22-10-2018, 07:01 PM
(22-10-2018, 06:57 PM)Бенито Пише: А шта је ту, благо мени, чудно?
Интервју са покојни Лоренсом Иглбергером за " Глас Америке". Па каже о Милошевићвом "комунистичкој диктатури" нити о њговом
одбијању "Карингроновг плана" који се предбвиђао да Југославија може да се распадне али да границе из Јајца морају да буду
гвоздене.
"...Možda je taj raspad ipak mogao da se spreči da je umesto Miloševića na vlast došao neko čiji bi cilj bio da se Jugoslavija sačuva. Milošević je bio politički oprotunista sa ciljem da Srbija dominira Jugoslavijom, a on Srbijom. To su mnogi uočili i to ih je odbilo i videlo se da on neće uspeti. Po meni, Milošević je možda najvažnijh faktor raspada Jugoslavije, mada bi se ona svejedno raspala, ali njegovim zlim delima, a on je bio zao čovek, dezintegracija je postala neminovna dok ju je on samo ubrzao."
https://www.glasamerike.net/a/interview-...28483.html
П.С. Никад нисам чуо да ( нећу да му говорим надимак ) Лоренс Иглбергер бар нешто рекао добро за Србију.
П.П.С. Такође не верујем да су тада амбасадори САД кадровали по Цент. комититма Србије, БиХ, Хрватске...Он је био пријатељ Милошевића. Па чак су његова деца играла ( слично сам чуо да Ј. Столтенберг кад је био у служби у Београду ).
Више верујем у изјаву Лазанхског каж да је у то врема амерички амбасадор био срећан када би му у 4. јула шеф дипломатије СФРЈ
доша у амбасаду САД и честитао празник и задржао се у разгову можда и неколико минута.