Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(07-01-2017, 01:12 PM)Милослав Самарџић Пише:  Ваистину се роди!
Ја мислим да је главни разлог што су то аустријски извори. Да су турски, било би 400 мртвих Турака и 25.000 Аустријанаца...

Није баш тако. Извори су ок. Ради се томе да су то битке у којима су Турцима задати велики губици (нпр. битка код Сенте где је турска војска кренула напред преко реке па је аустријска војска срушила мост и тако нанела огромне губитке Турцима, којих се доста и подавило). Ја сам навео податке само са те битке, чисто да људи виде да та цифра од 100.000 није баук. Наравно, тачно је да је Турака доста страдало јер су јуришали на утврђења. Управо то је разлог и њиховог високог броја страдалих у периоду 1804-1813. Срби су се углавном добро утврдили (Делиград се држао два месеца после пада Београда) а Турци су морали да нападају утврђења и шанчеве.
Одговори

Ипак потребни су јаки докази кад се виде такве огромне разлике.
Одговори

Шта би на крају, да ли је Милосављевић Черчил преживео рат или није?
Одговори

(08-01-2017, 04:56 PM)Бенито Пише:  Шта би на крају, да ли је Милосављевић Черчил преживео рат или није?
његови рођаци ми рекоше да јесте.
Одговори

Извини што се мешам и попујем, али он би био идеалан извор за многе детаље.
Да ли се, бар, тачно зна, да ли се вратио из Босанске Голготе, па после емигрирао или се није ни враћао из Босне?
Одговори

(12-01-2017, 03:53 PM)Бенито Пише:  Извини што се мешам и попујем, али он би био идеалан извор за многе детаље.
Да ли се, бар, тачно зна, да ли се вратио из Босанске Голготе, па после емигрирао или се није ни враћао из Босне?
Не сећам се. Враћао се једном много година после рата, из емиграције.
Одговори

Семантички гледано, сматрам да је исправно говорити "Карађорђев рат" и "Милошева буна", за појаве које су се усталиле као Први и Други српски устанак.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Никако да те питам, јеси ли знао да је Мањифико синовац Манета Пршута?
Одговори

Mилославе, чујем идеш код гос'н Марића удбаша, поздрави га! Јок
Одговори

Вечерас је Голи живот са Милославом.
Одговори

(13-01-2017, 08:51 AM)Vlad Alekš Пише:  Семантички гледано, сматрам да је исправно говорити "Карађорђев рат" и "Милошева буна", за појаве које су се усталиле као Први и Други српски устанак.

Најисправније је Српска револуција.
Одговори

(14-01-2017, 12:38 AM)Вукашин Петковић Пише:  Mилославе, чујем идеш код гос'н Марића удбаша, поздрави га! Јок
Где си чуо?
Вечерас у 21 х у емисији ''Голи живот'', о ТВ серији ''Краљевина...'' и остало редом. Снимљено је у четвртак.
Одговори

У 21 х на РТС-у филм Крадашина Булајића.
И ту се јави стара дилема:
Да ли да гледам Булајића или Самарџића?Smile
Одговори

(14-01-2017, 05:52 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(14-01-2017, 12:38 AM)Вукашин Петковић Пише:  Mилославе, чујем идеш код гос'н Марића удбаша, поздрави га! Јок
Где си чуо?
Вечерас у 21 х у емисији ''Голи живот'', о ТВ серији ''Краљевина...'' и остало редом. Снимљено је у четвртак.
Пронела се вест јуче на фејсбуку. Обавезно се гледа!
Шта каже Марић, да неће "Хепи" да емитује серију "Краљевина..." ? Smile
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 9 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним