Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 4.2 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Шта би било да је победио Дража?

(12-10-2016, 12:34 PM)Vlad Alekš Пише:  
(12-10-2016, 11:15 AM)Громовник Пише:  
(12-10-2016, 07:41 AM)Vlad Alekš Пише:  Негде сам прочитао како је Момчило Нинчић описао наш однос према бољшевизираним Русима. По сећању - "Између нас и њих стоји непремостива идеолошка провалија, али, они заувек остају наша руска браћа!"

Јесте, што рече капетан Вучковић - "ми пуцамо у ваздух да их уплашимо а они у месо".

То су сигурно били неки Литванци или Грузини. Smile

Шалиш се ваљда. Па бољшевизирани Руси су пуцли и у Русе антикомунисте, а да неће у Србе.
Одговори

Није Вучковић то писао о црвеноармејцима, него о овим нашим угурсузима. Ради се о 1941. години.
Одговори

(12-10-2016, 02:13 PM)Бенито Пише:  Други је овде спор. Из пројекције коју је Милослав дао избачен је један важан елемент. А то је српска елита, оличена у Круни, политици, војсци, СПЦ и науци. Ми знамо биографије на стотине тих људи. Знамо и коју су школу, васпитање и образовање прошли. Осим ако не живим у илузији да знамо. Оно што знам , морао сам да дам примедбу. Док би они живели и питали се, не би дозволили оно што сам написао. Још један детаљ, рат је показао и ко су фолиранти и барабе унутар тог " српског идентитета". Показало се ко су, у ствари, само каријеристи и оне који су пали на таквом испиту. Мислим, наравно, на недићевце и љотићевце. Ни њих не би било, макар не у значајној мери, у државном апарату одмах после рата да " муте воду". Све ово је било добронамерно, да евентуална књига буде приближнија истини.
Али, изгледа, да Милославу то смета те ћу се овде са ове теме искључити.
Није избачен тај елемент, само није било места у чланку за све. Свакако је врло важан тај елемент: елита је уништена и неки лумпенпролетеријат је почео да се пита за оно што не разуме, а при томе је био и злонамеран.
Одговори

(12-10-2016, 03:41 PM)Бенито Пише:  Није Вучковић то писао о црвеноармејцима, него о овим нашим угурсузима. Ради се о 1941. години.
И није Вучковић, него Дерок.
У ствари није ни Дерок, него један војник Дероку, пошто је он издао такво наређење.
Одговори

Правити државу са Хрватима исто је као и становати са лоповом,позајмити коцкару,оснивати брак са дамом сумњивог морала,...Добро знате шта су много паметнији и успешнији од нас причали о Хрватима(Ристић,Мишић,...).
И Дражина Југославија би доживела исту судбину као и Титова само можда и раније.Увек смо били коцкице у рукама великих играча и потребно је било само да замисле број и да нас баце у игру.Не поричем да би у Дражиној Југославији Србија била доста јача али ко зна каква би изашла из ње.Дражу и његов рад би однео вихор светски ништа мањи од оног којег је у стварности доживео.
Сигурно се већина не слаже са мном али само причам језиком српског сељака и ратника који је цео живот гинуо за слободу других узимајући привремено део те слободе за себе.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(12-10-2016, 11:19 PM)Живојин Мишић Пише:  Правити државу са Хрватима исто је као и становати са лоповом,позајмити коцкару,оснивати брак са дамом сумњивог морала,...Добро знате шта су много паметнији и успешнији од нас причали о Хрватима(Ристић,Мишић,...).
И Дражина Југославија би доживела исту судбину као и Титова само можда и раније.Увек смо били коцкице у рукама великих играча и потребно је било само да замисле број и да нас баце у игру.Не поричем да би у Дражиној Југославији Србија била доста јача али ко зна каква би изашла из ње.Дражу и његов рад би однео вихор светски ништа мањи од оног којег је у стварности доживео.
Сигурно се већина не слаже са мном али само причам језиком српског сељака и ратника који је цео живот гинуо за слободу других узимајући привремено део те слободе за себе.
Нас нико ни 1918. ни 1945. није питао да или не Југославија. Као што рече Слободан Јовановић, Југославија је и створена баш зато да би се осујетило проширење Србије и стварање јаке српске државе.
Одговори

(12-10-2016, 02:40 PM)luka.luke Пише:  
(12-10-2016, 12:34 PM)Vlad Alekš Пише:  
(12-10-2016, 11:15 AM)Громовник Пише:  
(12-10-2016, 07:41 AM)Vlad Alekš Пише:  Негде сам прочитао како је Момчило Нинчић описао наш однос према бољшевизираним Русима. По сећању - "Између нас и њих стоји непремостива идеолошка провалија, али, они заувек остају наша руска браћа!"

Јесте, што рече капетан Вучковић - "ми пуцамо у ваздух да их уплашимо а они у месо".

То су сигурно били неки Литванци или Грузини. Smile

Шалиш се ваљда. Па бољшевизирани Руси су пуцли и у Русе антикомунисте, а да неће у Србе.

Шта значи овај осмех након реченице? То је ваљда исто у свим културама света.

(12-10-2016, 12:55 PM)Felix Пише:  Иначе, Федор Рајић је био левичар који је педесет и неке отишао за Америку и касније направио приватну фирму (зашто није отишао на Кубу и тамо направио приватну фирму?) и веома га цени Драгољуб Мићуновић. Паметном доста.

Да, Федор Рајић јесте био левичар, баш као што је била и већина чланова Демократске странке у том периоду. Претпостављам да правиш разлику између "нормалних" левичара и тоталитарних левичара?
Велиш како га цени Драгољуб Мићуновић. Не разумем какав је то аргумент. Нисам разумео ни ово за приватну фирму и Кубу. Једино што сам разумео јесте то да си ти у овој причи паметан. И да си спознао суштину?

(12-10-2016, 12:55 PM)Felix Пише:  Влад Алекш, како си кренуо са хвалисањем Кастра могао би да пређеш и на хвалисање друга Тита, јер то су били велики пријатељи. Ја стварно не желим да овде губим време на расправљању (са србокомунистима) типа да ли је један комунистички диктатор заиста био диктатор или ипак није био диктатор већ је то америчка пропаганда а ми треба, зато што изнад свега на свету волимо све од Руса, па било то и совјетско говно, да не кажем пролив, да кажемо како Кастро није био диктатор јер су га Совјети подржавали већ борац за бољи свет.

Ја не знам како да ти одговорим на ово. Прешао си границу пристојности. Безобразан си. Да су сада она давна јуначка времена, ја бих ти само рекао ово:
"Бирај место, време и оружје."
Клинт Иствуд је недаво, у неком интервјуу, изјавио како је ово време пичкица. Вероватно јесте био у праву.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Истина боли драги Алекш.

У ова два последња пасуса у којима наводиш шта сам рекао све је кристално јасно, само је проблем што теби није јасно.

А што се овог другог тиче, "прешао границу пристојности"? У чему, нема ту ничег личног. Јер можда у томе што кажем да је неко србокомуниста јер цени Кастра а за Дражу је? Како другачије да га назовем?

Ево, позивам и друге да кажу да ли има нечега нејасног у ономе што сам рекао и како би они описали ово глорификовање комунистичког диктатора и крволока и истовремено залагање за српски национални циљ.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Милослав Самарџић Пише:А у ствари највећи број усташа је у постојећем реду ствари инкорпориран у Југословенску армију и касније ЈНА. Знам да су возовима пролећа 1945. масовно слати у Скопље - што даље, док се не смире страсти. Били су и по логорима, али су пуштани и инкорпорирани у друштво. Има много случајева да су ратни злочинци добили високе положаје, почев од Сулејмана Филиповића, кога је влада током рата ставила на међународну листу ратних злочинаца. Ево још неколико примера:
Бивши поручник Краљевине Југославије, Рудолф Петовар, као усташки официр учествовао је у покољу Срба у срезу Љубиње, у Хер­цеговини. Командовао је свим хрватским формацијама у том крају. Код партизана је унапређен у генерала, а после рата је проглашен "народним херојем".
По том питању, сами италијани који су после капитулације прешли у партизане, које су партизани примили у своје редове, често су то били војници и официри који су раније били извршили репресалије над цивилима у Црној Гори.
Одговори

Шта би било да је победио Дража?
Какво би било територијално уређење државе можемо претпостављати са мањом или већом вјероатноћом. Да ли би било, опет нешто као неке бановине или нешто слично, мање-више вјероватно.
Сигурно је само једно, да друштвено уређење не би било комунистичко-социјалистчко-бољшевичко, нити било шта слично. Једоставно, било би капиталистичко, нормално. Не би доживили онакву пљачку и уништење најспособнијег слоја друштва, нити ово садашње уређење повратка на капитализам, "транзицију".
Одговори

Цитат:Једоставно, било би капиталистичко, нормално. Не би доживили онакву пљачку и уништење најспособнијег слоја друштва, нити ово садашње уређење повратка на капитализам, "транзицију".

Као 1918-1941?5+5

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

Неби имали КОМУНИСТИЧКА ДИКТАТУРА, која метаморфоза нема крај.

Мислим да бих исто било, зашто у његова доба, је исто имао корупираних политичари, и невероватна наивна Краљевина,и политичари и војска ко нису могли утицавати на њи. Или су били исто корумпираних као осталих. Није то само саде него је то било и много раније.
Одговори

Нисам ни рекао да не би било корупције и лоповлука. Наравно да би било, јер смо ми народ који је прилично склон корупцији и лоповлуку.
Одговори

Волио би да имам сачувана писања Црњанског и Кракова о томе. Колика пљачка и отимачина се догодила прије ратова при набавци наоружања и муниције, колика пљачка се догодила у ослобођеним крајевима 1912-1913, а тек колика 1918-1941....
Мислим да смо били први у Европи по смртности дјеце, први по смртности од туберкулозе, наши сељаци су били међу најсиромашнијима у Европи.
Све је покрадено и отето што се отети могло.

Кривци не само да нијесу одговарали због пљачке усред рата (покварено брашно са пијеском, обућа и одјећа за војску која се распада посље пет дана итд.), него су исти постали сила и власт посље рата, недодирљиви у своме безобразлуку и отимачини.

То исто што су Титовци урадили 1945. већ је било урађено и 1912. и 1918. Пљачка без краја.
И онда се неко пита зашто нам се догодило све што се догодило.

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним