22-01-2019, 05:44 PM
(22-01-2019, 05:37 PM)Милослав Самарџић Пише: Феликсе, аеродром у КВ је на излазу према Крагујевцу. И данас постоји. Друго су Лађевци. А пут за Чачак онда је ишао ободом планине Јелице, кроз шуму и поред шуме. Једно два сата вожње. Превелик би био ризик да возе Химлера.
Да су ишли авионом... тешко. Возом, то је опет поред оног пута.
Дивизија је била лево и десно од Копаоника, са циљем да се укљеште четници. После је премештена горе, стигли су до Калабића.
И што каже поручник, лево од ове касарне у Чачку је брдо. А објекат на слици је дужи од оног што си поставио са мапе.
Ово је практично на старом путу за Краљево и стиже се за пола сата.
Друго, био сам у крају где је ова касарна па не причам скроз напамет. Све је потпуно равно а у даљини се једва назиру брдашца, као и овде на слици.
Даље, избројте прозоре на згради на сликама, погледајте изглед зграде (спратове), украсе (врло важно за утврђивањ) све је ту. Видећете да је исте дужине а и олика (упоредите сателитски снимак са сликама старих разгледница)
Треће, потврђено је и историјски, пренео сам Динчићеве речи.
Итд, итд, али није ни важно. Ја сам само изнео своје мишљење и поткрепио га, нека суде читаоци. Од мене на ову тему доста.
Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.