? Према непријатељима? У ком селу је погинуо војвода Рода?

da li mozete da nam kazete nesto vise o Milošu Gagicu i o njegovoj sudbini ? hvala na odgovorima ?
Одговори

О Гагићу:
https://www.pogledi.rs/najsurovija-fotog...odina.html
Одговори

(04-04-2023, 05:21 PM)Милослав Самарџић Пише:  О Гагићу:

hvala.da li je ovo ispred opstine u Trsteniku.?mnogo godina kasnije na istom mestu je bio izlozen i *Ciflinger* cetnik odmetnik poreklom iz Tulesa opstina Aleksandrovac...mislim 1954 god..---Milos Gagic je bio pozitivan covek...ja sam tragao za Rodinim cetnikom Gagom... hvala na pomoci...
Одговори

ne izgleda kao zgrada opstine u Trsteniku...pokusavam da se setim kako izgleda zadnja strana zgrade opstine -da li ste sigurni da je ovo u Trsteniku ili mozda u Krusevcu ?
Одговори

ako pazljivo gledam u fotografiju...tj.zgradu u pozadini vise je verovatno da je zgrada u pozadini osnovna skola u Stopanji...kasnije je na uglu tu dozidana i nova komunisticka i spojena...i danas se moze videti ovaj izrazeni deo na zidu..tu gde su vrata ...pokusavam da se setim ...
Одговори

inace...nekad je u hodniku osnovne skole u Stopanji na spratu bio izlozen eksponat sa nemackim slemovima i obavestenja o borbi koja se tu vodila izmedju *partizana* i nemaca...kao i o formiranju celije KP u Stopanji...mislim da je to bilo u postavci do 2000 godine.A interesantna je tabla sa spiskom poginulih za oslobodjenje mesta...koja se nalazi na Domu Kulture u Stopanji...vecina je poginula na Sremskom frontu..mislim...pa ima i spomenik palim borcima ispred zdravstvene stanice u Stopanji...a o bici izmedju cetnika i kfislinga ja sam saznao od Vas...inace sam bivsi ucenik osnovne skole u Stopanji..
Одговори

(02-04-2023, 11:01 PM)Vladinica Пише:  postavio bih jos jedno pitanje:
devedesetih godina na autobuskoj stanici u Vrnjackoj Banji izvesni *Nojko Vukcevic* posle rasprave sa inspektorom Supa bacio je bombu u autobus i bilo je poginulih.Mediji su objavili da su kod njega pronadjeni plakati sa likom Draze Mihajlovica i da se uputio na Ravnu Goru tj. na skup.Mestani su pricali da je bio povratnik iz legije stranaca i da je bio cetnik u drugom svetskom ratu.I tada su kratko krikovali Pokret Draze Mihajlovica.Pricalo se da je *Nojko Vukcevic*preminuo od posledica torture u Niskom zatvoru.
Sta je istina ?
hvala na odgovoru..
?? ?? ??  Баја
Одговори

-- pitao bih da li je Nikola Jovanovic zvali Ciflinger bio i zvanicno kod nas u Srbiji zadnji odmetnik odnosno begunac.Lividiran je po mojim saznanjima 1954 godineu jednom od ovih sela -Stanisinci,Stublica,i njegovo telo je bilo izlozeno ispred opstine u Trsteniku.
Poginuo je uz uzvik Za kralja i Otadzbinu...kod sebe je imao takozvani *štuc* skraceni karabin...
bio je poreklom i sela Tules opstina Aleksandrovac ..
mislim da je imao sina ali ne znam sta se desilo sa njegovim sinom...
potraga za njim je bila velika i duga...
hvala na odgovoru
Одговори

(05-04-2023, 01:24 PM)Vladinica Пише:  
(02-04-2023, 11:01 PM)Vladinica Пише:  postavio bih jos jedno pitanje:
devedesetih godina na autobuskoj stanici u Vrnjackoj Banji izvesni *Nojko Vukcevic* posle rasprave sa inspektorom Supa bacio je bombu u autobus i bilo je poginulih.Mediji su objavili da su kod njega pronadjeni plakati sa likom Draze Mihajlovica i da se uputio na Ravnu Goru tj. na skup.Mestani su pricali da je bio povratnik iz legije stranaca i da je bio cetnik u drugom svetskom ratu.I tada su kratko krikovali Pokret Draze Mihajlovica.Pricalo se da je *Nojko Vukcevic*preminuo od posledica torture u Niskom zatvoru.
Sta je istina ?
hvala na odgovoru..
?? ?? ??  Баја

Није ми познато.
Одговори

(05-04-2023, 03:04 PM)Vladinica Пише:  -- pitao bih da li je Nikola Jovanovic zvali Ciflinger bio i zvanicno kod nas u Srbiji zadnji odmetnik odnosno begunac.Lividiran je po mojim saznanjima 1954 godineu jednom od ovih sela -Stanisinci,Stublica,i njegovo telo je bilo izlozeno ispred opstine u Trsteniku.
Poginuo je uz uzvik Za kralja i Otadzbinu...kod sebe je imao takozvani *štuc* skraceni karabin...
hvala na odgovoru
Могуће да је вио последњи с пушком уз себе.
Одговори

(05-04-2023, 03:04 PM)Vladinica Пише:  -- pitao bih da li je Nikola Jovanovic zvali Ciflinger bio i zvanicno kod nas u Srbiji zadnji odmetnik odnosno begunac.Lividiran je po mojim saznanjima 1954 godineu jednom od ovih sela -Stanisinci,Stublica,i njegovo telo je bilo izlozeno ispred opstine u Trsteniku.
hvala na odgovoru

Могуће је да је био последњи с пушком уз себе.
Последњег четника у општини Александровац ухапсили су негде 1975, али није носио пушку. Из села Ступања, колико се сећам.
Одговори

Г.Самарџићу,кад ћемо знати ко глуми у филму Ђенерал?
Одговори

(05-04-2023, 03:23 PM)Милослав Самарџић Пише:  
hvala na odgovoru

Могуће је да је био последњи с пушком уз себе.
Последњег четника у општини Александровац ухапсили су негде 1975, али није носио пушку. Из села Ступања, колико се сећам.

da li znate kako se zvao cetnik koga su uhapsili 1975 god.. ocigledno je da nisu bili mnogo ozbiljni kao sto su se pricali..mislim na drzavni aparat tog vremena... Хармоника
Одговори

(05-04-2023, 03:29 PM)Лука Калиманац Пише:  Г.Самарџићу,кад ћемо знати ко глуми у филму Ђенерал?
Када буде сазнао режисер.  Јок
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 8 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним