Оцена Теме:
  • 46 Гласов(а) - 4.52 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(27-11-2014, 02:39 PM)Pavle Пише:  Има ли података о томе како је Дража коментарисао Мајски преврат 1903.?
Какво је било његово мишљење о томе?
Нисам видео.
Одговори

Милославе, што нема Погледа на сајму књига у Нишу? Видим да неки продају Погледове књиге, али само неколико...
Одговори

(29-11-2014, 10:19 AM)Владимир Петровић Пише:  Милославе, што нема Погледа на сајму књига у Нишу? Видим да неки продају Погледове књиге, али само неколико...
Зато што смо раније пролазили са губитком.
Одговори

Gospodine Samardžiću, kako je skončao general Ljuba Novaković?

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори

Убили су га комунисти, мислим у Црној Гори 1943. године.
Одговори

(20-03-2014, 06:49 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(20-03-2014, 09:14 AM)Vlad Alekš Пише:  Gospodine Samardžiću, pokojni deda mi je pričao o svom prijatelju iz detinjstva i mladosti, koji je 1944/45 pobegao od crvene divlje horde i nastanio se u Mančesteru. Zaboravio sam ime tog čoveka o kome mi je deda govorio, međutim uspeo sam da u "Enciklopediji srpske dijaspore" pronađem čoveka koji odgovara opisu. U pitanju je Dragan Lukić i tada se bavio hotelijerstvom. Da li znate ko je on, da li ste ga možda upoznali? Inače u enciklopediji piše, ako sam ja dobro razumeo, da je on bio u Ljotićevcima, a potom je prešao u četnike. Smederevski korpus, ili kako se već to tada zvalo. Unapred hvala na odgovoru.
Да, упознао сам га 1990. у Лондону, када сам први пут био код престолонаследника Александра. Душан и његов брат имали су седам хотела. Посао им је добро ишао, имали су и приватни авион. У то време били су престолонаследникови финансијери, а и раније, можда још од 1960-тих (ако не они, неки други љотићевци).
Иначе су из Марковца код Лапова.
Нису били у четницима, само у љотићевцима.
На мене су оставили добар утисак, вредни и скромни људи, а нису били нападни у вези идеологије. Не верујем да би му се свидели многи неољотићевци. Ипак је он - као и многи други - доста живео на Западу.
Душан је испод сакоа носио оригинални српски сељачки џемпер, на закопчавање, што ми је било симпатично. Мислим да му је исплела сестра, која је живела у Марковцу.

Evo, nikako da Vas pitam i to da li su Lukići živi? Da li možete da mi nađete neki kontakt mejl ili telefon, ili bilo šta drugo, hteo bih da ih kontaktiram. Ako ste u stanju, pošaljite mi kao privatnu poruku. Smile
Hvala unapred.

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори

Немам одавно те контакте, питај неког на Двору.
Одговори

[Слика: 1277417_396669263789814_525659436_o.jpg][Слика: radivoje_kerovic.jpg]

Господине Самарџићу да ли имате неку од ове две слике Радивоја Керовића у већој резолуцији?Ако можете да поставите овде.
Одговори

Немам, а ову другу немам уопште.
Одговори

Милославе, шта мислите о књизи Момчила Спасојевића и Борислава Максимовића "Раде Радић-Истине и лажи" ?

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

Нисам читао. Јел има на нету?
Одговори

Ја сам и слушао и читао давно да је Младен Стојановић заправо страдао од комуниста после састанка у данашњем Кнежеву почетком 1942. Наиме, на састанку КПЈ шепави Загорац се уплашио за свој положај због Младенове велике популарности у народу па је наредио ликвидацију. После рањавања у борби са четницима, Младена склањају у Јошавку родно село Рада Радића. Прича се да су се заправо Коста Нађ и његови сарадници преобукли у четнике, отишли у Јошавку и убили га у Млинској Ријеци где и данас постоји Младенов споменик.
ДА ЛИ НЕШТО ЗНАТЕ О ОВОЈ ВЕРЗИЈИ ДОГАЂАЈА?

Част ти свака Гацко равно кад си чисто православно Smile
Одговори

Мени се чини да је тачно оно што је Раде Радић рекао на једној конференцији, а то је да су га његови четници ликвидирали, после опоравка од рањавања. Такође да је политика Стојановића била ликвидација српских домаћина - наводи се и неки проценат - ради лакшег завођења комунизма.
Одговори

(29-11-2014, 10:19 AM)Владимир Петровић Пише:  Милославе, што нема Погледа на сајму књига у Нишу? Видим да неки продају Погледове књиге, али само неколико...

Јадају се људи да је сајам прошао катастрофално.

На ком си штанду видио Погледе?

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 19 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним