08-12-2019, 12:50 PM
(08-12-2019, 11:31 AM)Милослав Самарџић Пише:(08-12-2019, 12:32 AM)ХраброСрце Пише:Јел си добро гледао?(07-12-2019, 08:08 PM)Јеремија Пише:(04-12-2019, 02:28 AM)ХраброСрце Пише: Појављивало се на некој теми, филм "Балканска међа", нисам нашао па Овдје да питам. Ко је гледао и какви су утисци?
Покушај овде. Мислим да је цео филм, па када га видиш можеш дати свој суд.
https://www.facebook.com/juznivetarfilm2...4329039814
Погледао сам. Хтио сам да чујем коментаре. Мој утисак је да су хтјели добар акциони филм који промовише Русе и Русију. Као што имамо америчке филмове гдје рекламирају себе, сам оза промјену ми и Руси смо позитивни момци. Има сцена које приказују убиства Срба и сцена бомбардовања, али лично ми не дјелују страшно јер је контекст акционог филма, изузев архивских снимака који употпуњује причу.
Али у сваком случају, позитивно што се снимају филмови који говоре о страдању Срба, па да више гледамо такве од оних које снимају наши аутошовинисти.
Мнеи је у сећању да промовише руске мањине, а у Србији главни јунак је ''добар Албанац'', тј. промовише се ''братство и јединство'', и како рекоше ''стара добра времена'' (комунизам).
Да, прескочио сам да поменем то, такође ми је запало за око. Ипак, сложићеш се да је оцрењен НАТО и Шиптари, а да смо ми, оправдано приказани као жртве. То за "братство и јединство" је њихов садашњи поглед у промоцији СССР. За остало стојим при мишљењу, није сјајно, али много боњжље од филмова које наши снимају.