Оцена Теме:
  • 60 Гласов(а) - 4.42 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

Четник из јужне Србије са заставом своје јединице.
Извор:Бранко Бане Јевтић
[Слика: slika_11.png]
Одговори

Певле Вуисић,иначе лепо му стоји кокарда Smile

Чегарски корпус
[Слика: 22853361_1480506108700348_1481665769280818608_n.jpg]

[Слика: image.jpg]
Одговори

Љубињска војночетничка бригада, Требињског корпуса ЈВуО. Сликано на планини Видуши 16.06. 1944. године.
[Слика: vidu_a.jpg]
Одговори

[Слика: 24909644_10215032803916502_8988425106331100990_n.jpg]

Шпиро Павлић, наводно из Лике.Погинуо 17. децембра 1945.године у селу Жабици код Љубиња, заједно са Миланом Баљом и Живком и Трифком Пецељем. Почетком деведесетих ексхумиран и сахрањен у породичној гробници Пецеља. Пецељима је стало да пронађу његове сроднике како би сазнали за његову судбину. Зна ли случајно неко нешто о њему.
Дијелите ово гдје мислите да треба, не бисте ли како помогли да се пронађу рођаци овог страдалника.
Шпиро је био по неким изворима комндант четничког батаљона у Ђедићима код Требиња. Непознато ми је како се придружио Љубињцима у скривању. Ову слику је он оставио као успомену четнику Данилу Телебакукојије прећивио рат и затвор.
Одговори

Ша је било са Љубињем ?Да ли је цела општина остала у Републици Српској?Ја сам дуго био на Банчићима на положају пролећа 1992. године,после када смо заузели Столац априла 1992. смо продужили према Неуму.Да ли су Банчићи остали у Републици Српској?
Одговори

(02-02-2018, 09:02 PM)Pravda Пише:  Ша је било са Љубињем ?Да ли је цела општина остала у Републици Српској?Ја сам дуго био на Банчићима на положају пролећа 1992. године,после када смо заузели Столац априла 1992. смо продужили према Неуму.Да ли су Банчићи остали у Републици Српској?
100%
Одговори

Хвала

(02-02-2018, 08:39 PM)Вук92 Пише:  Љубињска војночетничка бригада, Требињског корпуса ЈВуО. Сликано на планини Видуши 16.06. 1944. године.
[Слика: vidu_a.jpg]
Само она два официра су носили дугу браду ,остали сви обријани или голобради.Да ли се зна ко је официр са Беретом?
Одговори

Није ово бригада, ово је јуришни вод из састава бригаде.
Капетан Драпић је десно с брадом.
Одговори

Znate li nesto vise o Bozidaru Cosovicu iz Ivanjice? Nesto vise o Srbima iz Malog Polja kod Han Pjeska?
Одговори

(02-02-2018, 10:02 PM)Милослав Самарџић Пише:  Није ово бригада, ово је јуришни вод из састава бригаде.
Капетан Драпић је десно с брадом.
Из састава су Љубињске војночетничке бригаде. Подразумијева се да нису ови са слике чинили читаву бригаду Smile Јесте Никола Драпић је са аутоматом.
Одговори

Хвала Вук92!Ови су били вероватно најјача екипа у Љубињској бригади.Види се све млади и кршни момци,исто тако када сам ја био тамо,била је једна таква мала јединица,сачињена од одабраних младих Љубињаца.Они су ишли што се каже на нож и на бомбу!Гледао сам их рођеним очима једно јутро када су им се усташе прикрале с оне стране Равне гомиле да их ухвате на спавању.Али је било:Бацајте бомбе четници!!!Smile
Одговори

Да ли је други с десна са дугом косом и амблемом на рамену,Богдан Дамнњановић,командант Опленачког среза?Ако није он да ли зна неко ко је та особа?
[Слика: s-l1600_16.jpg]
Одговори

(02-02-2018, 10:33 PM)Pravda Пише:  Хвала Вук92!Ови су били вероватно најјача екипа у Љубињској бригади.Види се све млади и кршни момци,исто тако када сам ја био тамо,била је једна таква мала јединица,сачињена од одабраних младих Љубињаца.Они су ишли што се каже на нож и на бомбу!Гледао сам их рођеним очима једно јутро када су им се усташе прикрале с оне стране Равне гомиле да их ухвате на спавању.Али је било:Бацајте бомбе четници!!!Smile
Такозвани, Шарени. Специјални против диверзантски вод.Касније су их измјештали по другим јединицама јер су били блиски СПО-у

[Слика: Capture.png]

Ђуро Андрић, официр Столачке бригаде, Требињског корпуса.
Одговори

(04-02-2018, 12:08 AM)Вук Сагаш Пише:  
(02-02-2018, 10:33 PM)Pravda Пише:  Хвала Вук92!Ови су били вероватно најјача екипа у Љубињској бригади.Види се све млади и кршни момци,исто тако када сам ја био тамо,била је једна таква мала јединица,сачињена од одабраних младих Љубињаца.Они су ишли што се каже на нож и на бомбу!Гледао сам их рођеним очима једно јутро када су им се усташе прикрале с оне стране Равне гомиле да их ухвате на спавању.Али је било:Бацајте бомбе четници!!!Smile
Такозвани, Шарени. Специјални против диверзантски вод.Касније су их измјештали по другим јединицама јер су били блиски СПО-у

[Слика: Capture.png]

Ђуро Андрић, официр Столачке бригаде, Требињског корпуса.
Жанд.подофицир, додуше можда унапређен у оф.чин, кроз рат.
Је ли имаш нешто више о њему ?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 14 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним