11-10-2019, 09:19 PM
Бенито зна за постојећу Карађорђеву шницлу коју је измислио шеф кухиње Интерконтинентала поводом отварања овог хотела.
Чудно у овом специјалитету је што то уопште не спада у шницле. Мислим да је постојала права Карађорђева шницла и раније и да се пекла од истог парчета меса, али као класична шницла. Овај мајстор је само другачије обрадио то парче меса, а онда га напунио и уролао, затим испоховао и убацио у фритезу. То је за њега била играрија, али за такав подухват је потребно изузетно познавање гурманлука. Није случајно што је овај специјалитет највећи бренд Брозове Југославије, јер су они само мислили како ће да напуне задњице, па таман после био потоп. Што се и догодило.
Све наведено нема никакве везе са Карађорђем.
Чудно у овом специјалитету је што то уопште не спада у шницле. Мислим да је постојала права Карађорђева шницла и раније и да се пекла од истог парчета меса, али као класична шницла. Овај мајстор је само другачије обрадио то парче меса, а онда га напунио и уролао, затим испоховао и убацио у фритезу. То је за њега била играрија, али за такав подухват је потребно изузетно познавање гурманлука. Није случајно што је овај специјалитет највећи бренд Брозове Југославије, јер су они само мислили како ће да напуне задњице, па таман после био потоп. Што се и догодило.
Све наведено нема никакве везе са Карађорђем.
