28-09-2019, 07:44 PM
(27-09-2019, 06:18 PM)Бенито Пише: Има ту још један битан детаљ. Нагласио сам у Квизу на родбинске везе између Стојадиновића и Ђуре Ђуровића, па Ђуровића и Раковића... Е сад, Милослав Самарџић, а вероватно и неко још од вас, познавали сте Жику Раковића, најмлађег брата Предрага Раковића, који је до смрти био члан ДХСС, чији ј ие потпредседник био Милан СТ Протић. Поменуо га је у интервјуу у другом контексту.
Вероватно је део ове информације о вези Стојадиновића и Јововића потекла од Раковића.
Убеђен сам,већ годинама,да иза свега стоји Стојадиновић.Не толико у организационом смислу,тај не би умео ни мачку са попаре да отера,а камоли
неком да да инструкције како да пуца,где да гађа,како да се крије.Већ у смислу политичке и финансијске логистике атентату.Руку на срце тај је хранио све Србе тамо.Има о томе код оног свештеника из Аргентине који се дотакао теме политичке емиграције на том тлу.Заборавих му презиме,има негде интервју његов.
Лично,волео бих чути мишљење,Бранка Надовезе о томе.Мишљења сам да је лику и делу Стојадиновића најозбиљније пришао код нас,то је мој став разуме се.