26-03-2019, 07:07 PM
(26-03-2019, 06:09 PM)Шумадинац Пише: "Оно што видимо данас на улицама, није добро. То даје снагу нашим непријатељима. Зна се како се долази до положаја и до власти. На овај начин не могу доћи, нити наудити, али могу наудити своме народу и својој држави. А верујем да то не желе. Можда су друге жеље јаче од њих, али мора да размисле шта чине, и да се онда са више љубави обрну своме народу, својој отаџбини и својој будућности."Све смо га разумели,Са коферчетом-милиончетом у руци, СВЕ РАЗУМЕМО!
Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј у Нишу
Док сам у расправи нападао Патријарха за ову изјаву, саговорник (иначе верник и опозиционар) ми 'вако одбруси:
"Само глуп неће разумети оно што је патријарх рекао. А шта сте очекивали? Јуриш јунаци? Ово што је рекао није политичка изјава, него пастирска, очинска. Ово није подршка Вучићу, ово је брига за сваког човека. Није патријарх ово рекао безвезе, само што ми не умемо више да слушамо. Бесни смо, глуви, и острашћени. Изврћемо све што може да се изврне и пунимо своје испражњене адреналинске депое. Ми смо народ манипулације. Па ето, тако и ово радимо. Постајемо исти као и они против којих се боримо."

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.