Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 4.2 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Лепоте Србије

Smile
Пошто почиње да се разбуктава локалпатриотизам, ево да и ја поставим две фотке моје Мораве. Фотографисао сам лета 2009. године, ово је део где пролази поред мог села:

[Слика: dscf3475.jpg]

[Слика: dscf3476.jpg]
Одговори

Ау, много лепо изгледа! Није мутна? Јел има нека плажа?
Одговори

(30-08-2013, 06:18 PM)Ненад СРС Пише:  Мало од села из којег је отац од мене и мог брата Владимира, такође члана овог форума.

http://www.youtube.com/watch?v=0esaHqCC93c

И још из тих крајева.
[Слика: 5.1__Selo_Krnjaca_opstina_Priboj_g_624151144.jpg]

http://www.pdpobeda.rs/mali_izvestaji/2011/pobijenik/

Пролазио сам пре пар година близу твог села. Сад ми је жао што нисам навратио,нисам имао представу да је тако лепо место.

(30-08-2013, 06:45 PM)Николај Пише:  Smile
Пошто почиње да се разбуктава локалпатриотизам, ево да и ја поставим две фотке моје Мораве. Фотографисао сам лета 2009. године, ово је део где пролази поред мог села:

[Слика: dscf3475.jpg]

[Слика: dscf3476.jpg]

Јел ово западна морава?
Чамци у близини, мора да пецаш овде? Креза
Одговори

Велика Морава, па ме чуди што је бистра.
Одговори

Ја сам зато помислио на Западну, али ето..
Исто и Дунав, а на неким местима је тако чист и прозиран као планински поточић. Никад не бисте ни помислили да је то иста река.
Одговори

(30-08-2013, 06:53 PM)Милослав Самарџић Пише:  Ау, много лепо изгледа! Није мутна? Јел има нека плажа?
На овом делу нема плаже, тачније то зависи од водостаја, задњих неколико година влада суша па се вода повуче и тако спонтано настане "плажа", а вода јесте мутна, мада кажу да је пре Другог светског рата и индустријализације, могла да се пије директно из реке. Иначе, овде има много вирова, не препоручује се баш купање.

(30-08-2013, 07:37 PM)Chicot Пише:  Јел ово западна морава?
Чамци у близини, мора да пецаш овде? Креза
Велика Морава, лева обала, на првој слици, ти је Доња Ресава, Стевана Синђелића крај. Не волим да пецам, некако ми је досадно то, ишао сам неколико пута са друштвом, али више да се зезамо него да нешто ухватимо. Волим да дођем овде да брчкам ноге и одмарам мозак.Smile
Одговори

ВИДИКОВЦИ ТАРЕ

У наредним постовима ћу постављати неке занимљиве детаље са Таре. Национални парк Тара једна од наших најлепших (ако не и најлепша) планина одликује се богатством биљног и животињског света. Ту се налази десетак аутохтоних врста биљака од којих је свакако најпознатија Панчићева Оморика. Овде се, у њеним најзападнијим деловима (предов крст, Јагоштица) налази и највеће природно станиште Мрког медведа код нас. Поред медведа, овде има вукова, лисица, срна, дивокоза, куна, дивљих мачака, даждевњака и сл. Предов крст је најзападнији (делимично) урбанизовани део Таре.

Ово је поглед са Видиковца "Бањска Стена". Панорама је на реку Дрину и на језеро Перућац

[Слика: IMG_8318.jpg]
upload gambar

[Слика: IMG_8343.jpg]
screenshot software

[Слика: IMG_8322.jpg]
tool to take screen snapshot

[Слика: IMG_8328.jpg]
screenshot pc

Поглед на језеро Перућац, тик уз брану (лево) је плажа

[Слика: IMG_8341.jpg]
image hosting software

Детаљ стазе ка видиковцу

[Слика: IMG_8346.jpg]
screenshot software for windows

"Капија" Видиковца
[Слика: IMG_8347.jpg]
picture share

Ово је поглед са Предовог Крста, са Биљешке Стене, такође на Дрину

[Слика: IMG_8127.jpg]
how do i print screen

[Слика: IMG_8140.jpg]
screen capture open source

Амбијент Предовог крста, пут ка видиковцу:
[Слика: IMG_8151.jpg]
photo hosting sites
Одговори

ВИДИКОВЦИ ТАРЕ 2. ДЕО

Једно од најузбудљивијих места на Тари на којима сам био је дефинитивно Соколарица. Овај видиковац се ретко посећује, релативно је непознат јер се не налази на туристичким мапама Таре. А разлог је : пут до самог видиковца (на врх платформе) није најбезбеднији и није препоручљив просечном туристи. Око видиковца не постоји ни заштитна ограда, и нема видљивих путоказа. До видиковца се долази уз саму ивицу стене. Међутим, позитивна доза адреналина, фантастична природа која окружује (и скрива) сам видиковац и прелеп поглед су довољна надокнада за упорне. Поглед је на Клисуру Раче.

[Слика: IMG_8458.jpg]
screen capture software

[Слика: IMG_8481.jpg]
how to make screen shot

[Слика: IMG_8492.jpg]
photo share

[Слика: IMG_8499.jpg]
screen capture tool

[Слика: IMG_8500.jpg]
screenshot software for windows

[Слика: IMG_8511.jpg]
image hosting over 2mb

Овако изгледа сама платформа видиковца. Уједно, ово парченце је једини раван део у окружењу
[Слика: IMG_8518.jpg]
windows screenshot tool

Ово је улаз на видиковац
[Слика: IMG_8520.jpg]
windows screenshot

Оно што ово место чини фасцинантним је феноменалан контраст. За разлику од стеновите равни саме платформе, читаво окружење обилује бујном вегетацијом. Само двадесетак метара иза видиковца:
[Слика: IMG_8523.jpg]
print screen

Ово је поглед са Ослуше. Види се Дрина, испред ње Бесеровина, десно Бајина Башта, а у даљини са десне стране је Повлен. Са леве стране је Перућац

[Слика: IMG_8536.jpg]
imagen
Одговори

Свака част!
Одговори

ЈЕЗЕРА ТАРЕ
..и још понешто..

Заовине.. огромно и прелепо језеро. Али почињем са мањим заовинским, одмах испод њега, у Спајићима, сликано са бране Лазић:

[Слика: IMG_8272.jpg]
screenshot windows 7

Заовинско језеро, сликано са кружног пута. Нажалост, језеро је превелико, са пуно "залива" те не постоји тачка одакле га је могуће ухватити целог.

[Слика: IMG_8277.jpg]
software screenshot

[Слика: IMG_8289.jpg]
screen shot pc

Један "залив" пар километара северно од Вежање
[Слика: IMG_8287.jpg]
image upload with preview

Није Бокин залив Smile. Сликано са плаже. Вода је прозирно плава, перфектно чиста. Једина мана је неуређена (стеновита) плажа:

[Слика: IMG_8301.jpg]
image ru

Поглед на језеро у Спајићима. У даљини (десно) је, мислим, Торник. Иначе, тачно на овом месту је 1875 Јосип Панчић пронашао нову врсту четинара - Панчићеву Оморику. Тачно "мени иза леђа" на 30-так метара је плажа и камп простор.

[Слика: IMG_8302.jpg]
how to screenshot on windows 7

У Растишту, на пола пута од Предовог Крста ка Перућцу.
[Слика: IMG_8156.jpg]
studio screenshot

Кез

Ушће Дервенте у Дрину, недалеко од Перућца. Иначе, ако се икада затекнете у кањону Дервенте, немојте да вас "повуче пејзаж" са друма. Овде врви од отровница, не силазите са асфалта.

[Слика: IMG_8167.jpg]
print screen windows xp

Ушће Дервенте са супротне стране

[Слика: IMG_8175.jpg]
upload gambar

Перућац, види се брана десно

[Слика: IMG_8174.jpg]
windows 7 screen shot

Перућац
[Слика: IMG_8237.jpg]
images

Река Врело у самом Перућцу. Током целе године задржава температуру 17 степени. Дужине је 365 метара, важи за најкраћу реку у Европи. Друго име јој је река Година.
[Слика: IMG_8189.jpg]

Ово је извор
[Слика: IMG_8195.jpg]
download screenshothp]screen shot on a pc[/url]

[Слика: IMG_8196.jpg]
taking a screen shot

Река Врело, илити Година, се у виду водопада висине 15-так метара улива у Дрину

[Слика: IMG_8202.jpg]
small screenshot software

[Слика: IMG_8204.jpg]
screenshot pc

[Слика: IMG_8209.jpg]
screenshot studio
Одговори

Sjajno majstore !
Одговори

Шико, што несташе ове слике?
Одговори

Јел си видео Шумарице:
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-kragu...video-foto
Одговори

(08-10-2013, 12:44 AM)Милослав Самарџић Пише:  Шико, што несташе ове слике?

Немам појма. Кад се кликне на линк слике ово ми излазиЈокostimage.org is temporarily closed for maintenance. Normal operation will resume as soon as possible.
Можда неко зна у чему је квака?

Иначе, имам још брдо слика за постављање, само никако да се наканим да их средим.

(08-10-2013, 12:46 AM)Милослав Самарџић Пише:  Јел си видео Шумарице:
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-kragu...video-foto

Јуче ми је нешто споро отварало, па сам одустао. Сад гледам..Био сам тамо пре пар година и остао ми је позитиван утисак у односу на претходну посету. Делује ми уредније. Супер су фотке, јел имате још неку да поставите?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним