22-07-2019, 12:46 AM
Редовни професор историје на Филозофском факултету у Београду Дубравка Стојановић је у недавном интервјуу изјавила:" Када су се појавиле ревизионистичке колеге историчари и замерили ми да немам никог у фамилији ко је био у четницима, одмах сам им одговорила да имам репрезентативни примерак.
Брат од тетке мога оца био је пуковник Војислав Стојановић, који је директно одговоран за тежак четнички злочин у Вранићу. Мој отац га никада није поменуо и то се крило у породици. Тек ми је недавно тетка за ово испричала. Воја Стојановић је побегао из земље са одређеном групом четника и касније, чак, учествовао у Корејском рату као официр америчке војске."
Имаш ли коментар на ово?
Брат од тетке мога оца био је пуковник Војислав Стојановић, који је директно одговоран за тежак четнички злочин у Вранићу. Мој отац га никада није поменуо и то се крило у породици. Тек ми је недавно тетка за ово испричала. Воја Стојановић је побегао из земље са одређеном групом четника и касније, чак, учествовао у Корејском рату као официр америчке војске."
Имаш ли коментар на ово?