Оцена Теме:
  • 10 Гласов(а) - 4.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КОМУНИСТИЧКИ ЗЛОЧИНИ

(10-12-2019, 07:20 PM)Николај Пише:  Али ако је утицајни комуниста Бранко Латас казао да је то Михаиловић, не видим уопште зашто би лагао кад му је пре у интересу да то негира него да потврди
На основу чега је он то казао? И зашто не кажеш да то Самарџић наводи да му је казао. Ја нигде нисам видео снимак исказа. Ко је Бранко Латас да верификује овако нешто? Мислим да је то био неки безвезни комунистички историчар.

Плејада тих ликова који су Самарџићу нешто рекли је непрегледна. Одувек ме је занимало како он прави селекцију шта верује што му неко каже а шта не. Очигледно на основу онога у шта је он сам претходно убеђен. И шта би он ловео да јесте.
Одговори

(10-12-2019, 09:28 PM)Посматрач Пише:  1. Сама емиграција тврди да је ова слика фалсификат. Заправо озбиљни људи у емиграцији, не рачунам будале којих и тамо има много. Помињу се два имена и презимена да је један човек продао ту слику овом другом, а због сензационализма. И један и други су били нека сива зона емиграције. Ја сам заборавио имена и презимена, али знам да их је помињао Михаило Шашкијевић. Он је знао и објаснио читаву преварантску позадину око те слике. То има негде, вероватно и на интернету, мрзи ме да тражим.

Причао ми један човек, који више није жив...

Цитат:Детаљи на слици говоре да се не може повезати са тим догађајем. Зна се шта је Дража носио на себи за време суђења и последњег дана када је изрчена пресуда, дан пре стрељања. Није носио такве панталоне, нити беле вунене чарапе. Зар мислите да је логично да му облаче друге панталоне и вунене чарапе само да би у њима био стрељан? У сред јула месеца вунене чарапе?

На слици се види и лишће у околини тела, а знамо да се догађај десио 17. јула, у сред лета.

Одакле знаш да су вунене? Мени изгледају као сасвим обичне, панталоне се не разликују од оних из затвора, а не знам ни о каквом лишћу говориш око тела.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(10-12-2019, 08:14 PM)ватхра Пише:  Ау јбт, нађеш неку слику, измисли причу око ње, па кад ти неко каже да та слика нема везе са измишљеном причом, кажеш како то у ствари њима највише смета.
Замена теза на квадрат...

Ти си измислио више прича него браћа Грим.
Одговори

(10-12-2019, 09:28 PM)Посматрач Пише:  Као што видите ја нисам Ватхра, али нисам сигуран да сви ви нисте Милослав Самарџић.Кез

Слика је фалсификат. У смислу да на њој није Дража, а можда и јесте неки човек који је негде стрељан.

Не знам шта је све Ватхра наводио као доказе али ја могу да наведем због чега ја уверено сматрам да је реч о фалсификату:

1. Сама емиграција тврди да је ова слика фалсификат. Заправо озбиљни људи у емиграцији, не рачунам будале којих и тамо има много. Помињу се два имена и презимена да је један човек продао ту слику овом другом, а због сензационализма. И један и други су били нека сива зона емиграције. Ја сам заборавио имена и презимена, али знам да их је помињао Михаило Шашкијевић. Он је знао и објаснио читаву преварантску позадину око те слике. То има негде, вероватно и на интернету, мрзи ме да тражим.

2. Заговорници ове слике тврде да је направљена у неколико примерака, за Тита и Ранковића и можда још неког. И да је онда великом шпијунском игром украдена Удби. У време када већ одавно не постоји ни Београдска четничка организација ни њен обавештајни део.
1. ''Сама емиграција'' није узимала Шашкијевича за озбиљно. Ни по једној причи. Иначе би био у ма ком удружењу, од СНО па даље, и објављивао би му неко нешто у емиграцији.
Да не кажем шта су ми причали за њега.

2. Постојала је 1946. београдска четничка илегала итекако. И мрежа у целој Србији. Загорка Васић је била њен део.
Одговори

(10-12-2019, 09:43 PM)Посматрач Пише:  
(10-12-2019, 07:20 PM)Николај Пише:  Али ако је утицајни комуниста Бранко Латас казао да је то Михаиловић, не видим уопште зашто би лагао кад му је пре у интересу да то негира него да потврди
На основу чега је он то казао? И зашто не кажеш да то Самарџић наводи да му је казао. Ја нигде нисам видео снимак исказа. Ко је Бранко Латас да верификује овако нешто? Мислим да је то био неки безвезни комунистички историчар.

Плејада тих ликова који су Самарџићу нешто рекли је непрегледна. Одувек ме је занимало како он прави селекцију шта верује што му неко каже а шта не. Очигледно на основу онога у шта је он сам претходно убеђен. И шта би он ловео да јесте.
Да, рекао ми је, а ја сам то рекао за ''Вечерње ноцости'' док је он био жив. Није демантовао. Сви који су га познавали рећи ће да је био сасвим ОК човек. Не да није био безвезан, већ је био у врху, партизан из Лике, пуковник Титове гарде, шеф Војног архива...
Велика плејада. Smile
Па јесте. Како правим селекцију... дуга прича. Ево да скратим на причу о баби са пијаце. Кад сам добио један од првих задатак у ''Вечерњим новостима'', тржишни барометар. Идеш на пијацу и питаш пошто је шта. Сутрадан изађе табела, упоредо цене производа у једно 20 градова. Сви смо то сматрали као најгори задатак, малте не понижавајући.
Узмем дакле блок и питам бабу на тезги пошто ово или оно. Кад, баба пита:
''Јел ћеш да купиш, ил питаш за новине?''
Зашто?
Ако каже ''за новине'', рећи ће већу цену, да сутрадан лакше продаје по тој, већој цени. Ако кажем, или ако види, да није за новине, каже тачну цену.
Ако те превари, испаднеш смешан, јер уредници знају какве су цене.
Тако, ставим блок у џеп, одем даље и питам неког другог, као да ћу да купујем.
Закључак: Сви лажу. Што би рекао др Хаус.
Према томе, ствар искуства, учења. Исто важи и за документа, једно је аутентичан, а друго истинит.
На крају, сматрао сам да је слика фалсификат, или макар да је сумњива, док се нису поклопиле две независне стране (Загорка Васић и др Бранко латас). То је такође једно од правила.
Одговори

(10-12-2019, 11:17 PM)Милослав Самарџић Пише:  На крају, сматрао сам да је слика фалсификат, или макар да је сумњива, док се нису поклопиле две независне стране (Загорка Васић и др Бранко латас). То је такође једно од правила.
Проблем је господине Самарџићу што ни Бранко Латас ни Загорка нису ауторизовали своје изјаве. Нису чак нигде ни дали изјаве осим што су вама усмено то саопштили. Шта можемо и да верујемо и да сумњамо.

То смо већ једном утврдили да се не рачуна. Рекли сте да пошто Сава Банковић није ауторизовао интервију Српској речи у коме тврди да му је Мољевић пренео Дражине речи да га је Калабић издао, да то није валидно.

Зашто у овом случају не примењујете исти принцип?

(10-12-2019, 11:09 PM)Милослав Самарџић Пише:  1. ''Сама емиграција'' није узимала Шашкијевича за озбиљно. Ни по једној причи. Иначе би био у ма ком удружењу, од СНО па даље, и објављивао би му неко нешто у емиграцији.

2. Постојала је 1946. београдска четничка илегала итекако. И мрежа у целој Србији. Загорка Васић је била њен део.
1. Видите, неке његове приче које су мене занимале су се на крају показале као тачнеу начелу. У полемици око места стрељања Драже испао је далеко озбиљнији од вас.

Уопште нисам ни мислио на ову садашњу емиграцију, то је одавно под контролом Удбе. Да ли ви имате неко озбиљно име српске емиграције, а ви тврдите да је ова фотографија доспела у емиграцију још 1946 које потврђује њену аутентичност. И ову причу потпуно анонимне Загорке.

2. За то не постоји никакав доказ сем празних прича. Србија је тада била што застрашена што комунизована. Нико се значајан није дуже одржао у Србији, а ви причате о раширеној четничкој илегали. Дража би се ваљда скривао у Србији, а не у Босни да су тамо биле иоле повољне прилике.
Одговори

(14-12-2019, 02:40 PM)Посматрач Пише:  
(10-12-2019, 11:17 PM)Милослав Самарџић Пише:  На крају, сматрао сам да је слика фалсификат, или макар да је сумњива, док се нису поклопиле две независне стране (Загорка Васић и др Бранко латас). То је такође једно од правила.
Проблем је господине Самарџићу што ни Бранко Латас ни Загорка нису ауторизовали своје изјаве. Нису чак нигде ни дали изјаве осим што су вама усмено то саопштили. Шта можемо и да верујемо и да сумњамо.

То смо већ једном утврдили да се не рачуна. Рекли сте да пошто Сава Банковић није ауторизовао интервију Српској речи у коме тврди да му је Мољевић пренео Дражине речи да га је Калабић издао, да то није валидно.

(10-12-2019, 11:09 PM)Милослав Самарџић Пише:  1. ''Сама емиграција'' није узимала Шашкијевича за озбиљно. Ни по једној причи. Иначе би био у ма ком удружењу, од СНО па даље, и објављивао би му неко нешто у емиграцији.

1. Видите, неке његове приче које су мене занимале су се на крају показале као тачнеу начелу. У полемици око места стрељања Драже испао је далеко озбиљнији од вас.

Уопште нисам ни мислио на ову садашњу емиграцију, то је одавно под контролом Удбе. Да ли ви имате неко озбиљно име српске емиграције, а ви тврдите да је ова фотографија доспела у емиграцију још 1946 које потврђује њену аутентичност. И ову причу потпуно анонимне Загорке.

2. За то не постоји никакав доказ сем празних прича. Србија је тада била што застрашена што комунизована. Нико се значајан није дуже одржао у Србији, а ви причате о раширеној четничкој илегали. Дража би се ваљда скривао у Србији, а не у Босни да су тамо биле иоле повољне прилике.

Са Шашкијевићем сам се дописивао и разговарао телефоном више пута, до скоро.Интересовао ме је његов отац. На крају рата је био тек младић. Његова сазнања о Дражи су површна и утемељена на причама убачених ознаша по ћелијама затвора. Све рекла казала.
Са Загорком сам се упознао и био на ручку. Упоређивати је са Шашкијевићем је немогуће.
Она је била на извору озбиљних информација још током рата. У емиграцији тако економски моћна жена и јасно антикомунистички опредељена није могла да буде незапажена и српским емигр. круговима и Удби.
Кр. 90 тих у Крагујевцу, у Саборној цркви организовали смо парастос Дражи, за то време човек из полиције који је пратио Загу од њеног доласка у КГ ушао је у њену хотелску собу и украо јој пасош. О томе може нешто више Слободан Ћировић.
Рећи оно за Србију после рата и четничку илегалу може само неко чији корени нису одавде и приписати непознавању Србије.
Одговори

Нису ауторизовали те изјаве, али су објављене док су били живи, ''у Вечерњим новостима''.
1. Нисам ни ја мислио на садашњу, већ на стару емиграцију.
2. Има доказа итекако у архивима, извештаји Озне и Кноја, суђења ухваћенима. У Србији с еи скривао, све до фебруара или почетка марта 1946.
Одговори

(14-12-2019, 05:01 PM)Мића Адмирал Пише:  

Са Шашкијевићем сам се дописивао и разговарао телефоном више пута, до скоро.Интересовао ме је његов отац. На крају рата је био тек младић. Његова сазнања о Дражи су површна и утемељена на причама убачених ознаша по ћелијама затвора. Све рекла казала.
Са Загорком сам се упознао и био на ручку. Упоређивати је са Шашкијевићем је немогуће.
Она је била на извору озбиљних информација још током рата. У емиграцији тако економски моћна жена и јасно антикомунистички опредељена није могла да буде незапажена и српским емигр. круговима и Удби.
Кр. 90 тих у Крагујевцу, у Саборној цркви организовали смо парастос Дражи, за то време човек из полиције који је пратио Загу од њеног доласка у КГ ушао је у њену хотелску собу и украо јој пасош. О томе може нешто више Слободан Ћировић.
Рећи оно за Србију после рата и четничку илегалу може само неко чији корени нису одавде и приписати непознавању Србије.
Тако је. Не знам уопште ко је Шашкијевича узимао за озбиљно.
Има Ћировић, сем тога, доста аудио разговора са Загорком, а Никола Лоренцин има доста видео интервјуа са њом.
Одговори

Зборник док. НОР-а, Том I, књига 21, док. бр. 2, стр. 34-35

Цитат:На државном путу Лешница - Ниво Село, Срез јадарски сачекали су комунисти Митрофана Матића, старешину манастира Чокешине, одушевљеног националисту и великог противника комуниста, и убили га из пушака. Његово мртво тело оставили су нелолико дана несахрањено, јер су комунисти запретили смртном казном свакоме ко би се усудио да убијеног игумана сахрани. Тек неколико дана касније једна група националних четника напала је на комунисте, протерала их, ослободила манастир и извршила сахрану убијеног манастирског старешине.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

.
Сахрана Бога на Цетињу!
http://www.sedmica.me/ergera/

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(10-12-2019, 07:16 PM)ватхра Пише:  На Политици је мој, потписан лепо.

Посматрач и ја се прилично не слажемо у многим стварима, али ето - има човек очи.

Нисам знао да имам имењака на форуму.

Његово корисничко име је написано ћирилицом, а моје латиницом.

Не смета ми то, али то нису моје поруке.
Одговори

http://stepskisoko.com/%d0%bb%d0%b5%d0%b...%bb%d0%be/
Одговори

Годишњица убиства руских монаха у Манастиру Дужи код Требиња
Починиоци овог, као и многих других злочина које су починили комунисти над Српским народом и СПЦ никада нису одговарали за своје злочине ни праведно кажњени, напротив, они су у титовој Југославији на својим злочинима изградили каријере и добили привилегије у тадашњем друштву, што Српски народ осјећа до данас.
Након италијанске реокупације, усташки злочини се заустављају. Тада се у Херцеговини активирају комунисти – партизани и настављају са убијањем истакнутих Срба и представника СПЦ. Комунисти овдје користе исте методе као и усташе, често убиства врше хладним оружјем, моткама, бацају Србе у јаме. Данас видимо, да су тада и усташе и комунисти – партизани, имали истог, заједничког „непријатеља“ а то су: Српски народ и Српска Православна црква
ЦЕЛИ ЧЛАНАК:
http://www.pogledi.rs/%d0%b3%d0%be%d0%b4...%b0%d0%bd/
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 4 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним