Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Серија "Чизмаши"

Шта мислите о овоме?

Радио-телевизија Србије потписала је данас споразум о сарадњи са Драганом Бјелогрлићем, креатором нове игране ТВ серије „Сенке Балкана“, која ће се емитовати на РТС-у. Сценаристи серије су Даница Пајовић и Стеван Копривица, а сарадник на сценарију је Дејан Стоиљковић. Жанровски, серија „Сенке Балкана“ је мистични трилер у епохи.
„Реч је о жанру полицијског трилера и једном интензивном периоду у којем се два инспектора београдске полиције суочавају са низом убистава која су извршена на ритуалан начин и тако бивају увучени у вртлог чудних догађаја где су умешани висока политика, криминал, тероризам, стране обавештајне службе“, истиче аутор Драган Бјелогрлић.
је мистични трилер у епохи.

„Реч је о жанру полицијског трилера и једном интензивном периоду у којем се два инспектора београдске полиције суочавају са низом убистава која су извршена на ритуалан начин и тако бивају увучени у вртлог чудних догађаја где су умешани висока политика, криминал, тероризам, стране обавештајне службе“, истиче аутор Драган Бјелогрлић.

Припремила Милица Јевтић

Радња серије смештена је у другу половину двадесетих година прошлог века, у 1928. годину, кризни период између „убиства у Скупштини“ и увођења „шестојануарске диктатуре“. Турбулентни политичко-друштвени живот, низ ритуалних неразјашњених убистава, деловања најразличитијих организација из земље и иностранства, само су део онога чиме ће се серија бавити.
„То је време које је носталгично за Београд, време просперитета између два светска рата, али је и време које је са собом носило и многе изазове - велике силе су сукобљавале своје политике на овом подручју, ту су се појављивали различити страни агенти, затим Бели Руси, ту су и зачеци нацистичких тајних удружења, али и српска полиција“, објашњава Марко Новаковић, уредник серије.

http://www.rts.rs/page/magazine/ci/story...80%9C.html
Одговори

(22-01-2016, 02:09 PM)Николај Пише:  Можда је највећи анти-српски филм - "Српски филм".

Могуће.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(20-01-2016, 02:12 PM)Громовник Пише:  
(19-01-2016, 01:25 PM)Vlad Alekš Пише:  
(19-01-2016, 11:41 AM)Громовник Пише:  У праву си.

Smile
Није битно чији је филм. Битно је да је у тако добром филму филмаџије представљају православног свештеника као дилеју. А не на пример неког комунистичког функционера или не дај боже Тита.

По мени, најбољи наш филм је "Лепа село лепо горе".

О укусима не вреди расправљати. Али можемо да пробамо. Smile
Александар Саша Петровић је убедљиво најбољи српски редитељ. Његова највећа несрећа је иста као и код великог броја других талентованих или генијалних Срба - живео је у комунизму. Партизани су га мобилисали када је имао 15 година. Док је живео у Југославији правио је компромисе. А онда је побегао у Париз.
Скоро све што је снимио било је ремек-дело. Три његова филма су била у ужем избору за оскара за страни филм: Три, Биће скоро пропаст света и Скупљачи перја. Филм Скупљачи перја је требало да добије оскара 1968. године, али авај, Американци су решили да пруже подршку Чехословацима, па су награду доделили филму Јиржи Менцла "Строго контролисани возови". Политика је чудо. На додели оскара, човек који је водио програм намерно је направио лапсус. Прочитао је: "Оскара за најбољи страни филм добија филм Строго контролисани возови, редитеља Александра Петровића!". То се никада није десило у историји доделе оскара.
Мени лично најдражи је његов филм "Мајстор и Маргарита", по истоименој књизи Булгакова.
Иначе, најбољи српски писац је захтевао да најбољу књигу на српском језику може да екранизује само најбољи српски редитељ. Наиме, Црњански је био изричит - филм "Сеобе" може да сними само Саша Петровић и нико други.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(21-01-2016, 03:08 PM)Громовник Пише:  Знам, спаја их режисер.

Шта је по теби конкретно анти-српско у том филму?

Мислиш да нисмо палили села по Босни тих година?

Што се тиче "Рана", ни ту не видим шта је ту анти-српско. Филм приказује наш јад и беду деведесетих година, као и свеопшту криминализацију друштва која је започета тих година.

По мени је ова серија о којој је реч на теми далеко више анти-српска, јер изврће истину и представља ствари онаквима какве нису.

Зашто само ми морамо да извлачимо оно најгоре из сваког периода наше историје и да снимамо филмове о томе?

(22-01-2016, 02:09 PM)Николај Пише:  Можда је највећи анти-српски филм - "Српски филм".

Дефинитивно, да.
Одговори

(23-01-2016, 03:04 PM)Павле Пише:  
(21-01-2016, 03:08 PM)Громовник Пише:  Знам, спаја их режисер.

Шта је по теби конкретно анти-српско у том филму?

Мислиш да нисмо палили села по Босни тих година?

Што се тиче "Рана", ни ту не видим шта је ту анти-српско. Филм приказује наш јад и беду деведесетих година, као и свеопшту криминализацију друштва која је започета тих година.

По мени је ова серија о којој је реч на теми далеко више анти-српска, јер изврће истину и представља ствари онаквима какве нису.

Зашто само ми морамо да извлачимо оно најгоре из сваког периода наше историје и да снимамо филмове о томе?

Их сад, па не могу да се снимају филмови само о лепим стварима.

Одговори

Па не могу, наравно... али са тако малим "буџетом" и ово мало филмова и серија што избацујемо углавном је само оно најгоре што се извуче из нашег друштва! Мени то смета, некоме је смешно. Ево сад су годишњице великих битака, повлачења преко Албаније, било је 2012. 100 година од ослобођења Јужне Србије...јесмо видели један макар историјски филм, борбе, ровове, гранате, формације, статисте...да то личи на нешто? Не. Добили смо "Параду" и свакакве будалаштине. Ни један нормалан филм не могу да ураде. Све су неки полудокументарци, филм и ако сниме 90 посто се одвија по неким канцеларијама и у затвореном простору...

Не могу да верујем да у ове 4 године обележавања стогодишњице Великог рата не можемо да снимимо један филмски спектакл о томе. Туга...
Одговори

(25-01-2016, 03:12 PM)Павле Пише:  Па не могу, наравно... али са тако малим "буџетом" и ово мало филмова и серија што избацујемо углавном је само оно најгоре што се извуче из нашег друштва! Мени то смета, некоме је смешно. Ево сад су годишњице великих битака, повлачења преко Албаније, било је 2012. 100 година од ослобођења Јужне Србије...јесмо видели један макар историјски филм, борбе, ровове, гранате, формације, статисте...да то личи на нешто? Не. Добили смо "Параду" и свакакве будалаштине. Ни један нормалан филм не могу да ураде. Све су неки полудокументарци, филм и ако сниме 90 посто се одвија по неким канцеларијама и у затвореном простору...

Не могу да верујем да у ове 4 године обележавања стогодишњице Великог рата не можемо да снимимо један филмски спектакл о томе. Туга...
Можемо, ал нећемо. Smile
Тј. неће они.
Одговори

Smile
Није битно чији је филм. Битно је да је у тако добром филму филмаџије представљају православног свештеника као дилеју. А не на пример неког комунистичког функционера или не дај боже Тита.

После њега одмах, дефинитивно "Балкански шпијун".

Одговори

(26-01-2016, 02:23 PM)Громовник Пише:  

Smile

После њега одмах, дефинитивно "Балкански шпијун".

По мени, најбољи наш филм је "Лепа Брена лепо гори".

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Ти мора да си Мирослав Илић Smile
Одговори

[/quote]

спонСори
Одговори

(25-01-2016, 03:12 PM)Павле Пише:  Па не могу, наравно... али са тако малим "буџетом" и ово мало филмова и серија што избацујемо углавном је само оно најгоре што се извуче из нашег друштва!

Само још да разлучимо који смо то "ми"? Ови што држе и нож и погачу последњих 70 година дефинитивно нисмо...

(26-01-2016, 04:05 PM)Vlad Alekš Пише:  По мени, најбољи наш филм је "Лепа Брена лепо гори".

Мислиш Фахрета Јахић.

Одговори

Враћам ову тему из следећег разлога:
Гледао сам интервју који је Михајло Пантић радио са Драгославом Михајловићем. Писац прича у једном тренутку баш о Чизмашима. Разговарао је са неким историчарем, нисам најбоље разумео с ким, и питао га има ли историјских грешака. Овај му је рекао да има сијасет грешака. Онда му је писац тражио пример. А овај му је поменуо сцену када главни лик, Чича Миљковић, иде у пензију. Каже њему историчар:" Шта ти мислиш, који је смисао барјака у војсци?" Михајловић:" Па, кад иду у бој , да се препознају, да пронесу славу своју јединице у односу на супарничку." Историчар:" Тако је. А у који јуриш иде артиљерија??" Михајловић:" Значи, артиљерија нема барјак?" Историчар:" Нема."
Одговори

Почело је снимање серије и филма "Краљ Петар Први у славу Србије" у продукцији РТС-а, у режији Петра Ристовског.

Филм је заснован на мотивима романа Милована Витезовића "Чарапе краља Петра". Прича о чувеним вуненим чарапама у којима је краљ умро, инспирисала је нашег глумца и продуцента Лазара Ристовског (у филму лик Краља Петара Првог), да кроз своју седмогодишњу припрему пројекта прикаже лик Краља Петра као човека који пати за својом земљом и који се преиспитује о неопходности жртава насталим током Великог рата.
Извор РТС

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним