Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Два питања: шта знаш о тзв " српском гестапоу"? Имали су седиште у улици Симе Марковића у Београду. Да ли је Гашпар део те организације?
Друго: да ли си чуо за случај са Кордуна? Тамо је упала једна усташка сатнија у једно село и поклала неколико десетина Срба. Извукла се једна Српкиња која је усташи отела каму и заклала га. После је отишла у партизане. Међутим, у партизане је касније прешао и командант оне сатније кога је она видела како командује клањем 41. Али , ту није крај. Већ 1947 . године она се удала за њега. На питање како је могла да се уда за зликовца који је клао њене рођаке и комшије, дала је " чувени" одговор: " Нису сви Хрвати усташе!!!"Шок
Одговори

Милославе, угради неко звонце за ову тему, да би приметио да је постављено питање? Smile
Одговори

Полако бре, не знам де ударам...
Гашпар колико знам није био у Српском Гестапоу. То су дакле били љотићевци, којих се ови после одричу, ал онда нешто нисам приметио да су их се одрицали. Страхиња Јањић је био шеф. Њега је неко унио негде око 1960-те у Хамилтону, ваљда неки четник. Нађен је на прузи, убијен ударцем у главу. пајсер ваљда. Ти гестаповци су много наших предали Немцима.
Нисам чуо за тај случај са Кордуна.
Одговори

(31-10-2016, 02:11 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(31-10-2016, 01:55 AM)Романија Пише:  Да ли је Дража некад причао или испитивао неког заробљеника?
Шта се све нећете сетити. Smile
Јесте. Овако напамет сећам се за партизане, нпр. она партизанка заробљена у Планиници што је после сведочила на процесу 1946. Наилазио сам на још нека саслушања, али тренутно немам представу где то беше, није ме занимала та тема.
Има и случај на Јавору,септембра 43, када су ухватили неке Немце? Дража није класично испитивао тог немачког подофицира, него му успут поставио два питања. Шваба је, иако је знао српски, само стајао мирно и говорио Хајл Хитлер. Дража се изнервирао и рекао :" Будало, видиш ли да губите рат. Готово је!" Дража је отишао, а четници су нешто касније стрељали Немца.

(19-10-2016, 12:24 AM)Милослав Самарџић Пише:  Не знам, једини морнар четник ког сам познавао био је Света Филиповић.
Како једини? Управо је Света причао како су отишли према мору и сместили се на простору Боке Которске. Тада им је капетан Шашкијевић саопштио да му је Дража наредио да су они група која оснива/обнавља ПО ВКј, са седиштем на подручју Боке . У тој групи било је десетак поморских официра и подофицира: Шашкијевић, Филиповић, Шурбатовић...
Очекивало се да се Енглези подморницама почну искрцавати на подручју Пељешца. Зато су били послати на терен.
Одговори

Једини ког сам лично упознао, а не знам колико морнара је било укупно.
Одговори

Да ли је овај документ оригиналан,или је неки фалсификат?Нема ни печата ни потписа.
[Слика: 12183822_10154733458433532_209936147600488520_o.jpg]
Одговори

Бог свети зна.
Одговори

Мени делује да је ово неко у скорије време прекуцао у Word-у, стил Times New Roman.Smile. Могуће да постоји овакав документ али ово сигурно није оригинал.
О стилу писања и ономе што се пише да не говоримо. Да је стварно Дража ово издао комунисти би 70 година причали о томе. Други и најјачи доказ је изглед папира и слова. Види се да су модерни, као да су писани пре 5 а не 70 год.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Мени је најјачи доказ да није оригинал,тај да је Дража у опште издао такво наређење.Шалио сам се ја мало,немојте увек озбиљно да ме схватите .SmileМада такви фалсификати могу а и нанели су баш много штете истини.Па и ови модерни фалсификатори лако преваре широке масе.
Одговори

Самарџићу, да ли имаш неку информацију колико је четника послије рата доспјело у француску Легију?
Одговори

(10-12-2016, 12:11 AM)Вук92 Пише:  Самарџићу, да ли имаш неку информацију колико је четника послије рата доспјело у француску Легију?
Немам. Знам да је био Жарко Тодоровић ''Валтер'', поручник Новица Лукић из 1. шумадијског, Сава Степановић из Гарде...
Одговори

(10-12-2016, 01:39 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(10-12-2016, 12:11 AM)Вук92 Пише:  Самарџићу, да ли имаш неку информацију колико је четника послије рата доспјело у француску Легију?
Немам. Знам да је био Жарко Тодоровић ''Валтер'', поручник Новица Лукић из 1. шумадијског, Сава Степановић из Гарде...
Један из Вучедолске...било их је сигурно и доста више.
Одговори

На старом форуму је била фотографија потпуковника Љубе Јовановића? Има ли нека његова фотографија?
Одговори

Има, а има њега и на филму из 1944. Зашто питаш?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 6 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним