14-12-2019, 09:43 PM
(14-12-2019, 02:40 PM)Посматрач Пише:Нису ауторизовали те изјаве, али су објављене док су били живи, ''у Вечерњим новостима''.(10-12-2019, 11:17 PM)Милослав Самарџић Пише: На крају, сматрао сам да је слика фалсификат, или макар да је сумњива, док се нису поклопиле две независне стране (Загорка Васић и др Бранко латас). То је такође једно од правила.Проблем је господине Самарџићу што ни Бранко Латас ни Загорка нису ауторизовали своје изјаве. Нису чак нигде ни дали изјаве осим што су вама усмено то саопштили. Шта можемо и да верујемо и да сумњамо.
То смо већ једном утврдили да се не рачуна. Рекли сте да пошто Сава Банковић није ауторизовао интервију Српској речи у коме тврди да му је Мољевић пренео Дражине речи да га је Калабић издао, да то није валидно.
Зашто у овом случају не примењујете исти принцип?
(10-12-2019, 11:09 PM)Милослав Самарџић Пише: 1. ''Сама емиграција'' није узимала Шашкијевича за озбиљно. Ни по једној причи. Иначе би био у ма ком удружењу, од СНО па даље, и објављивао би му неко нешто у емиграцији.1. Видите, неке његове приче које су мене занимале су се на крају показале као тачнеу начелу. У полемици око места стрељања Драже испао је далеко озбиљнији од вас.
Да не кажем шта су ми причали за њега.
2. Постојала је 1946. београдска четничка илегала итекако. И мрежа у целој Србији. Загорка Васић је била њен део.
Уопште нисам ни мислио на ову садашњу емиграцију, то је одавно под контролом Удбе. Да ли ви имате неко озбиљно име српске емиграције, а ви тврдите да је ова фотографија доспела у емиграцију још 1946 које потврђује њену аутентичност. И ову причу потпуно анонимне Загорке.
2. За то не постоји никакав доказ сем празних прича. Србија је тада била што застрашена што комунизована. Нико се значајан није дуже одржао у Србији, а ви причате о раширеној четничкој илегали. Дража би се ваљда скривао у Србији, а не у Босни да су тамо биле иоле повољне прилике.
1. Нисам ни ја мислио на садашњу, већ на стару емиграцију.
2. Има доказа итекако у архивима, извештаји Озне и Кноја, суђења ухваћенима. У Србији с еи скривао, све до фебруара или почетка марта 1946.