17-12-2019, 10:07 AM
Бенито, подстакнут твојим коментаром у вези са ликом и делом Слободана Милошевића, на памет ми је пала једна идеја. Добро би било када би озбиљни историчари написали књигу "Вођи српске контрареволуције". Мислим на контрареволуцију након пада Берлинског зида. Дакле, повратак на вишепартијски систем, тржишну привреду и приватну својину, приватизацију и реституцију, рехабилитацију... Главни ликови би били вођи најјачих политичких партија, то јест државници и министри. Дакле, поред Милошевића, Вук Драшковић, Шешељ, Ђинђић и Коштуница. Можда неко из војске и ДБ-а. Јовица Станишић, на пример. То би све требало да се уради по угледу на књигу Јовановића коју сам горе поменуо. Дакле, након датог психолошког профила личности и породичне историје, дати класичну историју догађаја. И у закључку објаснити зашто је контрареволуција само делимично успела.
Слободана Јовановића немамо у данашње време. Ја то не могу да урадим јер нисам историчар. Како би добро било тако нешто написати и како је то немогуће.
Слободана Јовановића немамо у данашње време. Ја то не могу да урадим јер нисам историчар. Како би добро било тако нешто написати и како је то немогуће.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!